Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розсипчастий рис на гарнір - рецепт

Розсипчастий рис на гарнір - рецепт

2-01-2016, 00:01
567
Розсипчастий рис на гарнір - рецепт
Рис - найбільш простий гарнір, який можна придумати! Але виявляється, є чимало рецептів приготування розсипчастого рису на гарнір. Адже немає секрету в тому, що не у кожної господині ця крупа виходить не такий, як їй хотілося б. Для тих, хто хоче дізнатися, як правильно зварити розсипчастий рис для гарніру ми розкриємо декілька секретів.

  • Посуд для приготування повинна бути широкою, так кожної рисинці дістанеться однакову кількість вологи. Бажано щоб це була посуд з товстим дном, і ніяк не звичайна емальована каструля.

  • Перед приготуванням рис потрібно обов'язково гарненько промити. Таким чином змивається крохмальний шар, який заважає рісу бути розсипчастим.

  • З крохмальним нальотом можна боротися і шляхом прожарювання в маслі, оскільки крохмаль просто усмажується, а рис набуває красивий золотистий відтінок.

  • Ніколи не відкривайте кришку і не перемішуйте після того як закипіла вода. При перемішуванні зерна пошкоджуються і випускають все той же крохмаль, від якого ми до цього позбулися.

  • Завжди дотримуйтесь пропорцію: рис – 1 частина, рідина – 2 частини

  • Не забувайте, що рис в 3 рази збільшиться в об'ємі і вибирайте ємність відповідного розміру.


  • Рецепт розсипчастого рису з овочами на гарнір


    Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;

  • овочі (мексиканська суміш) – 300 г;

  • вода – 2 склянки;

  • масло вершкове – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • вино (сухе біле) – 50 мл;

  • сіль, розмарин , куркума, перець.


  • Приготування
    Добре промиваємо рис і відкидаємо на сито, щоб стекла вода. У розтоплене в каструлі вершкове масло висипаємо підсушений рис. Даємо йому трохи просочитися маслом і виливаємо воду, солимо, додаємо щіпку куркуми для кольору, перемішуємо, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Після цього перемішуємо останній раз, зменшуємо температуру до мінімуму і залишаємо варитися на чверть години.
    У сковороді розтоплюємо масло, швидко підсмажуємо порубаний часник з розмарином (розмарин краще брати свіжий, але підійде і сухий), додаємо порізану цибулю. Через пару хвилин висипаємо овочі (мексиканська підходять краще, оскільки в них велика кількість бобових, а з ними рис засвоюється найкраще), як тільки вони остаточно розтануть, вливаємо вино, выпариваем його, і підсмажуємо овочі до рум'яного кольору.
    Овочі змішати з рисом і подаємо з рибою або куркою.
    Розсипчастий рис по-турецьки
    Рис – це досить звичний для нас злак і здивувати когось таким гарніром дуже складно. Цей рецепт про те, як зварити звичайний пропарений розсипчастий рис на гарнір, але тільки по-турецьки і порадувати близьких незвичайним смаком давно знайомого гарніру.
    Інгредієнти:

  • рис пропарений – 1 склянка;

  • молоко – 1/2 склянки;

  • олія – 1/4 склянки;

  • вода – 1 стакан.


  • Приготування
    Рис замочуємо в гарячій воді на 20 хвилин. Промиваємо 3-5 разів.
    Для приготування краще підійде або тефлонова посуд (сковорода, каструля) або з товстим дном, або кераміка. Наливаємо масло рослинне. Масло можна змішувати: рослинне з вершковим. Розігріваємо, робимо слабкий вогонь і додаємо промитий рис. Періодично помішуючи, даємо маслу просочити рис, він повинен стати прозорим. Десь 5-7 хвилин. Чим довше ось так просочуємо рис, тим більш розсипчастий він вийде. Тепер додаємо воду, змішуємо з молоком (співвідношення води і молока може бути іншим, головне щоб в загальному рідини було 15 склянки). Накриваємо кришкою,
    Розсипчастий рис на гарнір - рецепт
    робимо сильний вогонь, довести до кипіння. Відразу зменшуємо до мінімального значення, не відкриваючи кришку, чекаємо, поки вся вода википить. Приблизно 15 хвилин. Перевіряємо на наявність води. Якщо вся википіла, то вимикаємо. Рис буде недовареним небагато. Беремо паперовий рушник, накриваємо спочатку їм, а потім кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин. Рушник потрібно, щоб прибрати зайву вологу, інакше рис буде мокрим і липким. Навіть якщо рис готовий, а рідину, що залишилася, не переживайте. Просто покладіть товстіший шар паперових рушників, вони все виправлять.
    Ця порція розрахована на двох, а якщо потрібно зробити багато рису, тоді краще його залити гарячою водою, щоб швидше закипів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смачний рис на гарнір
    Смачний рис на гарнір
    Приготований рис – це корисний гарнір з нейтральним смаком, цілком гармонійно поєднується з будь-яким м'ясом, рибою, морепродуктами, овочами,
    Розсипчастий плов
    Розсипчастий плов
    Цінителі справжнього плову стверджують, що блюдо вийшло вдалим, якщо рис в процесі варіння не розм'як і не злипнувся, як каша. Пропонуємо кілька
    Розсипчастий рис в мультиварці
    Розсипчастий рис в мультиварці
    Зазвичай у приготуванні страв з рисом не виникає проблем. Але якщо ви хочете зварити рис для гарніру, звичайно ж, хочеться, щоб він вийшов
    Як зварити рис?
    Як зварити рис?
    Рис - незамінний продукт за своєю харчової цінності та чудовий гарнір до багатьох страв. Здавалося б, це так просто - зварити рис! Але насправді,
    Як правильно варити рис?
    Як правильно варити рис?
    Рис - не тільки відмінний гарнір, але і цілком самостійне блюдо. Головне - правильно зварити його, а адже це не так просто. По-перше, існує кілька
    Рис з овочами в мультиварці
    Рис з овочами в мультиварці
    Готувати в мультиварці дуже просто. Взяти, приміром, рис - варити на плиті його дуже складно, оскільки він то розварюється і стає схожий на кашу, то