Сьогодні ми приготуємо пасту з морепродуктами з вершковим соусом. Це традиційне блюдо італійської кухні є безпрограшним варіантом на всі випадки життя. Готується дуже швидко, виглядає гідно, а смак просто приголомшливий і здатний здивувати будь-якого гурмана.
Рецепт пасти з морепродуктами в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти: спагетті – 390 г; морський коктейль – 490 г; вершки – 290 мл; цибулю-шалот – 75 г; часник – 2-3 зубчики; мускатний горіх – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; свіжа зелень базиліка – за смаком; сіль – за смаком; оливкова масло . Приготування Як і для приготування будь-пасти, нам знадобиться каструля з достатньою кількістю очищеної підсоленій водички, в якій ми відваримо макаронні вироби до стану «аль денте». Його можна досягти, відкинувши макарони на одну хвилину раніше, ніж припускає інструкція по їх приготуванню.
Поки вода закипає, і макарони варяться, готуємо соус. Очищаємо цибулю і часник і дрібно шаткуємо. Прогріваємо сковороду або сотейник, наливши в неї трохи оливкової олії і пасеруємо на ньому часник і цибулю до підрум'янення. Потім вливаємо вершки, приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом і витримуємо на вогні пару хвилин. Тепер закладаємо морепродукти і підігріваємо все в місці протягом приблизно трьох-п'яти хвилин, помішуючи.
По готовності відкидаємо пасту на друшляк, даємо воді стекти і тут же відправляємо в приготований соус. Прогріваємо страву ще хвилину і подаємо до столу, прикрасивши листочками свіжого базиліка.
Паста з морепродуктами у вершково-томатному соусі
Інгредієнти: спагетті – 250 г; морський коктейль – 375 г; вершки – 190 мл; цибуля шалот – 45 г; часник – 3 зубчики; помідори свіжі – 110 г; сир твердий – 55 г; білий мелений перець – за смаком; свіжа зелень базиліка – за смаком; сіль – за смаком; оливкова олія. Приготування Відварюємо спагетті, дотримуючись рекомендацій на упаковці, але зливаємо на одну хвилину раніше, щоб отримати стан «al dente».
Не гаючи часу, готуємо соус. Помідори ошпарюємо окропом, позбавляє від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Очищаємо часник і раздавливаем зубці за допомогою ножа. Викладаємо їх на прогріту з оливковою олією сковороду і даємо добре підрум'янитися і віддати свій аромат. Витягаємо потім часник з сковорідки, а отримане часникове масло закладаємо морепродукти. Витримуємо їх на вогні, помішуючи, приблизно три-п'ять хвилин або до випаровування рідини. Потім додаємо помідори, сіль, білий мелений перець і дрібно нарізаний базилік. Смажимо, помішуючи, ще сім хвилин. Далі кидаємо пропущений через тертку сир твердий, вливаємо вершки і прогріваємо масу до повного кипіння.
Тепер закладаємо в соус откинутые трохи раніше на друшляк спагетті, перемішуємо, прогріваємо ще пів хвилинки, вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою ще сім хвилин.
Італійська паста з морепродуктами в вершковому соусі
Інгредієнти: спагетті – 260 г; морський коктейль – 490 г; масло вершкове – 1 ст. ложка; вершки – 200 мл; сир твердий – 190 г; суміш сухих італійських трав – 1 ст. ложка; часник (за бажанням) – 1 зубчик; сіль – за смаком маслини. Приготування Відварюємо спагетті до стану «аль денте», попередньо посоливши воду. Одночасно у другій каструлі витримуємо морський коктейль в киплячій воді протягом двох хвилин і відкидаємо на друшляк.
На сковорідці або сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому очищений і роздавлений зубчик часнику. При бажанні цей пункт можна опустити і часник не використовувати. Далі закладаємо відварені морепродукти і підрум'янюємо їх протягом однієї хвилини, помішуючи. Додаємо вершки, трохи солі і припускаємо соус протягом п'яти-семи хвилин на тихому вогні, помішуючи. Потім додаємо натертий сир, даємо йому розплавитися, закладаємо приготовлену пасту і перемішуємо, приправивши блюдо італійськими травами.
Тут же подаємо пасту з морепродуктами до столу, прикрасивши маслинами.