Як приготувати печеню?
Одне з самих нескладних страв класичної кулінарної традиції країн СНД – спекотне. Ситне поєднання картоплі і м'яса, як правило, стає основним обіднім стравою, поєднуючи якості першого (багато рідкої підливи) і другого (м'ясо з гарніром). Привести загальний рецепт немає можливості: жарке зі свинини з картоплею готують в десятках варіантів. Розповімо декілька найбільш популярних варіантів, як приготувати печеню.
Класичне спекотне
Саме цей рецепт приводився в класичних радянських підручниках кулінарії і книгах для молодих господинь.
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
рафінована рослинна олія – 30 мл;
картопля разваристых сортів – 05 кг;
сало свиняче – 70 г;
свинина (філе) – 05 кг
протерті томати або розведена водою томат-паста – 1 склянка;
борошно пшеничне – 2 ст. ложки;
бульйон – 1 склянка;
часник – 2 зубчики;
сіль – 1 щіпка;
мелений перець (суміш чорного і запашного) – за смаком.
Приготування
Сало заморожуємо і дуже дрібно ріжемо. Розтоплюємо на сковороді обсмажуємо на ньому нашатковану довгими півкільцями цибулю. Коли цибуля підрум'яниться, додаємо борошно і трохи бульйону. В іншій сковороді на олії підсмажуємо до рум'яності шматочки свинини. У казан укладаємо шарами нарізаний часточками картопля, м'ясо, цибуля. Заливаємо все це томатом і бульйоном, перчимо, щільно накриваємо кришкою і відправляємо нудитися в прогрітий духовий шафа на годину. Додаємо сіль і часник, залишаємо остигати в вимкненій духовці. При подачі можна додати сметану, дрібно накрошенную петрушку, подати мариновані або солоні овочі.
Приблизно також готуємо жарке з яловичини – рецепт відрізняється незначно. Все робимо таким же чином, тільки в духовій шафі тушкуємо жарке на 20-30 хвилин довше. Однак можна модифікувати і отримати варіант цікавіше.
Літній жарке з овочами
Інгредієнти:
яловичина – 07 кг;
олія рафінована соняшникова – 05 склянки;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
картопля – 04 кг;
баклажани – 2 шт.;
кабачки – 1 шт.;
солодкий перець – 3-4 шт.;
помідори щільні – 5-6 шт.;
бульйон – 05-07 л;
перець мелений чорний – 1 щіпка;
сіль – 1/2 ст. ложки.
Приготування
Готуємо жарке в порційних горщиках. Цибулю шаткуємо тонкими чверть кільцями і пасеруємо до прозорості в невеликій кількості олії. Всі овочі чистимо і ріжемо великими кубиками. Баклажани хвилин 15 вимочуємо, промиваємо. Окремо трохи обсмажуємо скибочки картоплі і моркви. М'ясо теж потрібно обсмажити, щоб скоринка «запечатала» соки. В горщики розкладаємо шарами цибулю, м'ясо, морква, картопля, кабачок, баклажан, перець, помідори. Солимо і перчимо, вливаємо трохи бульйону, щільно накриваємо кришечками і відправляємо в прогріту духовку на півтори години.
Інгредієнти:
курячі стегенця – 1 кг;
жир курячий – 50 г;
цибуля – 1 шт.;
борошно – 2 ст. ложки;
картопля – 5-6 шт.;
морква – 1 шт.;
помідори – 3-4 шт.;
сіль – 2 щіпки.
Приготування
Виставляємо режим «смаження» і на половині жиру швидко обсмажуємо курячі ніжки. Викладаємо їх на тарілку. На другій половині жиру пасеруємо цибулю, додаємо борошно і трохи води (кілька столових ложок). Теж перекладаємо. Тепер в ємність шарами покласти половину цибулі, картопля, нарізаний часточками, моркву, м'ясо, помідори і залишився лук. У режимі «Гасіння» готуємо жарке 40 хвилин. Перед подачею солимо і посипаємо зеленню.
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
олія соняшникова без запаху – 50 мл;
борошно пшеничне – 3-4 ст. ложки.
баклажани – 2 шт.
Приготування
Нарізаємо цибулю довгими смужками уздовж, баклажани – великою соломкою, після чого обов'язково вимочуємо їх в холодній солоній воді. Пасеруємо цибулю, додаємо баклажани, ретельно обваляти шматочки в борошні. Готуємо 10 хвилин, постійно помішуючи. Можна додати при подачі кунжутне насіння, горішки, зелень і соєвий соус.
Класичне спекотне
Саме цей рецепт приводився в класичних радянських підручниках кулінарії і книгах для молодих господинь.
Інгредієнти:
Приготування
Сало заморожуємо і дуже дрібно ріжемо. Розтоплюємо на сковороді обсмажуємо на ньому нашатковану довгими півкільцями цибулю. Коли цибуля підрум'яниться, додаємо борошно і трохи бульйону. В іншій сковороді на олії підсмажуємо до рум'яності шматочки свинини. У казан укладаємо шарами нарізаний часточками картопля, м'ясо, цибуля. Заливаємо все це томатом і бульйоном, перчимо, щільно накриваємо кришкою і відправляємо нудитися в прогрітий духовий шафа на годину. Додаємо сіль і часник, залишаємо остигати в вимкненій духовці. При подачі можна додати сметану, дрібно накрошенную петрушку, подати мариновані або солоні овочі.
Приблизно також готуємо жарке з яловичини – рецепт відрізняється незначно. Все робимо таким же чином, тільки в духовій шафі тушкуємо жарке на 20-30 хвилин довше. Однак можна модифікувати і отримати варіант цікавіше.
Літній жарке з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо жарке в порційних горщиках. Цибулю шаткуємо тонкими чверть кільцями і пасеруємо до прозорості в невеликій кількості олії. Всі овочі чистимо і ріжемо великими кубиками. Баклажани хвилин 15 вимочуємо, промиваємо. Окремо трохи обсмажуємо скибочки картоплі і моркви. М'ясо теж потрібно обсмажити, щоб скоринка «запечатала» соки. В горщики розкладаємо шарами цибулю, м'ясо, морква, картопля, кабачок, баклажан, перець, помідори. Солимо і перчимо, вливаємо трохи бульйону, щільно накриваємо кришечками і відправляємо в прогріту духовку на півтори години.
Печеня з курки в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Виставляємо режим «смаження» і на половині жиру швидко обсмажуємо курячі ніжки. Викладаємо їх на тарілку. На другій половині жиру пасеруємо цибулю, додаємо борошно і трохи води (кілька столових ложок). Теж перекладаємо. Тепер в ємність шарами покласти половину цибулі, картопля, нарізаний часточками, моркву, м'ясо, помідори і залишився лук. У режимі «Гасіння» готуємо жарке 40 хвилин. Перед подачею солимо і посипаємо зеленню.
Печеня з баклажанів на сковороді - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо цибулю довгими смужками уздовж, баклажани – великою соломкою, після чого обов'язково вимочуємо їх в холодній солоній воді. Пасеруємо цибулю, додаємо баклажани, ретельно обваляти шматочки в борошні. Готуємо 10 хвилин, постійно помішуючи. Можна додати при подачі кунжутне насіння, горішки, зелень і соєвий соус.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
Печеня з м'ясом і картоплею
Саме домашнє блюдо, звичайно, - спекотне. Традиційно готується в жаровні або в глиняних горщиках. Пропонуємо кілька варіантів цього чудового гарячого
Печеня по-домашньому в горщиках
Печеня – традиційне у багатьох сім'ях страва, яку готують з картоплі, різних видів м'яса, також склад можна доповнити іншими інгредієнтами, такими
Печеня в духовці
Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
Печеня зі свинини
Печеня зі свинини є, мабуть, найбільш поширеним варіантом цієї страви. Така страва чудово підійде до келиху пива або вина, який доповнить будь-який
Печеня по-домашньому в мультиварці
Домашнє жарке вже зовсім не обов'язково готувати в печі або духовці, тушкувати в горщиках, або на плиті, адже за вас все зробить мультиварка. При