Свинячий окіст - рецепт

Рецепт приготування варено-копченого свинячого окосту будинку
Інгредієнти:
Приготування
Всі спеції, роздавлений часник, сіль і цукор залийте окропом, потім добре вимісіть, сольового осаду на дні бути не повинно. А після, коли цей маринад охолоне, додайте вино і залийте цією рідиною окіст. Розсіл неодмінно повинен повністю покривати свинину. В такому стані окіст повинен лежати тиждень у досить прохолодному місці порівнянним з холодильником, кожні 2 дня його необхідно перевертати. Після такої підготовки його треба підвісити на просушку, яка зазвичай займає від 7 до 10 годин. У слід за цим, коли нога просохла, щільно обв'яжіть її кухонним шпагатом і варіть при слабкому кипінні. В середньому на проварювання йде 40 хвилин на кілограм. По завершенні окіст не діставайте з гарячої води, він повинен повністю охолонути разом з нею, це важливо. Після чого його знову доведеться підвісити і просушити не менше 3 годин. А ось тепер відправляйте окіст в коптильню на добу холодного копчення.
Рецепт запеченого свинячого окосту в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Вимийте і обсушіть окіст, шкуру ні в якому разі не знімайте. Гострим ножем зробіть надрізи по всьому окіст, як ніби расчерчиваете шахову дошку, розрізаючи тільки шкуру не зачіпаючи м'ясо. Змішайте всі інгредієнти крім часнику і природно окосту, в результаті отримавши соус-маринад. Тепер наріжте часник для шпигования, і в деяких місцях, бажано, де вже розрізана шкура, робіть глибокий прокол, довгим вузьким ножем. Ніж не витягайте, часник вмочіть в маринаді і підручними засобами начебто шпажки протолкніте часник вглиб

Рекомендуємо добрі рецепти

Запечена свиняча рулька
Недорогий, але дуже ефектний варіант підкорити гостей незвичайним блюдом - запекти свинячу рульку за новими, оригінальними рецептами. Далі розкажемо

Свинячий окіст - що приготувати?
Якщо вашої фантазії не вистачає для незвичайного страви зі свинячого окосту - скористайтеся нашими ідеями. Далі розповімо, як по-новому запекти

Тамбовський окіст
Тамбовський окіст на манер — це варено-копчене м'ясо, але так як коптилен у більшості з нас немає, доведеться обійтися простим запіканням, але не

Свинячий окіст, запечений в духовці у фользі
Якщо у вас з'явилося бажання вразити гостей незвичайним блюдом за святковим столом, то неодмінно скористайтеся нашими рекомендаціями. Пропонуємо

Буженина з свинини в домашніх умовах
Приготування домашніх м'ясних делікатесів - справа зовсім не клопітка, хоча і не швидке. Приготувавши буженину з свинини за запропонованими далі

Свинячий окіст в духовці
Свинячий окіст, запечений в духовці, здатний стати основною прикрасою столу. Головне - правильно його приготувати. Для того щоб ви порадували сім'ю