Горбуша, запечена у фользі
Однією з найбільш смачних, дуже корисних і улюблених багатьма хозяюшками рибою є саме горбуша. Вважається, що якщо риба має червоний забарвлення м'яса, а не білий, то вона більш поживна і корисна за наявності необхідних ферментів, у яких часто так потребує наш організм. Готуючи горбушу краще використовувати фольгу і в духовку, а не сковороду й олію. Тоді вона, не втративши своїх властивостей, залишиться шалено соковитою з пахучим, захопливим ароматом. Ми підібрали для вас кілька найкращих рецептів, з яких ви зможете детально дізнатися, як приготувати смачну горбушу, закриту у фользі і скільки запікати її в духовці.
Інгредієнти:
тушка горбуші – 1 шт.;
лимон (середнього розміру) – 15 шт.;
спеції для рибних страв – 15 ч. ложки;
майонез (50%) – 1 ст. ложка;
оливкова олія – 15 ст. ложки.
Приготування
Відокремлюємо від горбуші все, що ми, напевно, їсти не будемо: голову, прибираємо плавники, зрізаємо трохи кінчик хвоста і потрошимо рибку від нутрощів. Тепер вичавлюємо з одного лимона сік в піалу, додаємо до нього майонез і наливаємо оливкової олії. Всі сполучені разом інгредієнти добре перемішуємо. Тушку риби натираємо спеціальними спеціями для риби, а вже після змащуємо її приготованим нами маринадом і, звичайно ж залишаємо горбушу маринуватися. Через пару годинок викладаємо рибку на підготовлену злегка промаслений оливковою олією фольгу. На тушці робимо кілька поперечних надрезиков, які вставляємо дуже тонкі шматочки нарізаного лимона; добре прищипуючи краю, повністю ховаємо в фольгу горбушу. Конверт з рибою відправляємо на пекарському аркуші в духову шафу, прогрів його до 185 градусів запікаємо горбушу 30-35 хвилин.
Інгредієнти:
ціла, заморожена горбуша – 1 шт.;
спаржева квасоля – 70 г;
гриби (печериці) – 100 г;
брюссельська капуста – 6-7 шт.;
сир твердий – 180-200 г;
масло рослинне – 60 г;
велика сіль – за смаком.
Приготування
Не доводьте рибу до повного розморожування, а залиште її трохи твердуватою. Очистивши від луски робимо горбуші вздовж всієї спини глибокий розріз, так щоб ми змогли вхопитися за її хребет, який потрібно акуратно надрізати біля голови і хвоста. Витягаємо хребет разом з великими кістками риби та потрохами з черевця, таким чином ми отримали порожній «кишеню» із риби з головою, з якої потрібно видалити зябра. В кінці підрізаєте не потрібні плавці натираєте рибку крупною сіллю і залишаєте її до приготування начинки.
Брюссельську капусту, відваривши 3-5 хвилин у підсоленій воді розрізаємо на 6-8 часточок кожну. Нарізані довільними шматочками гриби і спаржеву квасолю окремо обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла і з'єднуємо після все з капустою. До цих інгредієнтів додаємо тертий твердий сир, перемішуємо і начиняємо цією масою горбушу, яку після зашиваємо по спинці ниткою з голкою. Закриваємо в змащену маслом фольгу повністю всю рибину і, виклавши на лист ставимо її в духову шафу, прогрітий не менше, ніж до 190 градусів. Витягаємо горбушу з духовки через півгодини, ножицями знімаємо нитки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
стейки горбуші – 3-4 шт.;
солоний соєвий соус – 3-4 ст. ложки;
томат – 1 шт.;
сир – 160 г;
рослинне масло – 2 ч. ложки.
Приготування
На кожен розморожений стейк горбуші наливаємо по столовій ложці солоного соєвого соусу і даємо їй постояти так півгодини. Потім підготовлені для кожного шматочка риби, нарізані і змащені маслом листи фольги викладаємо стейки. Поверх кожного шматка горбуші кладемо кружечок томату і присипаємо його натертим сиром. Підіймаємо краї фольги вгору, з'єднуємо і щільно затискаємо їх, щоб ніщо не змогло вивалитися або витекти при приготуванні. Розміщуємо закриті стейки в чашу нашої мультиварки. Увімкніть режим «Випічка» і готуйте на ньому нашу чудову рибку 40 хвилин.
Горбуша, запечена у фользі цілком з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлюємо від горбуші все, що ми, напевно, їсти не будемо: голову, прибираємо плавники, зрізаємо трохи кінчик хвоста і потрошимо рибку від нутрощів. Тепер вичавлюємо з одного лимона сік в піалу, додаємо до нього майонез і наливаємо оливкової олії. Всі сполучені разом інгредієнти добре перемішуємо. Тушку риби натираємо спеціальними спеціями для риби, а вже після змащуємо її приготованим нами маринадом і, звичайно ж залишаємо горбушу маринуватися. Через пару годинок викладаємо рибку на підготовлену злегка промаслений оливковою олією фольгу. На тушці робимо кілька поперечних надрезиков, які вставляємо дуже тонкі шматочки нарізаного лимона; добре прищипуючи краю, повністю ховаємо в фольгу горбушу. Конверт з рибою відправляємо на пекарському аркуші в духову шафу, прогрів його до 185 градусів запікаємо горбушу 30-35 хвилин.
Ціла, горбуша, запечена з овочами в духовці, закрита у фольгу
Інгредієнти:
Приготування
Не доводьте рибу до повного розморожування, а залиште її трохи твердуватою. Очистивши від луски робимо горбуші вздовж всієї спини глибокий розріз, так щоб ми змогли вхопитися за її хребет, який потрібно акуратно надрізати біля голови і хвоста. Витягаємо хребет разом з великими кістками риби та потрохами з черевця, таким чином ми отримали порожній «кишеню» із риби з головою, з якої потрібно видалити зябра. В кінці підрізаєте не потрібні плавці натираєте рибку крупною сіллю і залишаєте її до приготування начинки.
Брюссельську капусту, відваривши 3-5 хвилин у підсоленій воді розрізаємо на 6-8 часточок кожну. Нарізані довільними шматочками гриби і спаржеву квасолю окремо обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла і з'єднуємо після все з капустою. До цих інгредієнтів додаємо тертий твердий сир, перемішуємо і начиняємо цією масою горбушу, яку після зашиваємо по спинці ниткою з голкою. Закриваємо в змащену маслом фольгу повністю всю рибину і, виклавши на лист ставимо її в духову шафу, прогрітий не менше, ніж до 190 градусів. Витягаємо горбушу з духовки через півгодини, ножицями знімаємо нитки і подаємо до столу.
Горбуша в фользі, в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
На кожен розморожений стейк горбуші наливаємо по столовій ложці солоного соєвого соусу і даємо їй постояти так півгодини. Потім підготовлені для кожного шматочка риби, нарізані і змащені маслом листи фольги викладаємо стейки. Поверх кожного шматка горбуші кладемо кружечок томату і присипаємо його натертим сиром. Підіймаємо краї фольги вгору, з'єднуємо і щільно затискаємо їх, щоб ніщо не змогло вивалитися або витекти при приготуванні. Розміщуємо закриті стейки в чашу нашої мультиварки. Увімкніть режим «Випічка» і готуйте на ньому нашу чудову рибку 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горбуша, запечена в духовці у фользі
Запікаючи будь-яку рибу з використанням фольги ви можете бути впевненими, що продукт точно не вийде сухим і чудово пропечеться. До того ж це
Горбуша в фользі в духовці
Якщо напередодні урочистості у вас з'явилося бажання вразити гостей неймовірним стравою - скористайтеся запропонованими рецептами. Далі розповімо, як
Рецепт горбуші, запеченої в духовці
Якщо ви не можете придумати, як приготувати горбушу в духовці, то наша сьогоднішня стаття вам допоможе. У ній описані рецепти приготування цієї
Горбуша в вершках
Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання
Горбуша в фользі
У горбуші міститься багато корисних речовин і вітамінів А, Е та інших. Приготувати її можна безліччю різних способів. Але найбільш щадним і корисним
Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за