Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати соковитий і смачний стейк з яловичини – відмінний варіант ситної вечері або чудове блюдо для святкового застілля.
Як приготувати стейк з яловичини на сковороді?
Інгредієнти: м'ясо яловичини – 800 г; спеції ; масло вершкове – 3 ст. ложки. Приготування Яловичину промиваємо й обсушуємо паперовими серветками. Після цього нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон і натираємо гарненько спеціями. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді на сильному вогні і викладаємо підготовлені стейки. Обсмажуємо м'ясо 7 хвилин з одного боку, а потім перевертаємо. Подаємо блюдо з рисом, локшиною або овочевим пюре.
Як правильно приготувати стейк з яловичини?
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 600 г; цибулина – 2 шт.; рідкий мед – 1 ст. ложка; сухе біле вино – 80 мл; імбир свіжий – 1 ч. ложка; часник – 2 зубчики; соус соєвий – 1 ст. ложка; спеції. Приготування Цибулини і часник чистимо, дрібно рубаємо ножем, а імбир подрібнюємо на тертці. Для приготування маринаду змішуємо в мисці соєвий соус, мед, імбир, цибуля з часником і вливаємо сухе вино. Додаємо спеції і гарненько все перемішуємо. М'ясо промиваємо, нарізаємо скибочками, викладаємо в ароматну суміш і залишаємо маринуватися на 3 години. Духовку запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. Обсмажуємо стейки, використовуючи функцію гриль, по 7 хвилин з кожного боку. Залишився маринад нагріваємо до закипання, проварюємо 10 хвилин і подаємо в якості соусу до м'яса.
Як приготувати стейк з яловичини в духовці?
Інгредієнти: мелений перець і дрібна сіль – за смаком; м'якоть яловичини – 1 кг Для соусу:
сік смородиновий – 50 мл; м'ясний бульйон – 300 мл; борошно – 3 ст. ложки; червоне вино – 75 мл; масло вершкове – 2 ст. ложки. Приготування М'якоть яловичини промиваємо, мачає і нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Потім кожен скибочку обсипаємо сумішшю солі і перцю. Обсмажуємо стейки на добре розігрітій з маслом сковороді по 5 хвилин з кожної сторони. Після цього перекладаємо їх у чавунчик і ставимо на 15 хвилин у розігріту до 170 градусів духовку.
Тим часом давайте приготуємо соус до м'яса: у сотейник кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його, всипаємо борошно і підрум'янюємо її до золотистого кольору. Поступово вливаємо теплу м'ясний бульйон і помішує ложкою, щоб не було грудочок. Доводимо соус до закипання і проварюємо 10 хвилин. Далі вводимо смородиновий сік і сухе червоне вино. Кидаємо трохи спецій за смаком, все перемішуємо, кип'ятимо і відразу ж знімаємо посуд з вогню.
Запечені стейки викладаємо на тарілку, поливаємо червоним соусом і залишаємо страву на 15 хвилин «відпочити», щоб м'ясо стало м'якше і ніжніше.
Як приготувати стейк з яловичини?
Інгредієнти: стейки – 2 шт.; олія оливкова – 1 ч. ложка; спеції; червоне сухе вино – 3 ст. ложки; часник сушений – щіпка; сушені трави – щіпка. Приготування Для початку м'ясо добре промиваємо і ретельно витираємо паперовою серветкою. На сковороду наливаємо трохи оливкового масла і розігріваємо його. Викладаємо м'ясні шматочки і обсмажуємо на сильному вогні кілька хвилин, а потім кидаємо щіпка сушеного часнику, солі і перцю. Акуратно перевертаємо стейк і підрум'янюємо з другої сторони. Після цього вливаємо трохи сухого вина і додаємо сушені трави. В процесі приготування, поливаємо м'ясо виділяється соком. Для більш запашного аромату в рецепт можете додати трохи зерен гірчиці, пару зубчиків часнику і вершки. Час приготування в основному залежить від бажаного ступеня готовності.