Картопляні млинці– дуже смачне частування, яке готується дуже легко, і відрізняється великою ситністю. Є версія, що з'явилося блюдо в Білорусії, хоча в різних країнах налічується чимало його різновидів: норвезькі рагмурки, датські лефсахили, болгарські палачинки – ці рецепти збереглися, і досвідчені господині часто їх застосовують.
Як приготувати картопляні млинці?
Картопляні млинці зробити неважко, але варто враховувати порцію, оскільки тісто можна зберігати в холодильнику. Випікати треба відразу все, це блюдо залишається смачним навіть в холодному вигляді.
Щоб частування вийшло ніжним, з хрусткою скоринкою, смажити коржі потрібно тільки на розпеченій сковорідці. Щоб картопля не потемнів, потрібно додати терту цибулину. Млинці з молодої картоплі будуть розповзатися, їх можна «склеїти» яйцями. Консистенція тіста повинна бути такою ж, як у звичайних млинців. У тісто з картоплею для пісних млинців кладуть пару ложок крохмалю. Млинці з картопляного пюре
Швидко приготувати вечерю допоможуть млинці з вареної картоплі, оскільки на те, щоб овоч натерти, йде більше часу. Можна використовувати і вчорашнє пюре. Частування подається окремо, зі сметаною, або викладається закусочний торт. Випічка буде смачнішим, якщо додати в тісто не сирий, а обсмажену цибулю.
Інгредієнти :
картопля – 350 г; яйця – 3 шт.; молоко – 400 мл; борошно – 3 ст. л.; рослинне масло – 3 ст. л. Приготування Картоплю почистити, зварити, потовкти в пюре з молоком і яйцями. Всипати борошно, посолити, додати масло, вимісити. Сковорідку змастити, розжарити. Виливаючи порційно тісто, обсмажити картопляні млинці з двох сторін. Млинці на картопляному відварі
Відкриттям для багатьох господинь стануть пісні млинці на картопляному відварі. Урізноманітнити смак допоможуть різні види перців, роздавлений часник, зелень, можна класти і свіжу і сушену. З спецій найкраще підходять розмарин і кмин. Такі млинці поєднуються з будь-яким фаршем, особливо смакують смажені гриби.
Інгредієнти :
молоко – 200 мл; яйця – 1 шт.; борошно – 200 г; масло – 2 ст. л.; картопляний відвар – 200 мл Приготування Відварити картоплю у великій кількості води, щоб рідини вистачило на склянку. Охолодити до кімнатної температури, влити молоко, масло, збите яйце. Посолити, поперчити, розмішати. Всипати борошно, розвести тісто. Млинці з картоплі смажать на розпеченій, змащеній олією сковороді, по 2 хвилини з кожного боку. Картопляні млинці на крупній тертці
Тим, хто любить деруни, сподобаються млинці з картоплі на крупній тертці. Схоже частування традиційно готують в Німеччині на Октоберфесті. Щоб млинці вийшли золотистими, з хрусткою скоринкою, терту картоплю потрібно гарненько віджати. Подаються зі сметаною або томатним соусом, дуже гарні з яєчнею.
Інгредієнти :
картопля – 500 г; масло – 100 р. Приготування Картоплю очистити, натерти на крупній тертці. Віджати, посолити, поперчити. Розділити суміш на частини. Розрівнюючи, викладати по черзі пласти на розпечену сковорідку. Обсмажувати до рум'яної скоринки. Млинці з картопляного крохмалю
Смачні тонкі картопляні млинці виходять з крохмалю. Деякі господині сумніваються в користі такої заміни натурального овоча, але даремно. Організм набагато легше засвоює крохмаль, при цьому підвищується сприйнятливість до инсулиновому гормону. Важливо не забувати, що крохмаль в молоці не розчиняється, тому перед кожною порцією потрібно перемішувати тісто.
Інгредієнти :
картопляний крохмаль – 200 г; молоко – 400 р; яйця – 2 шт.; цукор – 2 ст. л.; масло – 2 ст. л.; сіль – 05 ч. л. Приготування Збити яйця, розвести з молоком. Додати масло, цукор, сіль і крохмаль, добре розмішати. Виливати тісто порційно на розпечену сковороду, обсмажувати з двох сторін. Картопляні млинці на сухій сковороді
Таємничі скандинавські лефсы– не що інше, як картопляно-борошняні млинці, за складом і формою вони більше нагадують коржі. Їх смажать на сухий, розпеченій сковороді, їдять, занурюючи в соус, або як лаваш. Щоб лефсы не рвалися, коли в них загортають начинку, після обсмажування їх накривають рушником на півгодини, тримають в теплі.
Інгредієнти :
картопля – 1 кг; борошно – 1 склянка; сіль – 1 ч. л. Приготування Картоплю зварити «в мундирах, очистити, розім'яти. Змішати з борошном і сіллю. Розкачати тонкі коржі. Обсмажити кожен картопляний млинець на сковороді з двох сторін. Картопляні млинці на кефірі - рецепт
Дуже м'якими і пишними виходять картопляні млинці на кефірі . Можна класти будь-які спеції, але найкраще підходять для цього рецепта італійські трави з паприкою. Важливо, щоб картопля була тертий, а не розведений в пюре. Багато господинь замість терки користуються м'ясорубкою або кухонним комбайном.
Інгредієнти :
картопля – 3 шт.; яйця – 2 шт.; кефір – 200 мл; борошно – 5 ст. л.; сир – 100 г; приправи – 05 ч. л.; цибуля – 1 шт. Приготування Картоплю очистити, натерти разом з сиром. Змішати з яйцем і порізаною цибулею. Додати кефір, борошно і спеції, вимісити. Обсмажити до золотистої скоринки. Картопляні млинці з сиром
Пишніше і ситніше вийдуть млинці з картоплею і сиром, використовують тверді сорти, плавлені сирки і бринза менш зручні для начинки. Для цього рецепта потрібна сироватка, а картопля простіше перемолоти на м'ясорубці. Важливо, щоб тісто вийшло абсолютно гладким, без грудочок. Начинка буде смачніше, якщо сир змішати з вареним яйцем.
Інгредієнти :
картопля – 2 шт.; яйця – 2 шт.; борошно – 6 ст. л.; сироватка – 350 мл; сир – 200 г; майонез – 3 ст. л.; пісне масло - 3 ст. л. Приготування Яйця збити, з'єднати з сироваткою і маслом. Всипати борошно, розвести тісто. Картоплю очистити, перемолоти, додати в суміш. Обсмажити млинці з двох сторін. Відварити круто яйце. Сир натерти, змішати з яйцем і майонезом. В кожен млинець загорнути начинку. Картопляні млинці на молоці
Багато чули про болгарських палачинках, це солодкі вироби, але є ще картопляні млинці – рецепт на молоці дуже ніжне і смачне блюдо. Щоб частування тануло в роті, потрібно використовувати варену картоплю, який збивається з молоком і відваром в блендері до легкості. Борошно обов'язково просівають.
Інгредієнти :
картопля – 4 шт.; відвар – 150 мл; молоко – 100 мл; рослинна олія – 50 мл; яйця – 3 шт.; вершкове масло – 30 г; часник – 2 зубчики; цукор – 05 ч. л.; сіль – 05 ч. л. Приготування Картоплю відварити, розім'яти. Залити молоком і відваром, розмішати. Додати яйця, сіль, цукор, роздавлений часник. Всипати борошно, розмішати, збити суміш у блендері. Настояти 20 хвилин. Смажать картопляні молочні млинці на розпеченій сковорідці з обох сторін до золотавої скоринки. Картопляні млинці з начинкою
Варто згадати загадкові норвезькі рагмурки, так називають корінні жителі країни картопляні млинці з м'ясом . В оригіналі використовується бекон, але його цілком можна замінити фаршем. Щоб не возитися з начинкою, м'ясну прошарок роблять відразу на сковороді, виходить дуже швидко, ситно і смачно.
Інгредієнти :
картопля – 3 шт.; яйця – 1 шт.; фарш або бекон – 200 г; молоко – 300 мл; борошно – 2 ст. л. Приготування Картоплю очистити, натерти, додати яйце, борошно та сіль. Замісити тісто. Влити молоко, розвести суміш до стану густої сметани. Фарш або дрібно рубаний бекон змішати зі спеціями, посолити. Обсмажити млинець з одного боку, перевернути, викласти на неї тонкий шар фаршу. Зверху вилити трохи тесту, обережно перевернути. Обсмажити і з цієї сторони. Картопляні м'ясні млинці можна полити сметанно-часниковим соусом. Для його приготування в сметані розводять роздавлений часник з сіллю і перцем.