Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісний сніданок

Пісний сніданок

10-04-2016, 21:45
1 024
Пісний сніданок
Під час великого посту не так вже просто урізноманітнити своє меню. Особливо спантеличує вибір страв на сніданок. Пропонуємо кілька ідей для пісного сніданку, які ви зможете реалізувати у себе на кухні, тим самим забезпечивши себе до ранкової трапези смачним і корисним не дивлячись на пісний складу стравою.

Пісні каші на сніданок


Солодка вівсяна каша
Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 75 г;

  • вода очищена (окріп) – 160 мл;

  • мед рідкий – 35 г;

  • цукати – 10 г;

  • горіхи подрібнені – 10 г;

  • родзинки без кісточок – 10 г;

  • свіжа груша або яблуко – 1 шт.


  • Приготування
    Для приготування пісної каші заливаємо вівсяні пластівці в мисці окропом, прикриваємо ємність кришкою і даємо настоятися хвилин п'ятнадцять. Після цього додаємо нарізану дрібненько або перетерту на тертці грушу або яблуко, кидаємо також цукати, родзинки і горіхи, поливаємо страва медом і відразу ж подаємо до столу.
    Пісна гречана каша з грибами
    Інгредієнти:

  • гречана крупа – 250 г;

  • свіжі печериці – 275 г;

  • цибулина ріпчаста – 65 г;

  • рослинна олія без запаху – 35 мл;

  • мелений чорний перець – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Перебираємо і промиваємо крупу гречану, заливаємо її водою, взявши на одну порцію гречки дві порції води. Підсолюємо вміст за смаком і ставимо варитися на помірному вогні під кришкою, не перемішуючи. У той же час миємо й нарізаємо пластинами грибочки і півкільцями цибулину, закладаємо в прогріту з рафінованим рослинним маслом сковорідку спочатку цибулю, потім додаємо гриби і смажимо, помішуючи, до м'якості і повного випаровування всієї рідини. Після цього змішуємо готову гречку зі смаженими грибочками і можемо подавати, розклавши по тарілках.

    Варіанти швидких пісних бутербродів на сніданок


    Бутерброди з хумусом
    Інгредієнти:

  • хумус – 75 г;

  • хліб або тости – 3-4 скибочки;

  • помідори свіжі – 75 г;

  • огірки свіжі – 75 г;

  • гілочки свіжої зелені – 3-4 шт.;

  • невеликі салатні листя – 3-4 шт.


  • Приготування
    Ситні і поживні пісні бутерброди можна приготувати з хумусом. Для цього скибочки свіжого хліба або тости промазуємо трохи хумусом, викладаємо зверху салатний лист, покриваємо ще шаром хумуса, оформляємо зверху скибочками свіжих томатів і огірків, гілочкою свіжої зелені і тут же подаємо.
    Бутерброди з помідорами і часником
    Інгредієнти:

  • хліб – 3-4 великих скибочок;

  • помідори свіжі – 75 г;

  • оливкова олія – 3-4 ст. ложки;

  • зубці часникові – 2-3 шт.;

  • гілочки свіжого базиліка – 3-4 шт.;

  • невеликі салатні листя – 3-4 шт.


  • Приготування
    Для бутербродів в даному випадку свіжий хліб необхідно підсмажити в тостері або на сковороді з оливковою олією, а потім натерти очищеними зубцями часнику. Свіжий помідор ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібненькими кубиками. Викладаємо скибочки томатів на хлібні шматочки з салатними листям, поливаємо оливковою олією і доповнюємо листочками свіжого базиліка.
    Бутерброди з грибною ікрою
    Інгредієнти:

  • хліб – 3-4 великих скибочки;

  • морква – 65 г;

  • свіжі печериці – 275 г;

  • цибулина ріпчаста – 65 г;

  • рослинна олія без запаху – 35 мл;

  • мелений чорний перець – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для початку приготуємо грибну ікру. Для цього відварюємо до готовності грибочки, а подрібнені овочі пасеруємо на рослинній масло без запаху до м'якості. Після цього розбиваємо відварені гриби і піджарку в блендері, присмачую за смаком сіллю, перцем і рослинним маслом і ще раз збиваємо блендером.
    Намазуємо отриману грибну ікру на свіжі або підсмажені в тостері скибочки хліба і тут же подаємо.

    Пісні картопляні котлети

    Пісний сніданок

    Інгредієнти:

  • густе картопляне пюре без молока і масла – 520 г;

  • борошно пшеничне – 65 г;

  • сухарі панірувальні – 120 г;

  • олія соняшникова без запаху – 100 мл


  • Приготування
    Остигле густе картопляне пюре змішуємо з борошном, скачуємо з отриманої маси кульки, придавлюємо їх небагато до отримання круглих котлеток, паніруємо в сухарях і підрум'янюємо до хрусткої скоринки в рослинному маслі на сильному вогні на сковороді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісні супи у Великий піст
    Пісні супи у Великий піст
    У період Великого посту можна готувати незвичайні перші страви, без додавання заборонених компонентів. Далі опишемо рецепт незрівнянного гарбузового
    Бутерброди зі шпротами і свіжим огірком
    Бутерброди зі шпротами і свіжим огірком
    Бутерброди зі шпротами - знайома кожному радянська класика. Таку закуску готували в кожному будинку ми запропонуємо найбільш оригінальні варіанти
    Бутерброди з сьомгою
    Бутерброди з сьомгою
    Бутерброди з сьомгою - це чудова і швидка закуска для святкового столу, меню вихідного дня. Приготувати її не складе особливої праці за рецептами,
    Бутерброди з огірком
    Бутерброди з огірком
    Бутерброди - відмінна закуска для святкового застілля і фуршету. Приготувати їх можна з використанням самих різних продуктів. І сьогодні ми підкажемо
    Бутерброди з паштетом
    Бутерброди з паштетом
    Всім нам доводиться час від часу їсти бутерброди. Хтось харчується ними кожен день, а хтось тільки за святковим столом. Бутерброди з паштетом
    Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі
    Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі
    Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі - відмінний засіб швидко і смачно втамувати голод. Рецептів такого простого блюда існує досить багато, деякі