Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Люля-кебаб - рецепт

Люля-кебаб - рецепт

27-12-2015, 23:43
373
Люля-кебаб - рецепт
Люля-кебаб є дивним стравою кавказької кухні. Готується він з перемеленого м'яса зі спеціями, як правило, насадженого на шампур і запеченого на вугіллі. В домашніх умовах його можна приготувати на мангалі або в духовці, якщо перший варіант недоступний.

Люля-кебаб з баранини в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • м'якоть баранини – 700 г;

  • жир курдючний – 255 г;

  • цибуля ріпчасту – 380 г;

  • зубці часнику – 6-7 шт.;

  • свіжа зелень кінзи і кропу – 1 великий пучок;

  • зерна коріандру – 1 ст. ложка;

  • зіра – 1 ст. ложка;

  • червоний і чорний мелений перець – за смаком;

  • половинка одного лимона;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Вимиту баранину обсушуємо й розрізаємо на невеликі шматочки. Очищаємо часник і цибулю, останній розрізаємо на кілька частин залежно від розміру. Свіжу зелень промиваємо й обсушуємо. Можна взяти будь-яку іншу зелень, смак якої вам більше подобається, наприклад базилік або петрушку. Баранину з курдючним жиром морквою, цибулею і зеленню подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна перекрутити підготовлені компоненти провернути через м'ясорубку або в комбайні або измельчителе.
    Зерна коріандру і зіри раздавливаем в ступці і додаємо у фарш. Присмачую його також сіллю, меленим червоним і чорним перцем, додаємо лимонний сік і перемішуємо. Для кращого зв'язування компонентів між собою відбиваємо фарш добряче, кілька разів піднімаючи і знову кидаючи в миску. Потім прикриваємо ємність кришкою і визначаємо в холодильник як мінімум на одну годину.
    За цей час підготуємо конструкцію для приготування люля-кебабів в духовці. На деко встановлюємо решітку і вистилаємо її фольгою таким чином, щоб вона прогиналася в отворах і утворювала глибокі виїмки, які при запіканні буде стікати жир або ж вистилаємо деко фольгою, а решітку зверху встановлюємо. Фольга в нашому випадку виконує роль свого роду відбивача тепла.
    З охолодженого фаршу швидко формуємо люля-кебаб, насаджуючи його на дерев'яні шпажки, і розкладаємо на підготовленій решітці. Шпажки краще попередньо замочити на деякий час у холодній воді, в цьому випадку вони не так будуть обвуглюватися при запіканні.
    Розміщуємо люля-кебаб в заздалегідь розігрітій до максимальної температури духовці і запікаємо його до рум'яності з усіх боків, один раз в процесі перевернувши. Ідеально якщо духовка буде налаштована на режим спільно з функцією гриля.
    Готовий люля-кебаб перекладаємо на блюдо і подаємо зі свіжими овочами, зеленню і гострим соусом .

    Люля-кебаб на мангалі - рецепт з яловичини


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 700 г;

  • курдючний або свинячий жир – 250 г;

  • цибуля ріпчаста – 350 г;

  • зубці часнику – 6-7 шт.;

  • будь-яка свіжа зелень – 1 пучок;

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Алгоритм приготування фаршу для люля-кебаб з яловичини схожий з попереднім рецептом, тільки замість баранини в даному випадку у нас яловичина. Точно також миємо, обсушуємо, ріжемо її і подрібнюємо разом з жиром і овочами. Потім додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, спеції на свій смак і перемелену або дрібненько нарізану свіжу зелень. Потім перемішуємо фарш, трохи відбиваємо і розташовуємо в холодильнику мінімум на одну годину. Фарш повинен бути обов'язково добре охолоджений. У цьому випадку жир застигає, і виріб добре тримається на шпажках або шампурах і не опадає.
    З охолодженого фаршу формуємо люля-кебаби, нанизавши на шампур, і запікаємо їх на вугіллі на мангалі до готовності і рум'яності.
    Гарячий люля-кебаб подаємо з овочами, зеленню і соусом, який можна зробити за наступним рецептом.

    Соус для люля-кебаба - рецепт


    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • сік одного лимона;

  • зубці часнику – 3 шт.;

  • перець чилі – 05 шт.;

  • томатний соус – 200 мл;

  • олія оливкова – 35 мл;
  • Люля-кебаб - рецепт

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Півкільця цибулі маринуємо в лимонному соку приблизно на одну годину, трохи посоливши і поперчив. Подрібнений часник і перчик чилі трохи пасеруємо на оливковій олії, а потім вливаємо томатний соус, додаємо за смаком сіль, перець і спеції, протушиваем п'ять хвилин, і даємо охолонути. На тарілку з люля-кебабом викладаємо маринований цибулю, поливаємо його соусом і подаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати люля-кебаб в духовці?
    Як приготувати люля-кебаб в духовці?
    У цій статті запропоновані рецепти чудового люля-кебаба, які можна відтворити в домашній духовці, а смак і аромат максимально наблизити до
    Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі
    Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі
    Люля-кебаб – це смачні соковиті котлетки довгастої форми, які не залишать байдужим жодного любителя м'ясних страв. Вони відмінно підходять для
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
    Люля-кебаб з яловичини
    Люля-кебаб з яловичини
    Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І
    Фарш для люля-кебаб
    Фарш для люля-кебаб
    Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і