Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою
Картопляні млинці– дуже смачне частування, яке готується дуже легко, і відрізняється великою ситністю. Є версія, що з'явилося блюдо в Білорусії, хоча в різних країнах налічується чимало його різновидів: норвезькі рагмурки, датські лефсахили, болгарські палачинки – ці рецепти збереглися, і досвідчені господині часто їх застосовують.
Картопляні млинці зробити неважко, але варто враховувати порцію, оскільки тісто можна зберігати в холодильнику. Випікати треба відразу все, це блюдо залишається смачним навіть в холодному вигляді.
Щоб частування вийшло ніжним, з хрусткою скоринкою, смажити коржі потрібно тільки на розпеченій сковорідці.
Щоб картопля не потемнів, потрібно додати терту цибулину.
Млинці з молодої картоплі будуть розповзатися, їх можна «склеїти» яйцями.
Консистенція тіста повинна бути такою ж, як у звичайних млинців.
У тісто з картоплею для пісних млинців кладуть пару ложок крохмалю.
Швидко приготувати вечерю допоможуть млинці з вареної картоплі, оскільки на те, щоб овоч натерти, йде більше часу. Можна використовувати і вчорашнє пюре. Частування подається окремо, зі сметаною, або викладається закусочний торт. Випічка буде смачнішим, якщо додати в тісто не сирий, а обсмажену цибулю.
Інгредієнти :
картопля – 350 г;
яйця – 3 шт.;
молоко – 400 мл;
борошно – 3 ст. л.;
рослинне масло – 3 ст. л.
Приготування
Картоплю почистити, зварити, потовкти в пюре з молоком і яйцями.
Всипати борошно, посолити, додати масло, вимісити.
Сковорідку змастити, розжарити.
Виливаючи порційно тісто, обсмажити картопляні млинці з двох сторін.
Відкриттям для багатьох господинь стануть пісні млинці на картопляному відварі. Урізноманітнити смак допоможуть різні види перців, роздавлений часник, зелень, можна класти і свіжу і сушену. З спецій найкраще підходять розмарин і кмин. Такі млинці поєднуються з будь-яким фаршем, особливо смакують смажені гриби.
Інгредієнти :
молоко – 200 мл;
яйця – 1 шт.;
борошно – 200 г;
масло – 2 ст. л.;
картопляний відвар – 200 мл
Приготування
Відварити картоплю у великій кількості води, щоб рідини вистачило на склянку.
Охолодити до кімнатної температури, влити молоко, масло, збите яйце.
Посолити, поперчити, розмішати.
Всипати борошно, розвести тісто.
Млинці з картоплі смажать на розпеченій, змащеній олією сковороді, по 2 хвилини з кожного боку.
Тим, хто любить деруни, сподобаються млинці з картоплі на крупній тертці. Схоже частування традиційно готують в Німеччині на Октоберфесті. Щоб млинці вийшли золотистими, з хрусткою скоринкою, терту картоплю потрібно гарненько віджати. Подаються зі сметаною або томатним соусом, дуже гарні з яєчнею.
Інгредієнти :
картопля – 500 г;
масло – 100 р.
Приготування
Картоплю очистити, натерти на крупній тертці.
Віджати, посолити, поперчити.
Розділити суміш на частини.
Розрівнюючи, викладати по черзі пласти на розпечену сковорідку.
Обсмажувати до рум'яної скоринки.
Смачні тонкі картопляні млинці виходять з крохмалю. Деякі господині сумніваються в користі такої заміни натурального овоча, але даремно. Організм набагато легше засвоює крохмаль, при цьому підвищується сприйнятливість до инсулиновому гормону. Важливо не забувати, що крохмаль в молоці не розчиняється, тому перед кожною порцією потрібно перемішувати тісто.
Інгредієнти :
картопляний крохмаль – 200 г;
молоко – 400 р;
яйця – 2 шт.;
цукор – 2 ст. л.;
масло – 2 ст. л.;
сіль – 05 ч. л.
Приготування
Збити яйця, розвести з молоком.
Додати масло, цукор, сіль і крохмаль, добре розмішати.
Виливати тісто порційно на розпечену сковороду, обсмажувати з двох сторін.
Таємничі скандинавські лефсы– не що інше, як картопляно-борошняні млинці, за складом і формою вони більше нагадують коржі. Їх смажать на сухий, розпеченій сковороді, їдять, занурюючи в соус, або як лаваш. Щоб лефсы не рвалися, коли в них загортають начинку, після обсмажування їх накривають рушником на півгодини, тримають в теплі.
Інгредієнти :
картопля – 1 кг;
борошно – 1 склянка;
сіль – 1 ч. л.
Приготування
Картоплю зварити «в мундирах, очистити, розім'яти.
Змішати з борошном і сіллю.
Розкачати тонкі коржі.
Обсмажити кожен картопляний млинець на сковороді з двох сторін.
Дуже м'якими і пишними виходять картопляні млинці на кефірі . Можна класти будь-які спеції, але найкраще підходять для цього рецепта італійські трави з паприкою. Важливо, щоб картопля була тертий, а не розведений в пюре. Багато господинь замість терки користуються м'ясорубкою або кухонним комбайном.
Інгредієнти :
картопля – 3 шт.;
яйця – 2 шт.;
кефір – 200 мл;
борошно – 5 ст. л.;
сир – 100 г;
приправи – 05 ч. л.;
цибуля – 1 шт.
Приготування
Картоплю очистити, натерти разом з сиром.
Змішати з яйцем і порізаною цибулею.
Додати кефір, борошно і спеції, вимісити.
Обсмажити до золотистої скоринки.
Пишніше і ситніше вийдуть млинці з картоплею і сиром, використовують тверді сорти, плавлені сирки і бринза менш зручні для начинки. Для цього рецепта потрібна сироватка, а картопля простіше перемолоти на м'ясорубці. Важливо, щоб тісто вийшло абсолютно гладким, без грудочок. Начинка буде смачніше, якщо сир змішати з вареним яйцем.
Інгредієнти :
картопля – 2 шт.;
яйця – 2 шт.;
борошно – 6 ст. л.;
сироватка – 350 мл;
сир – 200 г;
майонез – 3 ст. л.;
пісне масло - 3 ст. л.
Приготування
Яйця збити, з'єднати з сироваткою і маслом.
Всипати борошно, розвести тісто.
Картоплю очистити, перемолоти, додати в суміш.
Обсмажити млинці з двох сторін.
Відварити круто яйце.
Сир натерти, змішати з яйцем і майонезом.
В кожен млинець загорнути начинку.
Багато чули про болгарських палачинках, це солодкі вироби, але є ще картопляні млинці – рецепт на молоці дуже ніжне і смачне блюдо. Щоб частування тануло в роті, потрібно використовувати варену картоплю, який збивається з молоком і відваром в блендері до легкості. Борошно обов'язково просівають.
Інгредієнти :
картопля – 4 шт.;
відвар – 150 мл;
молоко – 100 мл;
рослинна олія – 50 мл;
яйця – 3 шт.;
вершкове масло – 30 г;
часник – 2 зубчики;
цукор – 05 ч. л.;
сіль – 05 ч. л.
Приготування
Картоплю відварити, розім'яти.
Залити молоком і відваром, розмішати.
Додати яйця, сіль, цукор, роздавлений часник.
Всипати борошно, розмішати, збити суміш у блендері.
Настояти 20 хвилин.
Смажать картопляні молочні млинці на розпеченій сковорідці з обох сторін до золотавої скоринки.
Варто згадати загадкові норвезькі рагмурки, так називають корінні жителі країни картопляні млинці з м'ясом . В оригіналі використовується бекон, але його цілком можна замінити фаршем. Щоб не возитися з начинкою, м'ясну прошарок роблять відразу на сковороді, виходить дуже швидко, ситно і смачно.
Інгредієнти :
картопля – 3 шт.;
яйця – 1 шт.;
фарш або бекон – 200 г;
молоко – 300 мл;
борошно – 2 ст. л.
Приготування
Картоплю очистити, натерти, додати яйце, борошно та сіль.
Замісити тісто.
Влити молоко, розвести суміш до стану густої сметани.
Фарш або дрібно рубаний бекон змішати зі спеціями, посолити.
Обсмажити млинець з одного боку, перевернути, викласти на неї тонкий шар фаршу.
Зверху вилити трохи тесту, обережно перевернути.
Обсмажити і з цієї сторони.
Картопляні м'ясні млинці можна полити сметанно-часниковим соусом. Для його приготування в сметані розводять роздавлений часник з сіллю і перцем.
Як приготувати картопляні млинці?
Картопляні млинці зробити неважко, але варто враховувати порцію, оскільки тісто можна зберігати в холодильнику. Випікати треба відразу все, це блюдо залишається смачним навіть в холодному вигляді.
Млинці з картопляного пюре
Швидко приготувати вечерю допоможуть млинці з вареної картоплі, оскільки на те, щоб овоч натерти, йде більше часу. Можна використовувати і вчорашнє пюре. Частування подається окремо, зі сметаною, або викладається закусочний торт. Випічка буде смачнішим, якщо додати в тісто не сирий, а обсмажену цибулю.
Інгредієнти :
Приготування
Млинці на картопляному відварі
Відкриттям для багатьох господинь стануть пісні млинці на картопляному відварі. Урізноманітнити смак допоможуть різні види перців, роздавлений часник, зелень, можна класти і свіжу і сушену. З спецій найкраще підходять розмарин і кмин. Такі млинці поєднуються з будь-яким фаршем, особливо смакують смажені гриби.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні млинці на крупній тертці
Тим, хто любить деруни, сподобаються млинці з картоплі на крупній тертці. Схоже частування традиційно готують в Німеччині на Октоберфесті. Щоб млинці вийшли золотистими, з хрусткою скоринкою, терту картоплю потрібно гарненько віджати. Подаються зі сметаною або томатним соусом, дуже гарні з яєчнею.
Інгредієнти :
Приготування
Млинці з картопляного крохмалю
Смачні тонкі картопляні млинці виходять з крохмалю. Деякі господині сумніваються в користі такої заміни натурального овоча, але даремно. Організм набагато легше засвоює крохмаль, при цьому підвищується сприйнятливість до инсулиновому гормону. Важливо не забувати, що крохмаль в молоці не розчиняється, тому перед кожною порцією потрібно перемішувати тісто.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні млинці на сухій сковороді
Таємничі скандинавські лефсы– не що інше, як картопляно-борошняні млинці, за складом і формою вони більше нагадують коржі. Їх смажать на сухий, розпеченій сковороді, їдять, занурюючи в соус, або як лаваш. Щоб лефсы не рвалися, коли в них загортають начинку, після обсмажування їх накривають рушником на півгодини, тримають в теплі.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні млинці на кефірі - рецепт
Дуже м'якими і пишними виходять картопляні млинці на кефірі . Можна класти будь-які спеції, але найкраще підходять для цього рецепта італійські трави з паприкою. Важливо, щоб картопля була тертий, а не розведений в пюре. Багато господинь замість терки користуються м'ясорубкою або кухонним комбайном.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні млинці з сиром
Пишніше і ситніше вийдуть млинці з картоплею і сиром, використовують тверді сорти, плавлені сирки і бринза менш зручні для начинки. Для цього рецепта потрібна сироватка, а картопля простіше перемолоти на м'ясорубці. Важливо, щоб тісто вийшло абсолютно гладким, без грудочок. Начинка буде смачніше, якщо сир змішати з вареним яйцем.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні млинці на молоці
Багато чули про болгарських палачинках, це солодкі вироби, але є ще картопляні млинці – рецепт на молоці дуже ніжне і смачне блюдо. Щоб частування тануло в роті, потрібно використовувати варену картоплю, який збивається з молоком і відваром в блендері до легкості. Борошно обов'язково просівають.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні млинці з начинкою
Варто згадати загадкові норвезькі рагмурки, так називають корінні жителі країни картопляні млинці з м'ясом . В оригіналі використовується бекон, але його цілком можна замінити фаршем. Щоб не возитися з начинкою, м'ясну прошарок роблять відразу на сковороді, виходить дуже швидко, ситно і смачно.
Інгредієнти :
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею
Пісні картопляні зрази з грибами – дивовижно смачне частування, завдяки різними начинками і спецій, кожен раз виходить нове блюдо. Є рецепти з
Млинці з м'ясом - рецепти тіста на молоці і з курячим, яловичим фаршем з рисом, грибами і яйцем
Млинці з м'ясом – страва, доречна до будь-якого столу: буденного або урочистого. Варіантів реалізації рецепта безліч, бо кожен кулінар зможе знайти
Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею в духовці на сковороді - рецепти начинки з рисом, картоплею, капустою з різного тіста
Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею – один з найдавніших рецептів російської кухні, в кожному регіоні їх готували по-своєму. Тісто здобне, дріжджове,
Як приготувати млинці з ліверної ковбаси?
Прекрасною бюджетної заміною печінковому наповнення для домашніх млинців стане використання ліверної ковбаси. Пропонуємо два вдалих рецепта цього
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Картопляні млинці
Млинці на основі картоплі виходять трохи більш ніжними, ніж усім відомі деруни, а готуються аналогічно - з тертої картоплі, або пюре: швидко і дуже