Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Судак в духовці у фользі

Судак в духовці у фользі

14-01-2016, 15:53
762
Судак в духовці у фользі
Судак, запечений в духовці у фользі, і ефектно поданий на красивому блюді з оригінальним декором, порадує гостей і стане фаворитом святкового столу. Ніжне м'ясо цієї риби при запіканні у фользі не тільки зберігає соковитість, а й примножує її допомогою використання додаткових компонентів для маринування і фарширування рибки.

Рецепт приготування судака, запеченого у фользі в духовці


Інгредієнти:

  • судак вагою приблизно 1 кг – 2 шт.;

  • лимон – 2 шт.;

  • морква – 120 г;

  • цибуля ріпчаста – 250 г;

  • сметана – 380 г;

  • рафінована рослинна олія;

  • твердий сир – 230 г;

  • орегано – за смаком;

  • суміш спецій для риби – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Тушки риби позбавляємо від луски, плавників і хвоста, виймаємо нутрощі, гарненько промиваємо й обсушуємо. Робимо на спинці кілька поперечних надрізів і поливаємо кожну тушку з усіх боків і всередині черевця соком одного лимона (один лимон на кожну).
    Попередньо очищений ріпчасту цибулю нарізаємо досить великими півкільцями або чверть кільцями і підрум'янюємо їх на рослинному рафінованому маслі протягом трьох-п'яти хвилин. Потім додаємо велику соломку моркви і продовжуємо обсмажувати, помішуючи, ще протягом семи хвилин.
    Сметану збиваємо з сіллю, орегано і спеціями для риби і покриваємо рибку отриманою сумішшю з усіх боків і всередині. Наповнюємо тушку судака цибулею і морквою, розміщуємо на аркуші фольги і запечатуємо. Укладаємо рибку на деку і розташовуємо на середньому рівні прогрітій до 185 градусів духовки приблизно на двадцять-двадцять п'ять хвилин. Після закінчення часу розгортаємо фольгу, притрушиваем рибку натертим на тертці твердим сиром і відправляємо для запікання ще на десять-п'ятнадцять хвилин.

    Приготування фаршированого судака, запеченого в духовці у фользі


    Інгредієнти:

  • судак вагою приблизно 1 кг – 2 шт.;

  • лимон – 2 шт.;

  • яйця – 4 шт.;

  • помідори черрі – 420 г;

  • солодкий болгарський перець – 380 г;

  • рафінована рослинна олія – 35 мл;

  • соєвий соус – 20 мл;

  • свіжа зелень кропу або будь-яка інша на вибір – за смаком;

  • суміш спецій для риби – на смак;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування фаршированого судака, рибку очищаємо, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, ретельно промиваємо й обсушуємо. Тепер натираємо тушки з усіх боків і всередині сіллю, сумішшю спецій для риби, чорним меленим перцем, збризкуємо щедро лимонним соком і залишаємо для просочування ароматами і маринування на кілька хвилин.
    За цей час відварюємо яйця круто, остуджуємо в крижаній воді, очищаємо і нарізаємо кружальцями. Помідори черрі миємо, обсушуємо від вологи і розрізаємо на половинки, а солодкі болгарські перці позбавляємо від плодоніжки і серцевини з насінням і подрібнюємо соломкою. Половину овочів залишаємо і прикрашаємо ними блюдо для подачі, а решта приправляємо соєвим соусом, змішуємо з подрібненою зеленню кропу і наповнюємо ними черевце риби. При бажанні можна сколоти краю черевця зубочистками або дерев'яними шпажками.
    Судак в духовці у фользі

    Промазуємо тушки судака зверху рафінованим рослинним маслом, укладаємо на лист фольги і запечатуємо. Укладаємо рибу на деко і розташовуємо на середньому рівні прогрітій духовці. Необхідна температура для приготування такої страви 220 градусів, а час приготування певною мірою залежить від можливостей духовки, але в середньому варіюється від двадцяти до тридцяти хвилин.
    Готового фаршированого судака викладаємо на блюдо, прикрашене гілочками свіжої зелені, і листовим салатом і декоруємо залишилися вареними яйцями, половинками помідорів чері і шматочками болгарського перцю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як запекти коропа в духовці у фользі?
    Як запекти коропа в духовці у фользі?
    Якщо ви обзавелися свіжим коропом і не здогадуєтеся, з якого боку до нього підступити, то неодмінно вивчіть рецепти з нашої статті. Розповімо, як
    Лосось в духовці у фользі
    Лосось в духовці у фользі
    Приготувати прекрасне блюдо, яке напевно всім сподобається, дуже просто, особливо скориставшись нашими рецептами. Розповімо, як оригінально запекти
    Судак, запечений у фользі в духовці
    Судак, запечений у фользі в духовці
    Серед безлічі рибних страв самим смачним, звичайно, судак, запечений цілою тушкою. Для якісного результату готового страви, рекомендуємо запекти її у
    Як приготувати коропа в духовці у фользі?
    Як приготувати коропа в духовці у фользі?
    Будь-яка річкова риба, приготована в домашніх умовах, виходить надзвичайно смачною! А запечений з запропонованим далі рецептами короп здатний
    Риба у фользі
    Риба у фользі
    Риба, запечена у фользі - це чудова страва, приготування якого під силу кожному. Завдяки такому незатейливому способу запікання - страва виходить
    Запечений судак в духовці
    Запечений судак в духовці
    Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику