Вернуться назад Распечатать

Свиняча рулька - рецепт

Свиняча рулька - рецепт
Страви з свинячої рульки для багатьох є чимось складним і недоступним. Але насправді це абсолютно хибна думка. Свиняча рулька з-за своєї особливості вимагає, звичайно, тривалої теплової обробки, але в іншому все дії технологічного процесу досить прості і впорається з ними навіть недосвідчена господиня.
Пропонуємо випробувати рецепт приготування апетитною рум'яною і неймовірно пікантною свинячий рульки у пиві по-баварськи, а також зробити з неї смачний м'ясний рулет, який з упевненістю замінить не надто корисні ковбасні вироби. Ви будете приємно здивовані приголомшливим смаком даних страв і досить простим, незважаючи на тривалість, приготуванням.

Рецепт приготування запеченої свинячої рульки по-баварськи в духовці


Інгредієнти:

  • велика свиняча рулька – 1 шт.;

  • пиво світле або темне на вибір – 15-2 л;

  • спеції для бульйону:

  • одна велика ріпчаста цибулина;

  • одна середня морква;

  • невеликий корінь петрушки;

  • половина кореня селери;

  • п'ять лаврових листочків;

  • за кілька горошин чорного і запашного перцю;

  • столова ложка кухонної солі;

  • спеції для запікання:

  • гірчиця їдальня – 30 г;

  • мед квітковий – 35 г;

  • три зубці часнику.


  • Приготування
    Для початку підготуємо свинячу рульку. При наявності щетини смалимо її над вогнем, а потім ретельно промиваємо під проточною водою, зчищаючи забруднення щіткою або зскрібаючи ножем. Тепер укладаємо продукт в підходящу за розміром каструлю і заливаємо пивом до повного покриття. Додаємо туди ж очищену цибулину цілком і коріння, кидаємо горошки перцю, сіль і лаврове листя і варимо на помірному вогні від двох до трьох годин в залежності від розміру.
    Після цього виймаємо рульку з бульйону, нашпиговываем очищеними зубцями часничку, зверху натираємо сумішшю гірчиці і меду і ставимо в духовку, попередньо прогрів її до 210 градусів. Витримуємо при такій температурі страва до придбання ним бажаної ступеня підрум'янення, періодично відкриваючи духовку і поливаючи рульку соками з дека.

    Рулет з вареної свинячої рульки - рецепт


    Інгредієнти:

  • велика свиняча рулька;

  • щіпка солі;

  • кілька пучок меленого чорного перцю;

  • два-три зубці часнику;

  • велика ріпчаста цибулина;

  • велика морква;

  • невеликий корінь петрушки;

  • половина середнього кореня селери;

  • п'ять горошин запашного перцю;

  • десять горошин чорного перцю;

  • два лаврових листа.


  • Приготування
    Свинячу рульку готуємо також як і для запікання. Смалимо наявну щетину і ретельно промиваємо виріб під проточною водою, зскрібаючи забруднення. Потім укладаємо продукт в каструлю і заливаємо до повного покриття і ще трохи фільтрованою водою. Додаємо туди ж очищені корені петрушки, моркви і селери, цибулину цілком, кидаємо горошини чорного і запашного перчика і листочки лавра. Підсолюємо воду, щоб вона була зовсім трохи пересолена і ставимо ємність з вмістом на вогонь. Після закипання знімаємо піну і варимо
    Свиняча рулька - рецепт
    рульку в бульйоні від двох до трьох з половиною годин, в залежності від розміру продукту. В результаті ступінь готовності повинна бути такою, щоб можна було легко відокремити кістки від м'якоті.
    По готовності витягаємо рульку на блюдо, розрізаємо з більш м'ясистою боку і виймаємо кістка. Даємо охолонути, а потім приправляємо м'якоть по всьому периметру меленим чорним перцем або меленої сумішшю перчиком, притрушиваем перетертим або пропущеним через прес часником і при необхідності (якщо м'ясо вийшло малосоленым) сіллю. Тепер звертаємо м'ясо за допомогою відрізу харчової плівки рулетом і ретельно стягаємо. Поміщаємо на два-три години рулет під прес, а потім ставимо в холодильник для повного охолодження.