Вернуться назад Распечатать

Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою

Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою
Картопляні млинці– дуже смачне частування, яке готується дуже легко, і відрізняється великою ситністю. Є версія, що з'явилося блюдо в Білорусії, хоча в різних країнах налічується чимало його різновидів: норвезькі рагмурки, датські лефсахили, болгарські палачинки – ці рецепти збереглися, і досвідчені господині часто їх застосовують.

Як приготувати картопляні млинці?


Картопляні млинці зробити неважко, але варто враховувати порцію, оскільки тісто можна зберігати в холодильнику. Випікати треба відразу все, це блюдо залишається смачним навіть в холодному вигляді.

  • Щоб частування вийшло ніжним, з хрусткою скоринкою, смажити коржі потрібно тільки на розпеченій сковорідці.

  • Щоб картопля не потемнів, потрібно додати терту цибулину.

  • Млинці з молодої картоплі будуть розповзатися, їх можна «склеїти» яйцями.

  • Консистенція тіста повинна бути такою ж, як у звичайних млинців.

  • У тісто з картоплею для пісних млинців кладуть пару ложок крохмалю.


  • Млинці з картопляного пюре

    Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою

    Швидко приготувати вечерю допоможуть млинці з вареної картоплі, оскільки на те, щоб овоч натерти, йде більше часу. Можна використовувати і вчорашнє пюре. Частування подається окремо, зі сметаною, або викладається закусочний торт. Випічка буде смачнішим, якщо додати в тісто не сирий, а обсмажену цибулю.
    Інгредієнти :

  • картопля – 350 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • молоко – 400 мл;

  • борошно – 3 ст. л.;

  • рослинне масло – 3 ст. л.


  • Приготування

  • Картоплю почистити, зварити, потовкти в пюре з молоком і яйцями.

  • Всипати борошно, посолити, додати масло, вимісити.

  • Сковорідку змастити, розжарити.

  • Виливаючи порційно тісто, обсмажити картопляні млинці з двох сторін.


  • Млинці на картопляному відварі


    Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою

    Відкриттям для багатьох господинь стануть пісні млинці на картопляному відварі. Урізноманітнити смак допоможуть різні види перців, роздавлений часник, зелень, можна класти і свіжу і сушену. З спецій найкраще підходять розмарин і кмин. Такі млинці поєднуються з будь-яким фаршем, особливо смакують смажені гриби.
    Інгредієнти :

  • молоко – 200 мл;

  • яйця – 1 шт.;

  • борошно – 200 г;

  • масло – 2 ст. л.;

  • картопляний відвар – 200 мл


  • Приготування

  • Відварити картоплю у великій кількості води, щоб рідини вистачило на склянку.

  • Охолодити до кімнатної температури, влити молоко, масло, збите яйце.

  • Посолити, поперчити, розмішати.

  • Всипати борошно, розвести тісто.

  • Млинці з картоплі смажать на розпеченій, змащеній олією сковороді, по 2 хвилини з кожного боку.


  • Картопляні млинці на крупній тертці

    Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою

    Тим, хто любить деруни, сподобаються млинці з картоплі на крупній тертці. Схоже частування традиційно готують в Німеччині на Октоберфесті. Щоб млинці вийшли золотистими, з хрусткою скоринкою, терту картоплю потрібно гарненько віджати. Подаються зі сметаною або томатним соусом, дуже гарні з яєчнею.
    Інгредієнти :

  • картопля – 500 г;

  • масло – 100 р.


  • Приготування

  • Картоплю очистити, натерти на крупній тертці.

  • Віджати, посолити, поперчити.

  • Розділити суміш на частини.

  • Розрівнюючи, викладати по черзі пласти на розпечену сковорідку.

  • Обсмажувати до рум'яної скоринки.


  • Млинці з картопляного крохмалю

    Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою

    Смачні тонкі картопляні млинці виходять з крохмалю. Деякі господині сумніваються в користі такої заміни натурального овоча, але даремно. Організм набагато легше засвоює крохмаль, при цьому підвищується сприйнятливість до инсулиновому гормону. Важливо не забувати, що крохмаль в молоці не розчиняється, тому перед кожною порцією потрібно перемішувати тісто.
    Інгредієнти :

  • картопляний крохмаль – 200 г;

  • молоко – 400 р;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукор – 2 ст. л.;

  • масло – 2 ст. л.;

  • сіль – 05 ч. л.


  • Приготування

  • Збити яйця, розвести з молоком.

  • Додати масло, цукор, сіль і крохмаль, добре розмішати.

  • Виливати тісто порційно на розпечену сковороду, обсмажувати з двох сторін.


  • Картопляні млинці на сухій сковороді

    Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою

    Таємничі скандинавські лефсы– не що інше, як картопляно-борошняні млинці, за складом і формою вони більше нагадують коржі. Їх смажать на сухий, розпеченій сковороді, їдять, занурюючи в соус, або як лаваш. Щоб лефсы не рвалися, коли в них загортають начинку, після обсмажування їх накривають рушником на півгодини, тримають в теплі.


    Інгредієнти :

  • картопля – 1 кг;

  • борошно – 1 склянка;

  • сіль – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Картоплю зварити «в мундирах, очистити, розім'яти.

  • Змішати з борошном і сіллю.

  • Розкачати тонкі коржі.

  • Обсмажити кожен картопляний млинець на сковороді з двох сторін.


  • Картопляні млинці на кефірі - рецепт

    Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою

    Дуже м'якими і пишними виходять картопляні млинці на кефірі . Можна класти будь-які спеції, але найкраще підходять для цього рецепта італійські трави з паприкою. Важливо, щоб картопля була тертий, а не розведений в пюре. Багато господинь замість терки користуються м'ясорубкою або кухонним комбайном.
    Інгредієнти :

  • картопля – 3 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • кефір – 200 мл;

  • борошно – 5 ст. л.;

  • сир – 100 г;

  • приправи – 05 ч. л.;

  • цибуля – 1 шт.


  • Приготування

  • Картоплю очистити, натерти разом з сиром.

  • Змішати з яйцем і порізаною цибулею.

  • Додати кефір, борошно і спеції, вимісити.

  • Обсмажити до золотистої скоринки.


  • Картопляні млинці з сиром

    Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою

    Пишніше і ситніше вийдуть млинці з картоплею і сиром, використовують тверді сорти, плавлені сирки і бринза менш зручні для начинки. Для цього рецепта потрібна сироватка, а картопля простіше перемолоти на м'ясорубці. Важливо, щоб тісто вийшло абсолютно гладким, без грудочок. Начинка буде смачніше, якщо сир змішати з вареним яйцем.
    Інгредієнти :

  • картопля – 2 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 6 ст. л.;

  • сироватка – 350 мл;

  • сир – 200 г;

  • майонез – 3 ст. л.;

  • пісне масло - 3 ст. л.


  • Приготування

  • Яйця збити, з'єднати з сироваткою і маслом.

  • Всипати борошно, розвести тісто.

  • Картоплю очистити, перемолоти, додати в суміш.

  • Обсмажити млинці з двох сторін.

  • Відварити круто яйце.

  • Сир натерти, змішати з яйцем і майонезом.

  • В кожен млинець загорнути начинку.


  • Картопляні млинці на молоці

    Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою

    Багато чули про болгарських палачинках, це солодкі вироби, але є ще картопляні млинці – рецепт на молоці дуже ніжне і смачне блюдо. Щоб частування тануло в роті, потрібно використовувати варену картоплю, який збивається з молоком і відваром в блендері до легкості. Борошно обов'язково просівають.
    Інгредієнти :

  • картопля – 4 шт.;

  • відвар – 150 мл;

  • молоко – 100 мл;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • вершкове масло – 30 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • цукор – 05 ч. л.;

  • сіль – 05 ч. л.


  • Приготування

  • Картоплю відварити, розім'яти.

  • Залити молоком і відваром, розмішати.

  • Додати яйця, сіль, цукор, роздавлений часник.

  • Всипати борошно, розмішати, збити суміш у блендері.

  • Настояти 20 хвилин.

  • Смажать картопляні молочні млинці на розпеченій сковорідці з обох сторін до золотавої скоринки.


  • Картопляні млинці з начинкою

    Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою

    Варто згадати загадкові норвезькі рагмурки, так називають корінні жителі країни картопляні млинці з м'ясом . В оригіналі використовується бекон, але його цілком можна замінити фаршем. Щоб не возитися з начинкою, м'ясну прошарок роблять відразу на сковороді, виходить дуже швидко, ситно і смачно.
    Інгредієнти :

  • картопля – 3 шт.;

  • яйця – 1 шт.;

  • фарш або бекон – 200 г;

  • молоко – 300 мл;

  • борошно – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Картоплю очистити, натерти, додати яйце, борошно та сіль.

  • Замісити тісто.

  • Влити молоко, розвести суміш до стану густої сметани.

  • Фарш або дрібно рубаний бекон змішати зі спеціями, посолити.

  • Обсмажити млинець з одного боку, перевернути, викласти на неї тонкий шар фаршу.

  • Зверху вилити трохи тесту, обережно перевернути.

  • Обсмажити і з цієї сторони.

  • Картопляні м'ясні млинці можна полити сметанно-часниковим соусом. Для його приготування в сметані розводять роздавлений часник з сіллю і перцем.