Коржі на кефірі на сковороді – рецепт
Замість звичного скибочки батона доповнювати ваші улюблені страви можуть домашні коржики. Ці ж коржі можна використовувати і як окрему закуску, подаючи з різними соусами або наповнюючи простими начинками. Свої рецепти коржів на кефірі на сковороді є в багатьох кухнях, а тому вам вибрати буде з чого.
Почати пропонуємо з рецепту пишних коржів на кефірі на сковороді, готуються без масла. Вони виходять дивно пишними за рахунок наявності соди в складі, разом з комбінацією кефіру і пива. Всього 20 хвилин і можна подавати до столу.
Інгредієнти:
борошно - 355 г;
сода - 1 ч. ложка;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
кефір - 165 мл;
світле пиво - 165 мл
Приготування
Основа тесту представляє із себе суміш всіх сухих інгредієнтів зі списку з пучкою солі. Коли суха основа буде готова, до неї вливають світле пиво і кефір. Готове, злегка липковатое, тісто обминають на посипаній робочої поверхні 5-6 хвилин, а потім дають відпочити ще хвилин 10. Розділивши тісто на порції (близько 8 штук), злегка сплюсните кожну між долонь, а потім киньте на добре розігріту сковороду. По 3 хвилини з кожного боку знадобиться для того, щоб коржі повністю пропеклися.
Інгредієнти:
борошно - 355 г;
дріжджі - 10 г;
кефір - 55 мл;
вершкове масло - 45 г;
щіпка цукру;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Обережно підігрійте кефір до температури трохи вище кімнатної. З цією метою можна скористатися водяний лазнею або мікрохвильовкою. Всипте до кефіру цукор і залиште кристали розчинитися. Додайте розтоплене масло і перелийте дріжджовий розчин до просіяної муки. Ще не почавши замішувати тісто, всипте дрібно нарізану петрушку і тепер приступайте до замішування. М'яке кефірний тісто опрацюйте не менше 10 хвилин, після чого накрийте його плівкою і залиште на расстойку на 40 хвилин. Тісто розділіть на порції бажаного розміру і обсмажуйте на злегка промасленим сковороді.
Ці коржі більше нагадують пиріжки навіть не тільки завдяки наявності начинки в складі, але і зважаючи способу приготування, передбачає смаження у великій кількості олії.
Інгредієнти:
свіжий зелений горох - 1 ст.;
вершкове масло - 15 г;
кефір - 45 мл;
борошно - 135 г;
мелена зіра, імбир, гострий перець - по щіпці.
Приготування
Змішайте кефір борошно разом з сіллю. М'яке тісто залиште відпочити на час приготування начинки. Горошок блиншируйте і пюрируйте разом з олією і прянощами. Отримане горохове пюре розділіть на порції разом з тестом. Тісто тонко розкачайте, покладіть начинку в центр, краї з'єднайте і знову розкачайте корж. Обсмажуйте всі до зарум'янювання у великій кількості олії.
Ці коржі з начинкою готується набагато швидше і простіше, в основному, за рахунок того, що начинка не запечатується в тісті, а викладається на вже готову корж.
Інгредієнти:
цільнозернові борошно - 135 г;
кефір - 55 мл;
рослинне масло - 10 мл;
листя шпинату - 2 ст.;
сир - 55 г;
ріпчаста цибуля - 35 р.
Приготування
Змішайте теплий кефір з маслом і сіллю, а потім влийте рідини до борошна. Замісивши тісто, відкладіть його вбік і прийміть за начинку. Для начинки шпинат припустіть разом з дрібно нарізаною цибулею, поки листя повністю не зів'януть, рідина з них не випарується, а цибуля не стане м'яким. Змішайте шпинатну засмажку разом з сиром і посоліть.
Тісто розділіть і розкачайте, а потім обсмажте на сухій сковороді. В середині приготування викладіть на поверхню сирну начинку і складіть коржик навпіл.
Коржі на кефірі на сухій сковороді
Почати пропонуємо з рецепту пишних коржів на кефірі на сковороді, готуються без масла. Вони виходять дивно пишними за рахунок наявності соди в складі, разом з комбінацією кефіру і пива. Всього 20 хвилин і можна подавати до столу.
Інгредієнти:
Приготування
Основа тесту представляє із себе суміш всіх сухих інгредієнтів зі списку з пучкою солі. Коли суха основа буде готова, до неї вливають світле пиво і кефір. Готове, злегка липковатое, тісто обминають на посипаній робочої поверхні 5-6 хвилин, а потім дають відпочити ще хвилин 10. Розділивши тісто на порції (близько 8 штук), злегка сплюсните кожну між долонь, а потім киньте на добре розігріту сковороду. По 3 хвилини з кожного боку знадобиться для того, щоб коржі повністю пропеклися.
Як приготувати дріжджові коржі на кефірі на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Обережно підігрійте кефір до температури трохи вище кімнатної. З цією метою можна скористатися водяний лазнею або мікрохвильовкою. Всипте до кефіру цукор і залиште кристали розчинитися. Додайте розтоплене масло і перелийте дріжджовий розчин до просіяної муки. Ще не почавши замішувати тісто, всипте дрібно нарізану петрушку і тепер приступайте до замішування. М'яке кефірний тісто опрацюйте не менше 10 хвилин, після чого накрийте його плівкою і залиште на расстойку на 40 хвилин. Тісто розділіть на порції бажаного розміру і обсмажуйте на злегка промасленим сковороді.
Коржі на сковороді на кефірі з начинкою
Ці коржі більше нагадують пиріжки навіть не тільки завдяки наявності начинки в складі, але і зважаючи способу приготування, передбачає смаження у великій кількості олії.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте кефір борошно разом з сіллю. М'яке тісто залиште відпочити на час приготування начинки. Горошок блиншируйте і пюрируйте разом з олією і прянощами. Отримане горохове пюре розділіть на порції разом з тестом. Тісто тонко розкачайте, покладіть начинку в центр, краї з'єднайте і знову розкачайте корж. Обсмажуйте всі до зарум'янювання у великій кількості олії.
Коржики з сиром на кефірі на сковороді
Ці коржі з начинкою готується набагато швидше і простіше, в основному, за рахунок того, що начинка не запечатується в тісті, а викладається на вже готову корж.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте теплий кефір з маслом і сіллю, а потім влийте рідини до борошна. Замісивши тісто, відкладіть його вбік і прийміть за начинку. Для начинки шпинат припустіть разом з дрібно нарізаною цибулею, поки листя повністю не зів'януть, рідина з них не випарується, а цибуля не стане м'яким. Змішайте шпинатну засмажку разом з сиром і посоліть.
Тісто розділіть і розкачайте, а потім обсмажте на сухій сковороді. В середині приготування викладіть на поверхню сирну начинку і складіть коржик навпіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з картоплею на кефірі
Тісто для вареників з картоплею має бути м'яким, однак досить щільним, щоб не розвариться в процесі приготування. Такого ідеального результату можна
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Хачапурі з сиром на сковороді
Найпростішим способом побалувати рідних грузинським стравою є приготування найпростіших сирних коржів, які успішно можна посмажити на сковороді. Далі
Балкарські хычины
Рецепт хычинов популярний у багатьох народів, але відмінність балкарської різновиди полягає в тому, що сирні коржики розкочуються максимально тонко,
Коржі на кефірі
Балабушки - це смачне і поживне ласощі, яке подобається як дітям, так і дорослим. На кефірі вони виходять більш ніжними і повітряними. Тому ми
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили