Запечені пельмені
Багато хоч і люблять пельмені, але погодьтеся, прості варені вже неабияк набридли, а якщо це не так, то сприймаються як буденність. Так ось для різноманітності варто спробувати пельмені запечені, тим більше, що різноманіття рецептів може цілком вистачити на маленьку кулінарну книгу.
Інгредієнти:
пельмені – 350 г;
вода – 1 5 л;
морква – 2 шт.;
кріп (свіжий)– 40 г;
цибуля – 4 цибулини;
печериці – 300 г;
сметана – 250 г;
духмяний перець – 5 горошин;
перець горошком – 5 горошин;
петрушка – 1/4 пучка;
перець мелений;
часник сушений;
масло рослинне – 20 г;
сіль.
Приготування
Найстрашніше в пельменях – це те, що хочеться смачних, а смачні потрібно робити тільки самому. Так що, звичайно, бажано використовувати пельмені домашнього приготування .
Рецепт розрахований на два горщика, хоча звичайно вони у всіх різні. Для початку вам необхідно зварити овочевий бульйон, можна простою з моркви і цибулі, а можна і про запас для інших страв, додавши ще такі коріння, як пастернак і селеру. Але в нашому випадку очистіть і розріжте навпіл морквину, не до кінця очистіть дві цибулини, залишаючи крайню щільну піну і розріжте їх навпіл. Покладіть ці овочі в холодну воду і контролюйте з моменту закипання рівно пів години, потім додайте петрушку, сіль і перець горошком, залишивши варитися ще на стільки ж. Перед застосуванням не забудьте процідити бульйон, а зварені овочі можна сміливо викидати, вони свою справу вже зробили.
Ще одну цибулину поріжте на четвертькольца і обсмажте на олії, після чого до них приєднайте помиті і порізані пластинками гриби і ще трохи посмажте.
Застеліть Дно горщика порізаною півкільцями останньої цибулиною, але не укладайте весь, цибуля вам ще знадобиться. Слідом покладіть половину пельменів, на них викладайте смажені гриби з цибулею, ну а зверху сметану, змішану з порізаним кропом, а після цього, повторіть всі раніше виконану роботу, потім не забудьте залити на 2/3 процідженим бульйоном.
Тепер можна відправляти горщики в духовку, нагріту до 180 градусів, а через півгодини, зніміть з них кришки і дайте пельменів запектися.
Інгредієнти:
пельмені (заморожені) – 05 кг;
сир напівтвердий 100 г;
цибуля – 2 цибулини;
сметана – 400 мл;
масло вершкове – 40 г;
олія рослинна – 20 р;
кріп – 4 гілочки;
петрушка – 5 гілочок;
перець;
сіль.
Приготування
Очистіть і наріжте півкільцями цибулю, після чого злегка обсмажте на вершковому маслі, не засмажуйте до коричневого кольору. Сметану змішайте з підсмаженою цибулею, зі спеціями, сіллю і подрібненою зеленню, до речі, з сіллю будьте обережніше, якщо куплений вами сир досить солоний. У форму, призначену для запікання, викладіть пельмені в один шар, а зверху суміш цибулі, сметани і спецій. Все це присипте натертим заздалегідь сиром і запікайте півгодини при температурі 180-200 градусів.
Рецепт запечених пельменів в горщику з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Найстрашніше в пельменях – це те, що хочеться смачних, а смачні потрібно робити тільки самому. Так що, звичайно, бажано використовувати пельмені домашнього приготування .
Рецепт розрахований на два горщика, хоча звичайно вони у всіх різні. Для початку вам необхідно зварити овочевий бульйон, можна простою з моркви і цибулі, а можна і про запас для інших страв, додавши ще такі коріння, як пастернак і селеру. Але в нашому випадку очистіть і розріжте навпіл морквину, не до кінця очистіть дві цибулини, залишаючи крайню щільну піну і розріжте їх навпіл. Покладіть ці овочі в холодну воду і контролюйте з моменту закипання рівно пів години, потім додайте петрушку, сіль і перець горошком, залишивши варитися ще на стільки ж. Перед застосуванням не забудьте процідити бульйон, а зварені овочі можна сміливо викидати, вони свою справу вже зробили.
Ще одну цибулину поріжте на четвертькольца і обсмажте на олії, після чого до них приєднайте помиті і порізані пластинками гриби і ще трохи посмажте.
Застеліть Дно горщика порізаною півкільцями останньої цибулиною, але не укладайте весь, цибуля вам ще знадобиться. Слідом покладіть половину пельменів, на них викладайте смажені гриби з цибулею, ну а зверху сметану, змішану з порізаним кропом, а після цього, повторіть всі раніше виконану роботу, потім не забудьте залити на 2/3 процідженим бульйоном.
Тепер можна відправляти горщики в духовку, нагріту до 180 градусів, а через півгодини, зніміть з них кришки і дайте пельменів запектися.
Пельмені, запечені в духовці в сметані з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть і наріжте півкільцями цибулю, після чого злегка обсмажте на вершковому маслі, не засмажуйте до коричневого кольору. Сметану змішайте з підсмаженою цибулею, зі спеціями, сіллю і подрібненою зеленню, до речі, з сіллю будьте обережніше, якщо куплений вами сир досить солоний. У форму, призначену для запікання, викладіть пельмені в один шар, а зверху суміш цибулі, сметани і спецій. Все це присипте натертим заздалегідь сиром і запікайте півгодини при температурі 180-200 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пельмені по-купецькому в горщику
Звичайно зварити пельмені справа не хитра, з яким напевно впорається кожен. Але ж до процесу можна підійти творчо, приготувавши буденна страва
Як зварити пельмені в мультиварці?
Кожна господиня, навіть починаюча, знає, як правильно зварити звичайні пельмені в мультиварці і неодмінно все скажуть, що нічого клопітного в процесі
Пельмені в духовці з сиром і майонезом
Самий швидкий і ефективний спосіб нагодувати голодного чоловіка - це зварити пельмені! Але навіщо себе так обмежувати, якщо можна зробити вельми
Пельмені в духовці
Сьогодні досить популярні швидкі рецепти. Це зовсім не означає, що страва вийде не досить ситним або несмачним. Навпаки, рецепт пельменів,
Пельмені, запечені в духовці
Якщо вам набридли звичайні пельмені, і ви хочете зробити з них що-небудь таке, то вам сподобається ця стаття. У ній ми розповімо, як смачно і швидко
Пельмені в горщиках - рецепт
Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про