Мармурова яловичина – рецепт приготування
Яловичина завжди чудово підходить для приготування таких м'ясних страв, як стейки, відбивні, рулети і багато інших смаколиків. Але особливо ніжним, соковитим, смачним все виходить при приготуванні цих страв з мармурової яловичини. Адже таке м'ясо можна отримати тільки із спеціально вирощених молодих тварин. Саме тому воно швидко готується і його практично неможливо пересушити; оскільки такий шматочок яловичини весь исполосован тонкими прошарками жиру, за рахунок яких м'ясо завжди залишається соковитим. І хоч мармурова яловичина недешевий вид м'яса, давайте побалуємо себе і приготуємо її з нашим кращим рецептами.
Інгредієнти:
мармурове м'ясо – 14-16 кг;
велика сіль – за смаком;
класичний соєвий соус – 50 мл;
вода – 50 мл;
рідкий мед – 1 ст. ложка;
будь-яка приправа для м'яса – 1 ст. ложка;
оливкова олія – 50 мл
Приготування
Суцільний, гарний шматочок свіжої мармурової яловичини ретельно промиваємо під струменем проточної води і просушуємо чистим вафельним рушником. Натираємо м'ясо великої кухонної сіллю і кладемо його в високу, але не широку миску, щоб надалі маринад по ній не розтікався.
В піалу наливаємо воду, в якій повністю розчиняємо ложку рідкого меду. Потім в цю солодку рідину наливаємо соєвий соус, додаємо повну ложку приправи, розмішуємо і поливаємо цим маринадом наше м'ясо, яке ставимо на 40 хвилин на місце попрохладней.
Після оливкова олія наливаємо в сковороду і добре його раскаливаем. Кладемо в нього, не розрізаючи однією стороною мармурову яловичину. Відраховуємо пару хвилин, перевертаємо на інший бік і з інтервалом такого ж часу обсмажуємо яловичину таким чином з усіх боків. Потім щільно загортаємо мармурову яловичину у фольгу і завершуємо її приготування при 210 градусах в духовій шафі протягом 50 хвилин.
Інгредієнти:
стейки свіжої мармурової яловичини – 2 шт.;
суміш перців і кухонна сіль – за смаком;
куркума – 1 ч. ложка;
соняшникова олія – 80-100 мл.
Приготування
Вибираємо найсвіжіші стейки мармурової яловичини, так як будемо готувати з них біфштекс, який буде прожареним не до повної готовності, а з невеликим вмістом крові. Вже підготовлені стейки ми, ніби втираючи приправляємо сіллю, а слідом притрушиваем їх сумішшю перців. Також присипаємо м'ясо куркумою, гарненько розтираємо її долонею по всій довжині шматків мармурової яловичини. На середньому вогні розігріваємо широку сковороду з маслом і викладаємо в неї м'ясо. З кожної сторони, обсмажуємо біфштекси всього по дві, максимум за три хвилини.
Інгредієнти:
мармурова яловичина – 2 стейка;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
солоний соєвий соус – 4 ст. ложки;
оливкова олія – 2 ст. ложки.
Приготування
Належним чином готуємо стейки до їх приготування (промиваємо, просушуємо).
Очищений ріпчасту цибулю подрібнюємо блендером до стану пюре. Після додаємо до нього солоний соєвий соус, перемішуємо і заливаємо отриманим маринадом наші стейки, які залишаємо постояти в ньому 30-35 хвилин. Потім максимально зчищаємо з них цибульну кашку і викладаємо красиві мармурові стейки на змащену оливковою олією, прогріту сковороду-гриль. Для того щоб стейки були ніжними, не жорсткими, але підсмаженою тримаємо їх на вогні рівно за п'ять хвилин з кожного боку. Знімаємо зі сковороди мармурову яловичину і щільно прикривають стейки харчовою фольгою на 8-10 хвилин.
Рецепт приготування мармурової яловичини, запеченої в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Суцільний, гарний шматочок свіжої мармурової яловичини ретельно промиваємо під струменем проточної води і просушуємо чистим вафельним рушником. Натираємо м'ясо великої кухонної сіллю і кладемо його в високу, але не широку миску, щоб надалі маринад по ній не розтікався.
В піалу наливаємо воду, в якій повністю розчиняємо ложку рідкого меду. Потім в цю солодку рідину наливаємо соєвий соус, додаємо повну ложку приправи, розмішуємо і поливаємо цим маринадом наше м'ясо, яке ставимо на 40 хвилин на місце попрохладней.
Після оливкова олія наливаємо в сковороду і добре його раскаливаем. Кладемо в нього, не розрізаючи однією стороною мармурову яловичину. Відраховуємо пару хвилин, перевертаємо на інший бік і з інтервалом такого ж часу обсмажуємо яловичину таким чином з усіх боків. Потім щільно загортаємо мармурову яловичину у фольгу і завершуємо її приготування при 210 градусах в духовій шафі протягом 50 хвилин.
Рецепт приготування біфштекса з мармурової яловичини з кров'ю на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Вибираємо найсвіжіші стейки мармурової яловичини, так як будемо готувати з них біфштекс, який буде прожареним не до повної готовності, а з невеликим вмістом крові. Вже підготовлені стейки ми, ніби втираючи приправляємо сіллю, а слідом притрушиваем їх сумішшю перців. Також присипаємо м'ясо куркумою, гарненько розтираємо її долонею по всій довжині шматків мармурової яловичини. На середньому вогні розігріваємо широку сковороду з маслом і викладаємо в неї м'ясо. З кожної сторони, обсмажуємо біфштекси всього по дві, максимум за три хвилини.
Рецепт приготування стейка з мармурової яловичини на сковороді-гриль
Інгредієнти:
Приготування
Належним чином готуємо стейки до їх приготування (промиваємо, просушуємо).
Очищений ріпчасту цибулю подрібнюємо блендером до стану пюре. Після додаємо до нього солоний соєвий соус, перемішуємо і заливаємо отриманим маринадом наші стейки, які залишаємо постояти в ньому 30-35 хвилин. Потім максимально зчищаємо з них цибульну кашку і викладаємо красиві мармурові стейки на змащену оливковою олією, прогріту сковороду-гриль. Для того щоб стейки були ніжними, не жорсткими, але підсмаженою тримаємо їх на вогні рівно за п'ять хвилин з кожного боку. Знімаємо зі сковороди мармурову яловичину і щільно прикривають стейки харчовою фольгою на 8-10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що можна приготувати з яловичини?
Ця стаття присвячена чудовим рецептами чудових страв на основі яловичини. Пропонуємо приготувати смачний соковитий стейк, ароматнейшие котлетки і
Як приготувати мармурову яловичину?
Найдорожчим видом м'яса є мармурова яловичина і, щоб не зіпсувати блюдо, а, навпаки, здивувати гостей чудовим стравою, пропонуємо скористатися нашими
Стейк з мармурової яловичини
У цій статті будемо готувати чудову м'ясне блюдо. Розповімо, як посмажити чудовий і, головне правильний стейк з дорогого виду м'яса – мармурової
Стейк зі свинини в духовці
Традиційно прийнято готувати стейки з яловичини, однак сьогодні це блюдо роблять з різноманітного м'яса, в тому числі і зі свинини. Подають блюдо з
Свинячий стейк
Стейк - це багатьма з нас улюблене блюдо. Найчастіше його смажать, звичайно ж, із яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від традиції, і розповімо вам
Яловичина в аерогрилі
Страви з яловичини можна готувати на плиті, в духовці, а ще в аерогрилі. Ми вирішили розповісти, як приготувати смачні стейки, а так само як запекти