Розсольник ленінградський – рецепт
Рецепт ленінградського розсольнику відрізняється від інших наявністю перловки у своєму складі, втім, якщо ви не хочете строго слідувати рецептом, то перлову крупу можна без проблем замінити рисом, вівсянкою або пшенкой. Також, в класичному рецепті, основою бульйону виступає яловичина, але ви можете замінити куркою або зовсім зварити суп на воді.
Інгредієнти:
яловичина на кістці - 680 г;
лист лавра;
ріпчаста цибуля - 45 г;
перлова крупа - 30 г;
морква - 25 г;
картопля - 260 г;
солоні огірки - 65 г;
огірковий розсіл - 80 мл
Приготування
Ретельно промивши м'ясо, залийте літром води і залиште варитися на півтори години, не забуваючи знімати шум з поверхні. Вийміть м'ясо з готового бульйону і, відокремивши його від кісток, наріжте соломкою. За аналогією з м'ясом подрібніть і цибулю з морквою, а також картоплю і солоні огірки. Спасеруйте моркву і цибулю на краплі рослинного масла, додайте до зажарки огірки і дайте їм розм'якнути. Промийте перлову крупу і відваріть її в бульйоні практично до готовності. Після, додати засмажку і картоплю, покладіть лист лавра. Приготування ленінградського розсольнику завершується відразу ж після того, як картопля стане м'яким.
Інгредієнти:
бульйон (курячий або мясний) - 28 л;
нирки (яловичі) - 890 м;
ріпчаста цибуля - 85 м;
корінь селери - 65 г;
морква - 60 г;
солоні огірки - 180 г;
картопляні бульби - 390 г;
томатна паста - 10 р;
жменя перлової крупи.
Приготування
Перед тим, як приготувати розсольник ленінградський, слід підготувати нирки. Спершу нирки замочують водою години на 3 періодично міняйте рідина на свіжу. Ця нехитра процедура дозволить позбутися від неприємного запаху. Далі нирки обварюють в окропі не більше 5 хвилин, знову зливають воду, нирки промивають, заливають свіжою водою і ставлять на вогонь варитися до готовності. Охолоджені варені нирки подрібнюємо.
Окремо відварюють ретельно промиту перловку. Пасеруємо шматочки цибулі, селери і моркви разом з томатною пастою, додаємо огірки і припускаємо їх до м'якості.
У бульйон, вируючий на середньому вогні кладемо картоплю і варимо його практично до готовності. Додаємо зажарку, нирки і перловку. Для легкої кислинки можна влити огіркового розсолу за смаком. Прибираємо ленінградський розсольник з перловкою з вогню і залишаємо настоятися 15 хвилин перед сервіруванням.
Класичний рецепт ленінградського розсольнику
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промивши м'ясо, залийте літром води і залиште варитися на півтори години, не забуваючи знімати шум з поверхні. Вийміть м'ясо з готового бульйону і, відокремивши його від кісток, наріжте соломкою. За аналогією з м'ясом подрібніть і цибулю з морквою, а також картоплю і солоні огірки. Спасеруйте моркву і цибулю на краплі рослинного масла, додайте до зажарки огірки і дайте їм розм'якнути. Промийте перлову крупу і відваріть її в бульйоні практично до готовності. Після, додати засмажку і картоплю, покладіть лист лавра. Приготування ленінградського розсольнику завершується відразу ж після того, як картопля стане м'яким.
Розсольник ленінградський – рецепт з нирками
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати розсольник ленінградський, слід підготувати нирки. Спершу нирки замочують водою години на 3 періодично міняйте рідина на свіжу. Ця нехитра процедура дозволить позбутися від неприємного запаху. Далі нирки обварюють в окропі не більше 5 хвилин, знову зливають воду, нирки промивають, заливають свіжою водою і ставлять на вогонь варитися до готовності. Охолоджені варені нирки подрібнюємо.
Окремо відварюють ретельно промиту перловку. Пасеруємо шматочки цибулі, селери і моркви разом з томатною пастою, додаємо огірки і припускаємо їх до м'якості.
У бульйон, вируючий на середньому вогні кладемо картоплю і варимо його практично до готовності. Додаємо зажарку, нирки і перловку. Для легкої кислинки можна влити огіркового розсолу за смаком. Прибираємо ленінградський розсольник з перловкою з вогню і залишаємо настоятися 15 хвилин перед сервіруванням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт розсольнику з перловкою і огірками
Для бажаючих урізноманітнити повсякденний раціон новим оригінальним першою стравою, пропонуємо два доступних рецепта відмінного розсольнику з
Як смачно зварити розсольник з перловкою?
Серед неймовірного розмаїття рецептів розсольнику, найбільш смачним і насиченим вважається варіант з перловою крупою в якості наповнення. Пропонуємо
Розсольник з перловкою – рецепт
З безлічі рецептів традиційного російського першого страви - розсольнику потрібно виділити самий смачний, з додаванням перловки. Приготувавши його з
Розсольник з рисом і солоними огірками - рецепт
Дуже вдалою варіацією класичного російського першого страви можна назвати розсольник, доповнений рисом. Цей кислуватий суп вийде неодмінно ароматним,
Як готувати розсольник з перловкою?
Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
Розсольник з нирками
Розсольник - перше страву російської кухні на огіркової основі. Його готують із свинини, яловичини, баранини. І сьогодні ми поділимося з вами