Млинці з м'ясом - рецепти тіста на молоці і з курячим, яловичим фаршем з рисом, грибами і яйцем
Млинці з м'ясом – відмінне блюдо, яке доречно подавати не тільки у святкові дні в масляний тиждень, але і приготувавши їх до обіду можна догодити багатьом домашнім їдцям. Готується частування гранично просто, особливих хитрощів в процесі немає, а варіювати смаком наповнення можна, враховуючи уподобання кожного.
Зробити млинці фаршировані м'ясом не складно, потрібно визначитися з рецептом основи, вибрати начинку і правильно згорнути частування, щоб начинка не випала з оболонки.
Смачні млинці з м'ясом вийдуть, якщо тісто зробити трохи солодкуватим, так смак страви вийде більш збалансованим.
М'ясна начинка для млинців з фаршу готується зі свинини, яловичини, курятини, рідше з іншого виду м'яса, можливо поєднання різних сортів для більш гармонійного і оригінального смаку.
Досвідчені кулінари рекомендують додавати трохи часнику в фарш, щоб зробити смак цікавіше.
Якщо м'ясо застосовується відварене, його краще перекрутити на м'ясорубці і потім все ж обсмажити на сковорідці з додаванням невеликої кількості олії.
Застосування різних овочів зроблять млинці з м'ясом більш насиченими: цибулю, моркву, солодкий перець – самі поширені варіанти доповнення.
Запропонований далі рецепт млинців з м'ясом на молоці – універсальний, можна сказати базовий. Важливо пам'ятати, що при приготуванні млинців – вони повинні бути без дірочок, а варіант на молоці з великою кількістю яєць – ідеальний. Перед застосуванням, тісто має постояти хвилин 30 щоб клейковина розпустилась тісто стане більш гладким.
Інгредієнти:
яйця – 4 шт.;
молоко – 1 л;
борошно – 2 ст.;
сіль, сода – 1/2 ч. л.;
цукор – 2 ст. л.;
рослинне масло – 100 мл;
фарш – 600 р.
Приготування
Розмішати яйця з цукром, сіллю, содою, маслом, влити половину молока.
Ввести борошно, замішуючи густе тісто.
Розвести її молоком, доводячи до потрібної рідкої консистенції. Залишити на 30 хвилин.
Пекти млинці на розпеченій сковороді з двох сторін.
Наповнити фаршем, згорнути.
Начинка для млинців з курячого фаршу – бюджетний варіант наповнення, краще застосовувати суміш філе з грудки і стегенець, так піджарка вийде соковитіше і поживніший. З спецій краще віддати перевагу чорного меленого перцю, чебрецю і часнику, останній потрібно перекрутити з фаршем через м'ясорубку. Щоб м'ясо краще відчувалося в начинці, подрібнювати його потрібно через велике ситечко.
Інгредієнти:
млинці – 20 шт.;
куряче філе з грудки і стегон – 600 г;
часник – 2 зубки;
цибуля – 1 шт.;
сіль, перець, чебрець;
олія для обсмажування.
Приготування
Філе прокрутити через м'ясорубку разом з часником.
На сковороді спасерувати мелкорубленный цибулю, додати фарш.
Обсмажити до готовності, посолити, приправити спеціями.
Викласти на млинець столову ложку начинки, скласти бокові сторони та згорнути рулетом.
Фарш з яловичини для млинців готується трохи довше, але виходить більш ароматним і насиченим. Доречним доповненням для начинки стане часник, солодкий перець і паприка, при бажанні можна додати трохи гостроти, доповнивши піджарку пластівцями чилі. Млинці краще зробити солодкуватими, щоб смак частування вийшов збалансованим.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 500 г;
свиняче сало – 100 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
солодкий перець – 1 шт.;
часник – 2 зубки;
сіль, чорний перець;
паприка – 1 ч. л.;
пластівці чилі – 1/2 ч. л.;
олія для обсмажування;
млинці тонкі - 10-15 шт.
Приготування
М'ясо з салом, часником, морквою і перцем прокрутити через дрібне ситечко м'ясорубки.
Обсмажити фарш на невеликому кількості олії, ввести мелкорубленный цибулю, смажити до готовності. Посолити, приправити спеціями.
На млинець викласти ложку начинки, скласти конвертом, підрум'янити на сковороді до хрусткої скоринки.
Млинці з фаршем і рисом готують, якщо потрібно зробити багато закуски, а наповнення може не вистачити, крупа універсальний варіант, який не сильно впливає на смакові якості страви і допоможе урізноманітнити надто жирний фарш. Рис вибирають круглозернистий і відварюють до повної готовності. М'ясо можна взяти свиняче, в крайньому випадку яловичину, а птах зовсім не годиться.
Інгредієнти:
рис – 1/2 ст.;
свинина – 400 г;
цибуля і морква – 1 шт.;
часник – 3 зубки;
сіль, перець, хмелі-сунелі;
олія для обсмажування;
млинці – 10-15 шт.
Приготування
М'ясо прокрутити з морквою, обсмажити з маслом, посолити, приправити.
Рис зварити до повної готовності, додати у фарш, перемішати.
Викласти на млинці по ложці начинки, згорнути рулетом.
При бажанні млинці з м'ясом обсмажують на сковороді з невеликою кількістю масла.
Дуже смачні млинці з фаршем і грибами готуються за запропонованим далі рецептом, виходять надзвичайно смачні. Застосовувати потрібно свіжі печериці, гливи або лісові боровики. Фарш краще не подрібнювати підручними гаджетами, а порубати ножем. Щоб начинка не розпадалася під час їжі, у склад додають трохи сметани.
Інгредієнти:
гриби – 600 г;
куряче філе – 400 г;
цибуля – 1 шт.;
сіль, чорний перець;
сметана – 2 ст. л.;
олія для обсмажування;
пір'я зеленої цибулі – 10-15 шт.;
млинці – 10-15 шт.
Приготування
Гриби порізати не дуже дрібно, обсмажити на сковороді до випаровування рідини.
Ввести дрібно порізане м'ясо, дарувати до посветления, додати рубаний лук.
Смажити до готовності, посолити, поперчити. Охолодити до теплого стану.
Ввести сметану, перемішати.
На млинець у центр викласти начинку, зібрати краю, формуючи «мішечок», зв'язати млинці з грибами і м'ясом пір'ям лука.
Млинці з фаршем і яйцем – ситне блюдо, яке можна готувати часто і радувати домашніх смачним частуванням не тільки в масляний тиждень. Щоб начинка не здалася пріснуватим, додавання маринованих грибів кардинально змінить ситуацію. Замість грибів можна застосувати солоні каперси або оливки, порізавши їх не занадто дрібно.
Інгредієнти:
свинина + яловичина – 600 г;
варені яйця – 4 шт.;
цибуля – 1 шт.;
гриби солоні – 150 г;
олія;
сіль і перець;
млинці – 15 шт.
Приготування
Прокрутити обидва види м'яса, обсмажити на сковороді.
Ввести мелкорубленный цибулю, тушкувати до готовності, посолити, поперчити.
Порізати гриби і яйця, додати до м'яса.
На паляничку викласти по ложці начинки, скласти конвертом, підрум'янити млинці з яйцем і м'ясом на сковороді до хрусткої скоринки.
Начинка для млинців з вареного м'яса готується просто: з яловичини, свинини або курятини. М'ясо можна прокрутити, порізати кубиком або розділити руками на волокна, останній варіант кращий. При бажанні фарш можна додатково обсмажити на сковороді з додаванням овочів, часнику і спецій,
Інгредієнти:
варена телятина – 200 г;
цибуля – 2 шт.;
часник – 2 зубки;
солодкий перець – 1 шт.;
сіль, мелений перець, паприка сушена;
масло вершкове – 50 г;
рослинна олія;
млинці – 15 шт.
Приготування
Варене м'ясо розібрати на тонкі волокна.
Спасерувати цибулю, додати яловичину, слідом дрібно порізаний перець.
Додати вершкове масло, посолити, приправити.
Викласти начинку на млинці, скласти рулетами, підрум'янити на гарячій сковороді з усіх боків.
Шалено смачні млинці з м'ясом, рецепт яких описано далі, готуються швидко і подаються відразу, ще гарячими. Немає сенсу наготавливать багато порцій, після остигання частування втрачає свою смакову особливість. Для пишної основи, тісто краще робити на кефірі або дріжджове, а м'ясо згодиться будь, перекручують його через м'ясорубку і смажать до готовності.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
сметана – 1 ст. л.;
молоко – 500 мл;
масло рослинне – 50 мл;
цукор – 1 ст. л.;
борошно – 2 ст.;
сухі дріжджі – 5 г;
фарш – 500 г;
цибуля – 1 шт.;
сіль, спеції.
Приготування
У теплому молоці розвести дріжджі з цукром.
Збити яйця з маслом, сметаною, змішати з молоком.
Додати борошно, перемішати до розчинення грудок, залишити в теплі на 30 хвилин.
На сковороді спасерувати цибулю, кинути фарш, смажити до готовності, посолити, приправити.
У гарячу сковороду влити порцію тіста, розподілити 2 ложки начинки, залити зверху тістом.
Перевернути млинець, підрум'янити з другої сторони, зняти зі сковороди, відразу подавати зі сметаною.
Запечені млинці з м'ясом і сиром – хороше рішення для ситного і дуже незвичайного обіду. Млинці готуються по будь-якому вдалому рецептом, наповнюють начинкою і згортаються рулетом. Для соковитості і, щоб уникнути надмірного пересихання оболонки, млинці змащують сметаною, потім покривають сирної стружкою.
Інгредієнти:
млинці – 20 шт.;
свинячий фарш – 500 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
сіль, спеції;
олія рослинна;
сметана – 3 ст. л.;
бульйон або молоко – 3 ст. л.;
сир – 100 р.
Приготування
Спасерувати цибулю, додати терту моркву, слідом фарш, смажити до готовності, посолити, приправити спеціями.
Викласти начинку на млинці, згорнути рулетами.
Змішати сметану та молоко, змастити однією ложкою соусу дно форми викласти млинці.
Полити соусом, посипати сиром.
Запікати 30 хвилин при 180.
Як приготувати млинці з м'ясом?
Зробити млинці фаршировані м'ясом не складно, потрібно визначитися з рецептом основи, вибрати начинку і правильно згорнути частування, щоб начинка не випала з оболонки.
Тісто для млинців з м'ясом
Запропонований далі рецепт млинців з м'ясом на молоці – універсальний, можна сказати базовий. Важливо пам'ятати, що при приготуванні млинців – вони повинні бути без дірочок, а варіант на молоці з великою кількістю яєць – ідеальний. Перед застосуванням, тісто має постояти хвилин 30 щоб клейковина розпустилась тісто стане більш гладким.
Інгредієнти:
Приготування
Млинці з курячим фаршем
Начинка для млинців з курячого фаршу – бюджетний варіант наповнення, краще застосовувати суміш філе з грудки і стегенець, так піджарка вийде соковитіше і поживніший. З спецій краще віддати перевагу чорного меленого перцю, чебрецю і часнику, останній потрібно перекрутити з фаршем через м'ясорубку. Щоб м'ясо краще відчувалося в начинці, подрібнювати його потрібно через велике ситечко.
Інгредієнти:
Приготування
Млинці з яловичим фаршем
Фарш з яловичини для млинців готується трохи довше, але виходить більш ароматним і насиченим. Доречним доповненням для начинки стане часник, солодкий перець і паприка, при бажанні можна додати трохи гостроти, доповнивши піджарку пластівцями чилі. Млинці краще зробити солодкуватими, щоб смак частування вийшов збалансованим.
Інгредієнти:
Приготування
Млинці з м'ясом і рисом
Млинці з фаршем і рисом готують, якщо потрібно зробити багато закуски, а наповнення може не вистачити, крупа універсальний варіант, який не сильно впливає на смакові якості страви і допоможе урізноманітнити надто жирний фарш. Рис вибирають круглозернистий і відварюють до повної готовності. М'ясо можна взяти свиняче, в крайньому випадку яловичину, а птах зовсім не годиться.
Інгредієнти:
Приготування
Млинці з м'ясом і грибами
Дуже смачні млинці з фаршем і грибами готуються за запропонованим далі рецептом, виходять надзвичайно смачні. Застосовувати потрібно свіжі печериці, гливи або лісові боровики. Фарш краще не подрібнювати підручними гаджетами, а порубати ножем. Щоб начинка не розпадалася під час їжі, у склад додають трохи сметани.
Інгредієнти:
Приготування
Млинці з м'ясом і яйцем
Млинці з фаршем і яйцем – ситне блюдо, яке можна готувати часто і радувати домашніх смачним частуванням не тільки в масляний тиждень. Щоб начинка не здалася пріснуватим, додавання маринованих грибів кардинально змінить ситуацію. Замість грибів можна застосувати солоні каперси або оливки, порізавши їх не занадто дрібно.
Інгредієнти:
Приготування
Млинці з вареним м'ясом
Начинка для млинців з вареного м'яса готується просто: з яловичини, свинини або курятини. М'ясо можна прокрутити, порізати кубиком або розділити руками на волокна, останній варіант кращий. При бажанні фарш можна додатково обсмажити на сковороді з додаванням овочів, часнику і спецій,
Інгредієнти:
Приготування
Млинці з припеком з фаршу
Шалено смачні млинці з м'ясом, рецепт яких описано далі, готуються швидко і подаються відразу, ще гарячими. Немає сенсу наготавливать багато порцій, після остигання частування втрачає свою смакову особливість. Для пишної основи, тісто краще робити на кефірі або дріжджове, а м'ясо згодиться будь, перекручують його через м'ясорубку і смажать до готовності.
Інгредієнти:
Приготування
Млинці з м'ясом в духовці
Запечені млинці з м'ясом і сиром – хороше рішення для ситного і дуже незвичайного обіду. Млинці готуються по будь-якому вдалому рецептом, наповнюють начинкою і згортаються рулетом. Для соковитості і, щоб уникнути надмірного пересихання оболонки, млинці змащують сметаною, потім покривають сирної стружкою.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Ліниві голубці в духовці з підливою, в сметанному і томатному соусі - рецепти страви у вигляді котлет і запіканки
Запечені ліниві голубці в духовці – дуже смачна страва, яку можна нескінченно доповнювати всілякими соусами, підливою або овочевими гарнірами.
Лінива лазанья з лаваша, макаронів і млинців - рецепти з курячим фаршем, овочами і грибами
Смачна і швидка страва – лінива лазанья, рецепт його простий і реалізується з доступних інгредієнтів. В основі частування можуть бути відварені
Як приготувати млинці з ліверної ковбаси?
Прекрасною бюджетної заміною печінковому наповнення для домашніх млинців стане використання ліверної ковбаси. Пропонуємо два вдалих рецепта цього
Налисники з м'ясом
Налисники - це такі млинці з начинкою. Дана стаття розповість вам про те, як готувати налисники з м'ясом, а також з м'ясом і грибами. В готуванні
Млинці з капустою
Доступний і простий рецепт млинців з капустою завжди можна доповнити улюбленими інгредієнтами: грибами, м'ясом, або іншими овочами. У цій статті ми
Млинці з м'ясом, рецепт
Млинці з начинками - популярне блюдо, яке обожнюють багато. Варіантів їх приготування дуже багато. І сьогодні мова піде про відомому і смачний