Судак в духовці у фользі
Судак, запечений в духовці у фользі, і ефектно поданий на красивому блюді з оригінальним декором, порадує гостей і стане фаворитом святкового столу. Ніжне м'ясо цієї риби при запіканні у фользі не тільки зберігає соковитість, а й примножує її допомогою використання додаткових компонентів для маринування і фарширування рибки.
Інгредієнти:
судак вагою приблизно 1 кг – 2 шт.;
лимон – 2 шт.;
морква – 120 г;
цибуля ріпчаста – 250 г;
сметана – 380 г;
рафінована рослинна олія;
твердий сир – 230 г;
орегано – за смаком;
суміш спецій для риби – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Тушки риби позбавляємо від луски, плавників і хвоста, виймаємо нутрощі, гарненько промиваємо й обсушуємо. Робимо на спинці кілька поперечних надрізів і поливаємо кожну тушку з усіх боків і всередині черевця соком одного лимона (один лимон на кожну).
Попередньо очищений ріпчасту цибулю нарізаємо досить великими півкільцями або чверть кільцями і підрум'янюємо їх на рослинному рафінованому маслі протягом трьох-п'яти хвилин. Потім додаємо велику соломку моркви і продовжуємо обсмажувати, помішуючи, ще протягом семи хвилин.
Сметану збиваємо з сіллю, орегано і спеціями для риби і покриваємо рибку отриманою сумішшю з усіх боків і всередині. Наповнюємо тушку судака цибулею і морквою, розміщуємо на аркуші фольги і запечатуємо. Укладаємо рибку на деку і розташовуємо на середньому рівні прогрітій до 185 градусів духовки приблизно на двадцять-двадцять п'ять хвилин. Після закінчення часу розгортаємо фольгу, притрушиваем рибку натертим на тертці твердим сиром і відправляємо для запікання ще на десять-п'ятнадцять хвилин.
Інгредієнти:
судак вагою приблизно 1 кг – 2 шт.;
лимон – 2 шт.;
яйця – 4 шт.;
помідори черрі – 420 г;
солодкий болгарський перець – 380 г;
рафінована рослинна олія – 35 мл;
соєвий соус – 20 мл;
свіжа зелень кропу або будь-яка інша на вибір – за смаком;
суміш спецій для риби – на смак;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Приступаючи до приготування фаршированого судака, рибку очищаємо, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, ретельно промиваємо й обсушуємо. Тепер натираємо тушки з усіх боків і всередині сіллю, сумішшю спецій для риби, чорним меленим перцем, збризкуємо щедро лимонним соком і залишаємо для просочування ароматами і маринування на кілька хвилин.
За цей час відварюємо яйця круто, остуджуємо в крижаній воді, очищаємо і нарізаємо кружальцями. Помідори черрі миємо, обсушуємо від вологи і розрізаємо на половинки, а солодкі болгарські перці позбавляємо від плодоніжки і серцевини з насінням і подрібнюємо соломкою. Половину овочів залишаємо і прикрашаємо ними блюдо для подачі, а решта приправляємо соєвим соусом, змішуємо з подрібненою зеленню кропу і наповнюємо ними черевце риби. При бажанні можна сколоти краю черевця зубочистками або дерев'яними шпажками.
Промазуємо тушки судака зверху рафінованим рослинним маслом, укладаємо на лист фольги і запечатуємо. Укладаємо рибу на деко і розташовуємо на середньому рівні прогрітій духовці. Необхідна температура для приготування такої страви 220 градусів, а час приготування певною мірою залежить від можливостей духовки, але в середньому варіюється від двадцяти до тридцяти хвилин.
Готового фаршированого судака викладаємо на блюдо, прикрашене гілочками свіжої зелені, і листовим салатом і декоруємо залишилися вареними яйцями, половинками помідорів чері і шматочками болгарського перцю.
Рецепт приготування судака, запеченого у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Тушки риби позбавляємо від луски, плавників і хвоста, виймаємо нутрощі, гарненько промиваємо й обсушуємо. Робимо на спинці кілька поперечних надрізів і поливаємо кожну тушку з усіх боків і всередині черевця соком одного лимона (один лимон на кожну).
Попередньо очищений ріпчасту цибулю нарізаємо досить великими півкільцями або чверть кільцями і підрум'янюємо їх на рослинному рафінованому маслі протягом трьох-п'яти хвилин. Потім додаємо велику соломку моркви і продовжуємо обсмажувати, помішуючи, ще протягом семи хвилин.
Сметану збиваємо з сіллю, орегано і спеціями для риби і покриваємо рибку отриманою сумішшю з усіх боків і всередині. Наповнюємо тушку судака цибулею і морквою, розміщуємо на аркуші фольги і запечатуємо. Укладаємо рибку на деку і розташовуємо на середньому рівні прогрітій до 185 градусів духовки приблизно на двадцять-двадцять п'ять хвилин. Після закінчення часу розгортаємо фольгу, притрушиваем рибку натертим на тертці твердим сиром і відправляємо для запікання ще на десять-п'ятнадцять хвилин.
Приготування фаршированого судака, запеченого в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування фаршированого судака, рибку очищаємо, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, ретельно промиваємо й обсушуємо. Тепер натираємо тушки з усіх боків і всередині сіллю, сумішшю спецій для риби, чорним меленим перцем, збризкуємо щедро лимонним соком і залишаємо для просочування ароматами і маринування на кілька хвилин.
За цей час відварюємо яйця круто, остуджуємо в крижаній воді, очищаємо і нарізаємо кружальцями. Помідори черрі миємо, обсушуємо від вологи і розрізаємо на половинки, а солодкі болгарські перці позбавляємо від плодоніжки і серцевини з насінням і подрібнюємо соломкою. Половину овочів залишаємо і прикрашаємо ними блюдо для подачі, а решта приправляємо соєвим соусом, змішуємо з подрібненою зеленню кропу і наповнюємо ними черевце риби. При бажанні можна сколоти краю черевця зубочистками або дерев'яними шпажками.
Промазуємо тушки судака зверху рафінованим рослинним маслом, укладаємо на лист фольги і запечатуємо. Укладаємо рибу на деко і розташовуємо на середньому рівні прогрітій духовці. Необхідна температура для приготування такої страви 220 градусів, а час приготування певною мірою залежить від можливостей духовки, але в середньому варіюється від двадцяти до тридцяти хвилин.
Готового фаршированого судака викладаємо на блюдо, прикрашене гілочками свіжої зелені, і листовим салатом і декоруємо залишилися вареними яйцями, половинками помідорів чері і шматочками болгарського перцю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як запекти коропа в духовці у фользі?
Якщо ви обзавелися свіжим коропом і не здогадуєтеся, з якого боку до нього підступити, то неодмінно вивчіть рецепти з нашої статті. Розповімо, як
Лосось в духовці у фользі
Приготувати прекрасне блюдо, яке напевно всім сподобається, дуже просто, особливо скориставшись нашими рецептами. Розповімо, як оригінально запекти
Судак, запечений у фользі в духовці
Серед безлічі рибних страв самим смачним, звичайно, судак, запечений цілою тушкою. Для якісного результату готового страви, рекомендуємо запекти її у
Як приготувати коропа в духовці у фользі?
Будь-яка річкова риба, приготована в домашніх умовах, виходить надзвичайно смачною! А запечений з запропонованим далі рецептами короп здатний
Риба у фользі
Риба, запечена у фользі - це чудова страва, приготування якого під силу кожному. Завдяки такому незатейливому способу запікання - страва виходить
Запечений судак в духовці
Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику