Страви з свинячої рульки для багатьох є чимось складним і недоступним. Але насправді це абсолютно хибна думка. Свиняча рулька з-за своєї особливості вимагає, звичайно, тривалої теплової обробки, але в іншому все дії технологічного процесу досить прості і впорається з ними навіть недосвідчена господиня.
Пропонуємо випробувати рецепт приготування апетитною рум'яною і неймовірно пікантною свинячий рульки у пиві по-баварськи, а також зробити з неї смачний м'ясний рулет, який з упевненістю замінить не надто корисні ковбасні вироби. Ви будете приємно здивовані приголомшливим смаком даних страв і досить простим, незважаючи на тривалість, приготуванням.
Рецепт приготування запеченої свинячої рульки по-баварськи в духовці
Інгредієнти: велика свиняча рулька – 1 шт.; пиво світле або темне на вибір – 15-2 л; спеції для бульйону: одна велика ріпчаста цибулина; одна середня морква; невеликий корінь петрушки; половина кореня селери; п'ять лаврових листочків; за кілька горошин чорного і запашного перцю; столова ложка кухонної солі; спеції для запікання: гірчиця їдальня – 30 г; мед квітковий – 35 г; три зубці часнику. Приготування Для початку підготуємо свинячу рульку. При наявності щетини смалимо її над вогнем, а потім ретельно промиваємо під проточною водою, зчищаючи забруднення щіткою або зскрібаючи ножем. Тепер укладаємо продукт в підходящу за розміром каструлю і заливаємо пивом до повного покриття. Додаємо туди ж очищену цибулину цілком і коріння, кидаємо горошки перцю, сіль і лаврове листя і варимо на помірному вогні від двох до трьох годин в залежності від розміру.
Після цього виймаємо рульку з бульйону, нашпиговываем очищеними зубцями часничку, зверху натираємо сумішшю гірчиці і меду і ставимо в духовку, попередньо прогрів її до 210 градусів. Витримуємо при такій температурі страва до придбання ним бажаної ступеня підрум'янення, періодично відкриваючи духовку і поливаючи рульку соками з дека.
Рулет з вареної свинячої рульки - рецепт
Інгредієнти: велика свиняча рулька; щіпка солі; кілька пучок меленого чорного перцю; два-три зубці часнику; велика ріпчаста цибулина; велика морква; невеликий корінь петрушки; половина середнього кореня селери; п'ять горошин запашного перцю; десять горошин чорного перцю; два лаврових листа. Приготування Свинячу рульку готуємо також як і для запікання. Смалимо наявну щетину і ретельно промиваємо виріб під проточною водою, зскрібаючи забруднення. Потім укладаємо продукт в каструлю і заливаємо до повного покриття і ще трохи фільтрованою водою. Додаємо туди ж очищені корені петрушки, моркви і селери, цибулину цілком, кидаємо горошини чорного і запашного перчика і листочки лавра. Підсолюємо воду, щоб вона була зовсім трохи пересолена і ставимо ємність з вмістом на вогонь. Після закипання знімаємо піну і варимо
рульку в бульйоні від двох до трьох з половиною годин, в залежності від розміру продукту. В результаті ступінь готовності повинна бути такою, щоб можна було легко відокремити кістки від м'якоті.
По готовності витягаємо рульку на блюдо, розрізаємо з більш м'ясистою боку і виймаємо кістка. Даємо охолонути, а потім приправляємо м'якоть по всьому периметру меленим чорним перцем або меленої сумішшю перчиком, притрушиваем перетертим або пропущеним через прес часником і при необхідності (якщо м'ясо вийшло малосоленым) сіллю. Тепер звертаємо м'ясо за допомогою відрізу харчової плівки рулетом і ретельно стягаємо. Поміщаємо на два-три години рулет під прес, а потім ставимо в холодильник для повного охолодження.