Лящ в'ялений
![Лящ в'ялений Лящ в'ялений](/uploads/posts/2015-11/lyasch-vyaleniy_111.jpeg)
В'ялений потрошених лящ – рецепт
Рибу без нутрощів в'ялити куди простіше, оскільки зникає ризик розвитку патогенної мікрофлори в кишечнику риби при підборі невірної температури і вологості в приміщенні для просушування.
Перед початком в'ялення рибу необхідно очистити від нутрощів, намагаючись не зачепити жовчний міхур. Начисто випотрошеного ляща (зябра теж видаляємо) споліскуємо й обсушуємо. Зваживши потрошенную рибу розраховуємо необхідну кількість солі з пропорції 250 г на 1 кг. Засипаємо сіллю тушку з боків і не забуваємо просолити саму черевну порожнину. Залишаємо рибу полежати протягом 2 діб під гнітом, після чого зчищаємо надлишки солі і залишаємо тушки просушитись в підвішеному вигляді. Температура приміщення для сушки не повинна бути вище +15 градусів або нижче нуля, а час варіюється від умов в'ялення і розмірів, і може займати від тижня до двох.
Як зберігати в'яленого ляща?
Як правило рибу обертають натуральною тканиною або складають у мішки з льону або бавовни, так вона гарантовано полежить більше півроку. З метою зберігання риби до року і довше тушки натирають потовченим аспірином, на смакових якостях така процедура не позначається, але свіжість продовжує помітно.
В'ялений не потрошених лящ в домашніх умовах
Готувати рибу без патрання слід за аналогічною технологією, але тут важливо вчасно видалити
![Лящ в'ялений Лящ в'ялений](/uploads/posts/2015-11/lyasch-vyaleniy_902.jpeg)
Рекомендуємо добрі рецепти
![В'ялена риба](/uploads/posts/2015-11/vyalena-riba_661.jpeg)
В'ялена риба
Купуючи в магазині в'ялену рибу, не завжди є впевненість, що вона якісна і смачна. Тому зробіть її самостійно. Звичайно, процес не дуже швидкий, але
![Як в'ялити рибу?](/uploads/posts/2015-03/yak-vyaliti-ribu_481.jpeg)
Як в'ялити рибу?
Весна і літо - саме час в'ялити рибу. Її, звичайно, можна придбати в магазині, але краще, якщо ви приготуєте самі. Робиться це зовсім не складно, а
![Як засолити щуку?](/uploads/posts/2015-03/yak-zasoliti-schuku_651.jpeg)
Як засолити щуку?
Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
![Як зберігати рибу?](/uploads/posts/2015-03/yak-zbergati-ribu_501.jpeg)
Як зберігати рибу?
Риба - продукт швидкопсувний. Про те, як її правильно зберігати ми розповімо в нашій статті. Давайте розберемося, як зберігати свіжу, солону, копчену
![Як сушити рибу?](/uploads/posts/2015-03/yak-sushiti-ribu_731.jpeg)
Як сушити рибу?
Якщо ваш рибалка приніс додому настільки великий улов, що з'їсти його швидко, просто не вийде, ні в якому разі не давайте працям прірву - засушіть
![Риба, фарширована цілком](/uploads/posts/2015-03/riba-farshirovana-clkom_661.jpeg)
Риба, фарширована цілком
Рецептів фаршированої риби безліч, а як правильно очистити її для того, щоб начинити? Ми вирішили описати способи обробки риби та її підготовки до