Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати стейк з яловичини?

Як приготувати стейк з яловичини?

2-11-2015, 00:11
613
Як приготувати стейк з яловичини?
Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати соковитий і смачний стейк з яловичини – відмінний варіант ситної вечері або чудове блюдо для святкового застілля.

Як приготувати стейк з яловичини на сковороді?


Інгредієнти:

  • м'ясо яловичини – 800 г;

  • спеції ;

  • масло вершкове – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Яловичину промиваємо й обсушуємо паперовими серветками. Після цього нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон і натираємо гарненько спеціями. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді на сильному вогні і викладаємо підготовлені стейки. Обсмажуємо м'ясо 7 хвилин з одного боку, а потім перевертаємо. Подаємо блюдо з рисом, локшиною або овочевим пюре.

    Як правильно приготувати стейк з яловичини?


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 600 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • рідкий мед – 1 ст. ложка;

  • сухе біле вино – 80 мл;

  • імбир свіжий – 1 ч. ложка;

  • часник – 2 зубчики;

  • соус соєвий – 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Цибулини і часник чистимо, дрібно рубаємо ножем, а імбир подрібнюємо на тертці. Для приготування маринаду змішуємо в мисці соєвий соус, мед, імбир, цибуля з часником і вливаємо сухе вино. Додаємо спеції і гарненько все перемішуємо. М'ясо промиваємо, нарізаємо скибочками, викладаємо в ароматну суміш і залишаємо маринуватися на 3 години. Духовку запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. Обсмажуємо стейки, використовуючи функцію гриль, по 7 хвилин з кожного боку. Залишився маринад нагріваємо до закипання, проварюємо 10 хвилин і подаємо в якості соусу до м'яса.

    Як приготувати стейк з яловичини в духовці?


    Інгредієнти:

  • мелений перець і дрібна сіль – за смаком;

  • м'якоть яловичини – 1 кг


  • Для соусу:

  • сік смородиновий – 50 мл;

  • м'ясний бульйон – 300 мл;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • червоне вино – 75 мл;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    М'якоть яловичини промиваємо, мачає і нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Потім кожен скибочку обсипаємо сумішшю солі і перцю. Обсмажуємо стейки на добре розігрітій з маслом сковороді по 5 хвилин з кожної сторони. Після цього перекладаємо їх у чавунчик і ставимо на 15 хвилин у розігріту до 170 градусів духовку.
    Тим часом давайте приготуємо соус до м'яса: у сотейник кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його, всипаємо борошно і підрум'янюємо її до золотистого кольору. Поступово вливаємо теплу м'ясний бульйон і помішує ложкою, щоб не було грудочок. Доводимо соус до закипання і проварюємо 10 хвилин. Далі вводимо смородиновий сік і сухе червоне вино. Кидаємо трохи спецій за смаком, все перемішуємо, кип'ятимо і відразу ж знімаємо посуд з вогню.
    Запечені стейки викладаємо на тарілку, поливаємо червоним соусом і залишаємо страву на 15 хвилин «відпочити», щоб м'ясо стало м'якше і ніжніше.

    Як приготувати стейк з яловичини?


    Інгредієнти:

  • стейки – 2 шт.;

  • олія оливкова – 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • червоне сухе вино – 3 ст. ложки;

  • часник сушений – щіпка;

  • сушені трави – щіпка.


  • Приготування
    Як приготувати стейк з яловичини?

    Для початку м'ясо добре промиваємо і ретельно витираємо паперовою серветкою. На сковороду наливаємо трохи оливкового масла і розігріваємо його. Викладаємо м'ясні шматочки і обсмажуємо на сильному вогні кілька хвилин, а потім кидаємо щіпка сушеного часнику, солі і перцю. Акуратно перевертаємо стейк і підрум'янюємо з другої сторони. Після цього вливаємо трохи сухого вина і додаємо сушені трави. В процесі приготування, поливаємо м'ясо виділяється соком. Для більш запашного аромату в рецепт можете додати трохи зерен гірчиці, пару зубчиків часнику і вершки. Час приготування в основному залежить від бажаного ступеня готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стейки з риби
    Стейки з риби
    Сьогодні рибні відділи великих магазинів максимально заповнені різними видами вже обробленої риби. Купивши готовий стейк, можна приготувати його
    Стейк зі свинини на сковороді
    Стейк зі свинини на сковороді
    Стейки - це чудовий варіант гарячого страви для святкового столу. Поєднується з будь-яким не складним гарніром або овочевим салатом і має широке
    Як посмажити стейк з яловичини на сковороді?
    Як посмажити стейк з яловичини на сковороді?
    Традиційно стейки прийнято готувати саме з яловичини і зазвичай їх смажать на розпеченій сковороді певну кількість часу. Не будемо відступати від
    Як посмажити стейк свинини на сковороді?
    Як посмажити стейк свинини на сковороді?
    Одним із простих і розповсюджених видів стейка є той, що приготований з свинини. Це чудове м'ясне блюдо відмінно поєднується овочевим салатом або із
    Стейк з телятини
    Стейк з телятини
    Стейк - це смачне блюдо для справжніх чоловіків і не тільки. Його зазвичай готують з яловичини або свинини. Але сьогодні ми пропонуємо більш ніжний
    Стейк в мультиварці
    Стейк в мультиварці
    Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,