Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржі на кефірі на сковороді – рецепт

Коржі на кефірі на сковороді – рецепт

28-02-2016, 20:27
821
Коржі на кефірі на сковороді – рецепт
Замість звичного скибочки батона доповнювати ваші улюблені страви можуть домашні коржики. Ці ж коржі можна використовувати і як окрему закуску, подаючи з різними соусами або наповнюючи простими начинками. Свої рецепти коржів на кефірі на сковороді є в багатьох кухнях, а тому вам вибрати буде з чого.

Коржі на кефірі на сухій сковороді


Почати пропонуємо з рецепту пишних коржів на кефірі на сковороді, готуються без масла. Вони виходять дивно пишними за рахунок наявності соди в складі, разом з комбінацією кефіру і пива. Всього 20 хвилин і можна подавати до столу.
Інгредієнти:

  • борошно - 355 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • кефір - 165 мл;

  • світле пиво - 165 мл


  • Приготування
    Основа тесту представляє із себе суміш всіх сухих інгредієнтів зі списку з пучкою солі. Коли суха основа буде готова, до неї вливають світле пиво і кефір. Готове, злегка липковатое, тісто обминають на посипаній робочої поверхні 5-6 хвилин, а потім дають відпочити ще хвилин 10. Розділивши тісто на порції (близько 8 штук), злегка сплюсните кожну між долонь, а потім киньте на добре розігріту сковороду. По 3 хвилини з кожного боку знадобиться для того, щоб коржі повністю пропеклися.

    Як приготувати дріжджові коржі на кефірі на сковороді?


    Інгредієнти:

  • борошно - 355 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • кефір - 55 мл;

  • вершкове масло - 45 г;

  • щіпка цукру;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Обережно підігрійте кефір до температури трохи вище кімнатної. З цією метою можна скористатися водяний лазнею або мікрохвильовкою. Всипте до кефіру цукор і залиште кристали розчинитися. Додайте розтоплене масло і перелийте дріжджовий розчин до просіяної муки. Ще не почавши замішувати тісто, всипте дрібно нарізану петрушку і тепер приступайте до замішування. М'яке кефірний тісто опрацюйте не менше 10 хвилин, після чого накрийте його плівкою і залиште на расстойку на 40 хвилин. Тісто розділіть на порції бажаного розміру і обсмажуйте на злегка промасленим сковороді.

    Коржі на сковороді на кефірі з начинкою


    Ці коржі більше нагадують пиріжки навіть не тільки завдяки наявності начинки в складі, але і зважаючи способу приготування, передбачає смаження у великій кількості олії.
    Інгредієнти:

  • свіжий зелений горох - 1 ст.;

  • вершкове масло - 15 г;

  • кефір - 45 мл;

  • борошно - 135 г;

  • мелена зіра, імбир, гострий перець - по щіпці.


  • Приготування
    Змішайте кефір борошно разом з сіллю. М'яке тісто залиште відпочити на час приготування начинки. Горошок блиншируйте і пюрируйте разом з олією і прянощами. Отримане горохове пюре розділіть на порції разом з тестом. Тісто тонко розкачайте, покладіть начинку в центр, краї з'єднайте і знову розкачайте корж. Обсмажуйте всі до зарум'янювання у великій кількості олії.

    Коржики з сиром на кефірі на сковороді


    Ці коржі з начинкою готується набагато швидше і простіше, в основному, за рахунок того, що начинка не запечатується в тісті, а викладається на вже готову корж.
    Інгредієнти:
    Коржі на кефірі на сковороді – рецепт


  • цільнозернові борошно - 135 г;

  • кефір - 55 мл;

  • рослинне масло - 10 мл;

  • листя шпинату - 2 ст.;

  • сир - 55 г;

  • ріпчаста цибуля - 35 р.


  • Приготування
    Змішайте теплий кефір з маслом і сіллю, а потім влийте рідини до борошна. Замісивши тісто, відкладіть його вбік і прийміть за начинку. Для начинки шпинат припустіть разом з дрібно нарізаною цибулею, поки листя повністю не зів'януть, рідина з них не випарується, а цибуля не стане м'яким. Змішайте шпинатну засмажку разом з сиром і посоліть.
    Тісто розділіть і розкачайте, а потім обсмажте на сухій сковороді. В середині приготування викладіть на поверхню сирну начинку і складіть коржик навпіл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники з картоплею на кефірі
    Вареники з картоплею на кефірі
    Тісто для вареників з картоплею має бути м'яким, однак досить щільним, щоб не розвариться в процесі приготування. Такого ідеального результату можна
    Товсті млинці на кефірі
    Товсті млинці на кефірі
    Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
    Хачапурі з сиром на сковороді
    Хачапурі з сиром на сковороді
    Найпростішим способом побалувати рідних грузинським стравою є приготування найпростіших сирних коржів, які успішно можна посмажити на сковороді. Далі
    Балкарські хычины
    Балкарські хычины
    Рецепт хычинов популярний у багатьох народів, але відмінність балкарської різновиди полягає в тому, що сирні коржики розкочуються максимально тонко,
    Коржі на кефірі
    Коржі на кефірі
    Балабушки - це смачне і поживне ласощі, яке подобається як дітям, так і дорослим. На кефірі вони виходять більш ніжними і повітряними. Тому ми
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили