Свиняча рулька - рецепт
Страви з свинячої рульки для багатьох є чимось складним і недоступним. Але насправді це абсолютно хибна думка. Свиняча рулька з-за своєї особливості вимагає, звичайно, тривалої теплової обробки, але в іншому все дії технологічного процесу досить прості і впорається з ними навіть недосвідчена господиня.
Пропонуємо випробувати рецепт приготування апетитною рум'яною і неймовірно пікантною свинячий рульки у пиві по-баварськи, а також зробити з неї смачний м'ясний рулет, який з упевненістю замінить не надто корисні ковбасні вироби. Ви будете приємно здивовані приголомшливим смаком даних страв і досить простим, незважаючи на тривалість, приготуванням.
Інгредієнти:
велика свиняча рулька – 1 шт.;
пиво світле або темне на вибір – 15-2 л;
спеції для бульйону:
одна велика ріпчаста цибулина;
одна середня морква;
невеликий корінь петрушки;
половина кореня селери;
п'ять лаврових листочків;
за кілька горошин чорного і запашного перцю;
столова ложка кухонної солі;
спеції для запікання:
гірчиця їдальня – 30 г;
мед квітковий – 35 г;
три зубці часнику.
Приготування
Для початку підготуємо свинячу рульку. При наявності щетини смалимо її над вогнем, а потім ретельно промиваємо під проточною водою, зчищаючи забруднення щіткою або зскрібаючи ножем. Тепер укладаємо продукт в підходящу за розміром каструлю і заливаємо пивом до повного покриття. Додаємо туди ж очищену цибулину цілком і коріння, кидаємо горошки перцю, сіль і лаврове листя і варимо на помірному вогні від двох до трьох годин в залежності від розміру.
Після цього виймаємо рульку з бульйону, нашпиговываем очищеними зубцями часничку, зверху натираємо сумішшю гірчиці і меду і ставимо в духовку, попередньо прогрів її до 210 градусів. Витримуємо при такій температурі страва до придбання ним бажаної ступеня підрум'янення, періодично відкриваючи духовку і поливаючи рульку соками з дека.
Інгредієнти:
велика свиняча рулька;
щіпка солі;
кілька пучок меленого чорного перцю;
два-три зубці часнику;
велика ріпчаста цибулина;
велика морква;
невеликий корінь петрушки;
половина середнього кореня селери;
п'ять горошин запашного перцю;
десять горошин чорного перцю;
два лаврових листа.
Приготування
Свинячу рульку готуємо також як і для запікання. Смалимо наявну щетину і ретельно промиваємо виріб під проточною водою, зскрібаючи забруднення. Потім укладаємо продукт в каструлю і заливаємо до повного покриття і ще трохи фільтрованою водою. Додаємо туди ж очищені корені петрушки, моркви і селери, цибулину цілком, кидаємо горошини чорного і запашного перчика і листочки лавра. Підсолюємо воду, щоб вона була зовсім трохи пересолена і ставимо ємність з вмістом на вогонь. Після закипання знімаємо піну і варимо рульку в бульйоні від двох до трьох з половиною годин, в залежності від розміру продукту. В результаті ступінь готовності повинна бути такою, щоб можна було легко відокремити кістки від м'якоті.
По готовності витягаємо рульку на блюдо, розрізаємо з більш м'ясистою боку і виймаємо кістка. Даємо охолонути, а потім приправляємо м'якоть по всьому периметру меленим чорним перцем або меленої сумішшю перчиком, притрушиваем перетертим або пропущеним через прес часником і при необхідності (якщо м'ясо вийшло малосоленым) сіллю. Тепер звертаємо м'ясо за допомогою відрізу харчової плівки рулетом і ретельно стягаємо. Поміщаємо на два-три години рулет під прес, а потім ставимо в холодильник для повного охолодження.
Пропонуємо випробувати рецепт приготування апетитною рум'яною і неймовірно пікантною свинячий рульки у пиві по-баварськи, а також зробити з неї смачний м'ясний рулет, який з упевненістю замінить не надто корисні ковбасні вироби. Ви будете приємно здивовані приголомшливим смаком даних страв і досить простим, незважаючи на тривалість, приготуванням.
Рецепт приготування запеченої свинячої рульки по-баварськи в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для початку підготуємо свинячу рульку. При наявності щетини смалимо її над вогнем, а потім ретельно промиваємо під проточною водою, зчищаючи забруднення щіткою або зскрібаючи ножем. Тепер укладаємо продукт в підходящу за розміром каструлю і заливаємо пивом до повного покриття. Додаємо туди ж очищену цибулину цілком і коріння, кидаємо горошки перцю, сіль і лаврове листя і варимо на помірному вогні від двох до трьох годин в залежності від розміру.
Після цього виймаємо рульку з бульйону, нашпиговываем очищеними зубцями часничку, зверху натираємо сумішшю гірчиці і меду і ставимо в духовку, попередньо прогрів її до 210 градусів. Витримуємо при такій температурі страва до придбання ним бажаної ступеня підрум'янення, періодично відкриваючи духовку і поливаючи рульку соками з дека.
Рулет з вареної свинячої рульки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Свинячу рульку готуємо також як і для запікання. Смалимо наявну щетину і ретельно промиваємо виріб під проточною водою, зскрібаючи забруднення. Потім укладаємо продукт в каструлю і заливаємо до повного покриття і ще трохи фільтрованою водою. Додаємо туди ж очищені корені петрушки, моркви і селери, цибулину цілком, кидаємо горошини чорного і запашного перчика і листочки лавра. Підсолюємо воду, щоб вона була зовсім трохи пересолена і ставимо ємність з вмістом на вогонь. Після закипання знімаємо піну і варимо рульку в бульйоні від двох до трьох з половиною годин, в залежності від розміру продукту. В результаті ступінь готовності повинна бути такою, щоб можна було легко відокремити кістки від м'якоті.
По готовності витягаємо рульку на блюдо, розрізаємо з більш м'ясистою боку і виймаємо кістка. Даємо охолонути, а потім приправляємо м'якоть по всьому периметру меленим чорним перцем або меленої сумішшю перчиком, притрушиваем перетертим або пропущеним через прес часником і при необхідності (якщо м'ясо вийшло малосоленым) сіллю. Тепер звертаємо м'ясо за допомогою відрізу харчової плівки рулетом і ретельно стягаємо. Поміщаємо на два-три години рулет під прес, а потім ставимо в холодильник для повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рульку?
Щоб приготувати чудове святкове блюдо, можна просто запекти звичайну рульку, але іноді цього зовсім недостатньо. Тому далі запропонуємо чудові
Рулька в пиві
Свиняча рулька в пиві - універсальне блюдо для будь-якого застілля. Не пошкодуйте часу на його приготування, і ви будете винагороджені щедрими
Рулька по-баварськи
Якщо ви плануєте дружні посиденьки з обов'язковим застіллям, наші рецепти будуть дуже до речі. Не пошкодуйте свого часу на приготування рульки
Свиняча рулька в мультиварці
Свиняча рулька - чудове блюдо, як святкового, так і повсякденне. Якщо у вас є мультиварка, то вам пощастило подвійно - рулька в неї виходить
Свиняча рулька, запечена в духовці
Запечена свиняча рулька - відмінне блюдо для дружніх посиденьок з пивом. Почати готувати її краще заздалегідь, щоб дати м'ясу добре промаринуватися,
Рулет зі свинячої рульки
Рулет зі свинячої рульки - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. У нашій статті ми розглянемо кілька оригінальних варіантів створення цієї