Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паста з морепродуктами в вершковому соусі

Паста з морепродуктами в вершковому соусі

2-11-2015, 18:47
797
Паста з морепродуктами в вершковому соусі
Сьогодні ми приготуємо пасту з морепродуктами з вершковим соусом. Це традиційне блюдо італійської кухні є безпрограшним варіантом на всі випадки життя. Готується дуже швидко, виглядає гідно, а смак просто приголомшливий і здатний здивувати будь-якого гурмана.

Рецепт пасти з морепродуктами в вершково-часниковому соусі


Інгредієнти:

  • спагетті – 390 г;

  • морський коктейль – 490 г;

  • вершки – 290 мл;

  • цибулю-шалот – 75 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • мускатний горіх – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • свіжа зелень базиліка – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • оливкова масло .


  • Приготування
    Як і для приготування будь-пасти, нам знадобиться каструля з достатньою кількістю очищеної підсоленій водички, в якій ми відваримо макаронні вироби до стану «аль денте». Його можна досягти, відкинувши макарони на одну хвилину раніше, ніж припускає інструкція по їх приготуванню.
    Поки вода закипає, і макарони варяться, готуємо соус. Очищаємо цибулю і часник і дрібно шаткуємо. Прогріваємо сковороду або сотейник, наливши в неї трохи оливкової олії і пасеруємо на ньому часник і цибулю до підрум'янення. Потім вливаємо вершки, приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом і витримуємо на вогні пару хвилин. Тепер закладаємо морепродукти і підігріваємо все в місці протягом приблизно трьох-п'яти хвилин, помішуючи.
    По готовності відкидаємо пасту на друшляк, даємо воді стекти і тут же відправляємо в приготований соус. Прогріваємо страву ще хвилину і подаємо до столу, прикрасивши листочками свіжого базиліка.

    Паста з морепродуктами у вершково-томатному соусі


    Інгредієнти:

  • спагетті – 250 г;

  • морський коктейль – 375 г;

  • вершки – 190 мл;

  • цибуля шалот – 45 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • помідори свіжі – 110 г;

  • сир твердий – 55 г;

  • білий мелений перець – за смаком;

  • свіжа зелень базиліка – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Відварюємо спагетті, дотримуючись рекомендацій на упаковці, але зливаємо на одну хвилину раніше, щоб отримати стан «al dente».
    Не гаючи часу, готуємо соус. Помідори ошпарюємо окропом, позбавляє від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Очищаємо часник і раздавливаем зубці за допомогою ножа. Викладаємо їх на прогріту з оливковою олією сковороду і даємо добре підрум'янитися і віддати свій аромат. Витягаємо потім часник з сковорідки, а отримане часникове масло закладаємо морепродукти. Витримуємо їх на вогні, помішуючи, приблизно три-п'ять хвилин або до випаровування рідини. Потім додаємо помідори, сіль, білий мелений перець і дрібно нарізаний базилік. Смажимо, помішуючи, ще сім хвилин. Далі кидаємо пропущений через тертку сир твердий, вливаємо вершки і прогріваємо масу до повного кипіння.
    Тепер закладаємо в соус откинутые трохи раніше на друшляк спагетті, перемішуємо, прогріваємо ще пів хвилинки, вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою ще сім хвилин.

    Італійська паста з морепродуктами в вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • спагетті – 260 г;

  • морський коктейль – 490 г;

  • масло вершкове – 1 ст. ложка;

  • вершки – 200 мл;

  • сир твердий – 190 г;

  • суміш сухих італійських трав – 1 ст. ложка;

  • часник (за бажанням) – 1 зубчик;

  • сіль – за смаком

  • маслини.


  • Приготування
    Відварюємо спагетті до стану «аль денте», попередньо посоливши воду. Одночасно у другій каструлі витримуємо морський коктейль в киплячій воді протягом двох хвилин і відкидаємо на друшляк.
    Паста з морепродуктами в вершковому соусі

    На сковорідці або сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому очищений і роздавлений зубчик часнику. При бажанні цей пункт можна опустити і часник не використовувати. Далі закладаємо відварені морепродукти і підрум'янюємо їх протягом однієї хвилини, помішуючи. Додаємо вершки, трохи солі і припускаємо соус протягом п'яти-семи хвилин на тихому вогні, помішуючи. Потім додаємо натертий сир, даємо йому розплавитися, закладаємо приготовлену пасту і перемішуємо, приправивши блюдо італійськими травами.
    Тут же подаємо пасту з морепродуктами до столу, прикрасивши маслинами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паста з грибами у вершковому соусі
    Паста з грибами у вершковому соусі
    Самим популярним у всьому світі італійським блюдом можна з упевненістю назвати пасту. Існує десятки її видів і не менше рецептів наповнення.
    Паста карбонара - рецепт
    Паста карбонара - рецепт
    У класичному варіанті пасти, спагеті поєднуються з обсмаженими шматочками свинячий щековины або бекону і приправляють соусом із жовтків і двох видів
    Карбонара з беконом - рецепт
    Карбонара з беконом - рецепт
    Рецепт карбонара, який ми пропонуємо в статті, не зовсім класичний, однак це італійське блюдо практично неможливо зіпсувати. До того ж з плином часу
    Спагетті з креветками у вершковому соусі
    Спагетті з креветками у вершковому соусі
    Італійці знають толк в спагетті. А щоб не приїдалося таке просте і ситне блюдо, вони готують його з різними добавками і соусами. Пропонуємо всього
    Паста з морепродуктами
    Паста з морепродуктами
    Паста - відоме італійське блюдо готується з додаванням різних інгредієнтів. Її роблять з різними соусами - вершковими, томатними з додаванням сиру,
    Макарони з креветками - рецепт
    Макарони з креветками - рецепт
    Якщо ви хочете здивувати своїх близьких або гостей вишуканим блюдом, тоді зробіть істинно італійська страва - макарони з креветками. Вийде дуже