Минтай під маринадом
Минтай під маринадом – страва полюбилося багатьом ще з радянських часів. Всенародну любов риба завоювала, по-перше, тому, що готується з доступним кожному набором овочів (цибуля, морква), а по-друге, тому що може подаватися як гарячою, так і охолодженій, при цьому пріоритетна саме другий варіант.
Оскільки риба під маринадом – народне блюдо, конкретного класичного рецепту воно не має, але є кілька варіацій, на які прийнято спиратися під час приготування. Одну з них ми обговоримо в цьому рецепті.
Інгредієнти:
минтай - 440 г;
морква - 135 г;
оцет - 35 мл;
ріпчаста цибуля - 140 г;
борошно - 25 г;
рослинне масло - 45 мл;
томатна паста - 55 р.
Приготування
Попередньо перевіривши рибне філе на відсутність кісток, розділіть його на рівні шматки, приправте і обваляйте в борошні. Кожен з шматочків філе підрум'яньте у великій кількості рослинного масла.
У другій посуді прийміть за приготування маринаду. Спасеруйте нарізані овочі і залийте їх розчином томатної пасти в половині склянки води. Коли рідина закипить, влийте оцет, додайте сіль з цукром за смаком.
Перекладіть рибу в будь-яке блюдо і залийте готовим маринадом. Минтай в маринаді можна подавати відразу ж або відправити в холодильник на пару годин.
Якщо ви не хочете використовувати томатну пасту, але готуєте рибу поза сезону, замініть її томатним соком. Його природна солоність добре приправити рибу під час тривалого гасіння. Правда, варто враховувати, що під час обжарювання вам не слід доводити минтай до повної готовності, він повинен лише схопитися рум'яною скоринкою зовні.
Інгредієнти:
минтай - 12 кг;
морква - 390 г;
ріпчаста цибуля - 210 г;
часникові зубки - 4 шт.;
томатний сік - 470 мл;
мелена паприка, фенхель - 1 ч. ложка;
щіпка куміна;
борошно - 45 р.
Приготування
Розділивши рибу на шматки, приправте їх і обваляйте в борошні. Обсмажте шматочки до зарум'янювання і відкладіть на окреме блюдо. Обсмажте нарізані овочі і приправте їх паприкою, кумином і фенхелем. Не забувайте про сіль. Як тільки шматочки дійдуть до напівготовності, розділіть засмажку навпіл. На одну половину викладіть рибу, розподіліть овочі, що залишилися зверху блюдо і залийте томатним соком. Тушкуйте минтай в маринаді з морквою близько 40 хвилин, а потім сервіруйте, попередньо охолодивши до кімнатної температури.
Трохи більш вишукана версія страви готується не з додаванням оцту, а на основі білого вина і в основі соусу лежать свіжі томати, які, при бажанні, можна замінити плодами закритими у власному соку. Незвичайний смак нашому маринаду забезпечить наявність стебла селери серед звичного набору овочів начебто моркви і цибулі.
Інгредієнти:
минтай - 460 м;
сухе біле вино - 245 мл;
ріпчаста цибуля - 95 г;
часникові зубки - 2 шт.;
стебло селери - 1 шт.;
морква - 175 г;
томати - 390 мл
Приготування
Замість обсмажування, ми будемо варити рибу в незвичайній суміші вина і води. Влийте келих білого сухого до літру звичайної води і доведіть до кипіння. Опускайте шматочки риби в киплячу рідину і обваривайте близько 3 хвилин. Готового минтая розкладіть на окремому блюді.
Спасеруйте цибулю, моркву і шматочки селери. Додайте часник і влийте томати. Як тільки соус закипить, а овочі розм'якшаться, приправте маринад сіллю і вилийте його поверх шматочків минтая. Якщо ви хочете подавати рибу в якості закуски, то охолодіть її, але якщо минтай буде гарячою стравою на столі, то додайте його в духовці при 150 градусах на 15 хвилин.
Минтай під маринадом - класичний рецепт
Оскільки риба під маринадом – народне блюдо, конкретного класичного рецепту воно не має, але є кілька варіацій, на які прийнято спиратися під час приготування. Одну з них ми обговоримо в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо перевіривши рибне філе на відсутність кісток, розділіть його на рівні шматки, приправте і обваляйте в борошні. Кожен з шматочків філе підрум'яньте у великій кількості рослинного масла.
У другій посуді прийміть за приготування маринаду. Спасеруйте нарізані овочі і залийте їх розчином томатної пасти в половині склянки води. Коли рідина закипить, влийте оцет, додайте сіль з цукром за смаком.
Перекладіть рибу в будь-яке блюдо і залийте готовим маринадом. Минтай в маринаді можна подавати відразу ж або відправити в холодильник на пару годин.
Філе минтая під маринадом – рецепт
Якщо ви не хочете використовувати томатну пасту, але готуєте рибу поза сезону, замініть її томатним соком. Його природна солоність добре приправити рибу під час тривалого гасіння. Правда, варто враховувати, що під час обжарювання вам не слід доводити минтай до повної готовності, він повинен лише схопитися рум'яною скоринкою зовні.
Інгредієнти:
Приготування
Розділивши рибу на шматки, приправте їх і обваляйте в борошні. Обсмажте шматочки до зарум'янювання і відкладіть на окреме блюдо. Обсмажте нарізані овочі і приправте їх паприкою, кумином і фенхелем. Не забувайте про сіль. Як тільки шматочки дійдуть до напівготовності, розділіть засмажку навпіл. На одну половину викладіть рибу, розподіліть овочі, що залишилися зверху блюдо і залийте томатним соком. Тушкуйте минтай в маринаді з морквою близько 40 хвилин, а потім сервіруйте, попередньо охолодивши до кімнатної температури.
Як смачно приготувати рибу минтай під маринадом?
Трохи більш вишукана версія страви готується не з додаванням оцту, а на основі білого вина і в основі соусу лежать свіжі томати, які, при бажанні, можна замінити плодами закритими у власному соку. Незвичайний смак нашому маринаду забезпечить наявність стебла селери серед звичного набору овочів начебто моркви і цибулі.
Інгредієнти:
Приготування
Замість обсмажування, ми будемо варити рибу в незвичайній суміші вина і води. Влийте келих білого сухого до літру звичайної води і доведіть до кипіння. Опускайте шматочки риби в киплячу рідину і обваривайте близько 3 хвилин. Готового минтая розкладіть на окремому блюді.
Спасеруйте цибулю, моркву і шматочки селери. Додайте часник і влийте томати. Як тільки соус закипить, а овочі розм'якшаться, приправте маринад сіллю і вилийте його поверх шматочків минтая. Якщо ви хочете подавати рибу в якості закуски, то охолодіть її, але якщо минтай буде гарячою стравою на столі, то додайте його в духовці при 150 градусах на 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований минтай
Минтай володіє не тільки чудовими смаковими якостями, у нього досить щільна м'якоть, що дозволяє зберегти форму і текстуру страви при тривалому
Минтай в мультиварці
Якщо на вашій кухні є незамінна помічниця - мультиварка, вам дуже пощастило! Готувати в мультиварці - суцільне задоволення! Сьогодні ми вам
Як смачно приготувати минтай?
Минтай відноситься до дієтичного сорту риб, тому що практично не містить жиру. А про користь цієї риби сказано вже чимало. Дуже рекомендуємо включити
Минтай, тушкований з морквою
Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
Як приготувати рибу під маринадом?
Зазвичай рибу спочатку відварюють, тушкують, смажать, а потім вже готують під різними маринадами. У нашій статті ми підібрали кілька різноманітних
Минтай в сметані
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.