Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оселедцевий торт на вафельних коржах

Оселедцевий торт на вафельних коржах

14-03-2016, 19:37
1 635
Оселедцевий торт на вафельних коржах
Оселедець – це одна з найулюбленіших закусок на наших столах. Але ось різноманітність страв з неї не так вже й велике: всіма обожнювана шуба, форшмак та ще пару салатів. Зараз ми розповімо вам кілька рецептів оригінальної закуски, якщо ви хоч раз спробуєте цю страву, жодне застілля без нього не обійдеться!

Рецепт закусочного оселедцевого торта на вафельних коржах


Найголовніше вибрати хорошу оселедець, не дуже солону. Можна скористатися вже готовим філе з баночки.
Інгредієнти:

  • оселедець слабосолона – 1 шт.;

  • вершкове масло – 200 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • майонез – 130 г;

  • коржі вафельні;

  • зелену цибулю, зелень, перець.


  • Приготування
    Олію заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно було м'яким як крем. Яйця відварюємо круто і відразу заливаємо холодною водою. Оселедець чистимо, намагаємося максимально позбутися від кісточок, щоб потім за столом не було сюрпризів. Філе подрібнюємо дрібненькими кубиками. Яйця чистимо і відокремлюємо білки і жовтки. Зелень і цибулю порубаємо дрібненько, трошки можна залишити для прикраси.
    З'єднуємо оселедець і 100 р олії, поперчити і ретельно перемішати. Це перша начинка. Для другої перемішати жовтки, 100 г масла, зелень і цибулю, можна трохи посолити. Тепер збираємо торт: на дно тарілки наллємо трохи майонезу, щоб вафлі не їздили. Викладаємо перший корж і намазуємо його начинкою з оселедцем, на нього кладемо наступний і його мажемо желтковым кремом. Так чергуємо, поки не закінчаться коржі. Ну або начинка. Тепер використовуємо білки, що залишилися в якості прикраси, для цього натремо їх на маленькій тертці, щоб вийшла повітряна стружка. Зверху торт злегка обмазуємо майонезом і притрушиваем білком. На такому тлі гілочки зелені будуть виглядати просто шикарно! Ну і потрібно запастися терпінням як мінімум на чверть години, щоб всі коржі встигли просочитися.

    Рецепт закусочного торта з вафельних коржів з оселедцем


    Цей рецепт розрахований на великий тортик для великої компанії.
    Інгредієнти:

  • оселедець солона – 1 кг;

  • вершкове масло – 250 г;

  • сир м'який вершковий – 185 г;

  • гірчиця – 15 г;

  • цибуля – 200 г;

  • вафельні коржі;

  • морква – 200 г;

  • зелень, перець.


  • Приготування
    Цибулю і моркву чистимо й нарізаємо, можна не дрібно і не фігурно, просто щоб зручно було обсмажити. Робимо це
    Оселедцевий торт на вафельних коржах
    на рафінованій рослинній олії, сторонні запахи нам не потрібні. Оселедець ретельно чистимо від шкірки і кісточок, перекручуємо на м'ясорубці разом з обсмаженими цибулею і морквою. Додаємо у фарш масло і гірчицю, поперчити і ретельно перемішати отриманий крем». Тепер створюємо торт, чергуючи коржі і начинку. На самий верхній шар викладаємо сир (філадельфія або бурштин, на ваш смак), розмазуємо і прикрашаємо. Для декору можна використовувати зелену цибулю, моркву, огірок або варені яйця. Все це не зіпсує смак, а тільки доповнить його. Готове блюдо повинне постояти хоча б годинку, щоб просочитися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Начинка для вафельних коржів
    Начинка для вафельних коржів
    Із звичайних покупних вафельних коржів традиційно готують десерти. Але ми запропонуємо кілька варіантів оригінальної закуски з цього продукту.
    Закусочний торт «Наполеон» з готових коржів
    Закусочний торт «Наполеон» з готових коржів
    Дуже популярні останнім часом різноманітні холодні закуски. І це цілком виправдано, адже приготувати їх скоєно просто, а смак готового блюда вражає.
    Торт з вафельних коржів
    Торт з вафельних коржів
    Коли потрібно швидко приготувати що-небудь до чаю, на допомогу нам приходять вафельні коржі. З таких коржів можна приготувати повноцінний кремовий
    Оселедець під шубою рулетом - рецепт
    Оселедець під шубою рулетом - рецепт
    Оселедець під шубою - традиційний салат, без якого не обходиться жодне святкове застілля. Ми пропонуємо вам спробувати ще один варіант улюбленого
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але