Вернуться назад Распечатать

Свинячий окіст - рецепт

Свинячий окіст - рецепт
Представлені рецепти зі свинячого окосту, не на швидку руку, але результати повністю виправдають витрачений вами час.

Рецепт приготування варено-копченого свинячого окосту будинку


Інгредієнти:

  • окіст свинячий – 1 шт.;

  • сіль – 200 г;

  • цукор – 20 г;

  • перець духмяний – 5 шт;

  • вино червоне – 100 г;

  • часник – 4 зубки;

  • гвоздика – 3 бутона;

  • лаврове листя – 3 листочка;

  • перець горошок– 10 шт.;

  • вода – 2 л.


  • Приготування
    Всі спеції, роздавлений часник, сіль і цукор залийте окропом, потім добре вимісіть, сольового осаду на дні бути не повинно. А після, коли цей маринад охолоне, додайте вино і залийте цією рідиною окіст. Розсіл неодмінно повинен повністю покривати свинину. В такому стані окіст повинен лежати тиждень у досить прохолодному місці порівнянним з холодильником, кожні 2 дня його необхідно перевертати. Після такої підготовки його треба підвісити на просушку, яка зазвичай займає від 7 до 10 годин. У слід за цим, коли нога просохла, щільно обв'яжіть її кухонним шпагатом і варіть при слабкому кипінні. В середньому на проварювання йде 40 хвилин на кілограм. По завершенні окіст не діставайте з гарячої води, він повинен повністю охолонути разом з нею, це важливо. Після чого його знову доведеться підвісити і просушити не менше 3 годин. А ось тепер відправляйте окіст в коптильню на добу холодного копчення.

    Рецепт запеченого свинячого окосту в духовці


    Інгредієнти:

  • окіст – 4 кг;

  • мед – 1/4 склянки;

  • сіль;

  • часник – 5 зубків;

  • перець;

  • сік лимона – 1/4 склянки;

  • чилі мелений;

  • суха гірчиця – 1/2 ч. ложки;

  • коріандр;

  • майоран.


  • Приготування
    Вимийте і обсушіть окіст, шкуру ні в якому разі не знімайте. Гострим ножем зробіть надрізи по всьому окіст, як ніби расчерчиваете шахову дошку, розрізаючи тільки шкуру не зачіпаючи м'ясо. Змішайте всі інгредієнти крім часнику і природно окосту, в результаті отримавши соус-маринад. Тепер наріжте часник для шпигования, і в деяких місцях, бажано, де вже розрізана шкура, робіть глибокий прокол, довгим вузьким ножем. Ніж не витягайте, часник вмочіть в маринаді і підручними засобами начебто шпажки протолкніте часник вглиб
    Свинячий окіст - рецепт
    лезу ножа. Часник необхідно проштовхувати глибоко, занадто високо нашпигований часник може згоріти при запіканні і дати неприємний запах і зеленуватий колір м'яса. Потім намажте соусом-маринадом окіст, і чекайте не менше 12 годин, поки ваш твір замаринується. При температурі 180 градусів окіст запікається 1 годину на 1 кілограм, звичайно в заздалегідь розігрітій печі. Зробити це простіше в рукаві, якщо на вашу думку він не досить рум'яний, то за 20 хвилин до фінішу, акуратно розріжте рукав, але не до кінця, щоб не витік жир і сік. При цьому будьте обережні і бережіть руки, спочатку буде виходити дуже гарячий пар.