Варене сало - найсмачніші рецепти з цибулевої лушпинням, часником і спеціями
Варене сало при правильному приготуванні перетворюється в надзвичайно чудовий делікатес, здатний задовольнити потреби будь-якого вибагливого гурмана. Особливо смачним страва стає після остигання і просочування пікантними ароматами спецій і приправ.
Приготувати домашнє варене сало, при наявності правильного рецепту з доступними рекомендаціями, зуміє будь-яка починаюча господиня.
Переважно вибирати для реалізації задуму сало з максимальною кількістю м'ясних прошарків.
Довгі м'ясні скибки можна розрізати, або зв'язати для зручності ниткою, попередньо склавши навпіл і доповнивши складку часником і спеціями.
Класичний набір прянощів, використовуваний при варінні продукту, лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю, часник. За бажанням склад доповнюють гвоздикою, сушеної або свіжої зеленню, всілякими корінням, цибулею.
По готовності смачне сало в домашніх умовах, варене і остигле в бульйоні, обсушують і натирають спеціями.
Не тільки смачним, ароматним, але ще і апетитним на вигляд виходить варене сало в цибулинні. Від кількості використовуваної добавки буде залежати насиченість кольору закуски. При використанні скибки з великою кількістю м'ясних прошарків кількість солі можна зменшити щоб уникнути пересолу.
Інгредієнти:
сало – 1 кг;
вода – 15 л;
сіль – 3 ст. ложки;
горошини перцю – 4 шт.;
лавр – 1 шт.;
цибулиння – 1 жменя;
перцева суміш і часник – за смаком.
Приготування
Кип'ятять воду з додаванням солі і лушпиння.
Закладають сало, кидають лавр, горошини перцю і кілька нарізаних часникових зубков.
Варять продукт залежно від кількості м'ясних прошарків від 20 хвилин до 1 години.
Залишають варене з лушпинням сало до охолодження в бульйоні, після чого обсушують, натирають перцевої сумішшю, часником і охолоджують.
Сало варене, найсмачніший рецепт якого буде представлений далі, готується в герметичному пакеті без доступу води до початкового продукту. Крім традиційного набору спецій можна додати цибулю, скибочки моркви, гілочки свіжої зелені. Для тривалого зберігання в морозилці слід очистити скибки сала від спецій і заморозити.
Інгредієнти:
сало – 1 кг;
сіль – 15 ст. ложки;
горошини чорного і запашного перцю – по 3-5 шт.;
лавр – 3 шт.;
часник – 1 головка;
перець мелений чорний і червоний.
Приготування
Змішують сіль і подрібненим часником і меленим перцем, натирають отриманою сумішшю скибки сала.
Поміщають продукт разом з листами лавра в герметичний пакет зав'язують і залишають на 6 годин.
Поміщають пакет в ємність з водою, варять 15 години, залишають в каструлі до охолодження.
Витягують сало варене в пакеті, охолоджують і тонко нарізають для подачі.
Не менш смачним і ласим виходить рулет з сала варений в пакет. Для його приготування необхідно вибрати пласт товщиною не більше трьох сантиметрів з м'ясним прошарком. Перцеву суміш із сіллю можна доповнити червоним гострим перцем, паприкою, коріандром, меленим лавровим листом або сушеними травами.
Інгредієнти:
сало з м'ясним прошарком – 1 кг;
лавр – 2 шт.;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Пласт сала надрізають до шкурки поперек на відстані 2-3 см, натирають сумішшю з солі і перцю, додавши за бажанням інші спеції.
Згортають пласт рулетом, стягують мотузкою, вміщують в герметичний пакет з листами лавра і горошинами перцю.
Пакет зав'язують і варять вміст ємності з водою 1-15 години.
Наступний рецепт для тих, хто віддає перевагу поєднання сала з часником без сторонніх добавок. Часниковими зубками можна нашпигувати скибки, подрібнити їх і натерти продукт зверху або просто укласти добавку поруч в пакет. Відсутність контакту з водою забезпечить отримання чудових смакових характеристик закуски.
Інгредієнти:
сало – 1 кг;
часник – 2 головки;
сіль.
Приготування
Сало натирають з усіх сторін сіллю, доповнюють часником і укладають в герметичний пакет. Ідеальний вибір в даному випадку – вакуумна упаковка.
Готують варене сало з часником в ємності з киплячою водою 15 години, після чого виймають з пакета, остуджують і охолоджують перед подачею в холодильнику.
Наступний рецепт для тих, у кого є можливість скористатися домашньої коптильнею. Варено-копчене сало власного приготування не порівняти з купівельними продуктом, виходить неймовірно смачним і ароматним. Переважно використовувати в якості сировини подчеревок або щековину з м'ясними прошарками.
Інгредієнти:
сало – 25 кг;
сіль – 25 ст. ложки;
лавр – 2 шт.;
перець горошком, насіння кропу – за смаком.
Приготування
Розрізають сало на скиби шириною 7 см, укладають в миску, пересипаючи сіллю і разломанным лавровим листом, залишають на добу.
Заливають продукт водою до покриття і відварюють протягом 30 хвилин.
Коптять варене сало в коптильні гарячого копчення 1 годину, прикривши скибки тканинним відрізу для осідання на нього кіптяви.
Скориставшись нижченаведеними рекомендаціями, вдасться приготувати максимально пікантне і ароматне варене в пакеті сало . Пікантний смак закуски додадуть додані до продукту перед варінням ягоди ялівцю, бутони гвоздики і всі види перцю. За готовність ще гарячі скибки можна натерти паприкою, змішаної з сушеним часником.
Інгредієнти:
сало з прошарками – 1 кг;
сіль і чорний мелений перець – за смаком;
часник – 2 головки;
лавровий лист – 2 шт.;
бутони гвоздики – 2 шт.;
ягоди ялівцю – 5 шт.;
паприка солодка, сушений часник – по 1 ч. ложці;
суміш перцю горошком – 1 ч. ложка.
Приготування
Сало розрізають на пласти товщиною до 7 см, натирають сіллю, перцем і видавленим часником, поміщають в пакет.
Додають листя лавра, бутони гвоздики, ягоди ялівцю, горошини перцю.
Варять сало варене зі спеціями в пакеті, герметично зав'язавши його, протягом півтора годин, дають повністю охолонути в каструлі.
Змивають спеції під струменем води, обсушують скибки і натирають паприкою з сушеним часником.
Ніжним і тане в роті вийде варене сало з часником в розсолі, якщо його приготувати за рецептом, представленому далі. Якщо готовий відварений продукт передбачається зберігати тривалий період часу, часником зі спеціями його не обсипають, а просто поміщають в щільному пакеті в морозильну камеру.
Інгредієнти:
сало – 1 кг;
сіль – 5 ст. ложок;
часник – 10 зубків;
лавр – 2 шт.;
хмелі-сунелі – за смаком.
Приготування
Кип'ятять воду з сіллю і лавром, додавши половину часнику.
Закладають сало, дають повторно закипіти і відварюють 5 хвилин.
Залишають варене сало з часником в розсолі до остигання, після чого обсушують, натирають хмелі-сунелі з рештою подрібненим часником.
Незвичайний смак набуває сало, якщо проварити його в соєвому соусі. При значній кількості м'ясних прошарків продукт слід попередньо зварити просто у воді без додавання солі, а потім перекласти в сотейник з соєвим соусом і слідувати рекомендаціям представленого далі рецепта.
Інгредієнти:
сало – 700 г;
соєвий соус – 300-500 мл;
часник – 5 зубків;
сіль, перець, паприка – за смаком.
Приготування
Сало ріжуть на шматки середнього розміру, укладають в глибокий сотейник одним шаром і заливають соєвим соусом.
Додають за смаком сіль і готують продукт, періодично перевертаючи шматки практично до випаровування всього соусу.
Витягують сало варене в соєвому соусі на тарілку, дають охолонути, обсипають подрібненим часником, перцем і паприкою.
Наступний рецепт вареного сала дозволить імітувати копчений смак закуски шляхом додавання до складу маринаду чорносливу. Бажаний колір буде досягнуто за рахунок фарбування продукту цибульним лушпинням. Замість часнику з перцем можна використовувати для натирання скибок будь-яку іншу пікантну суміш на свій смак.
Інгредієнти:
сало – 1 кг;
чорнослив – 6 шт;
цибулиння – 2 жмені;
вода – 1 л;
сіль – 180 г;
цукор – 2 ст. ложки;
часник – 2 головки;
перець – 3 ст. ложки;
лавр – 2 шт.
Приготування
В воді розчиняють сіль, цукор, додають лавр, чорнослив, лушпиння кип'ятять.
Закладають сало і проварюють після повторного закипання 30 хвилин.
Залишають продукт в розсолі до остигання, після чого обсушують і натирають сумішшю з перцю і часнику.
Дивно смачне варене сало вдасться приготувати, доповнивши базовий продукт гострої грузинської аджикою з часнику і пекучого перцю з приправами. За бажанням складу прошарку доповнюють тертої морквою, в'яленими помідорами та зеленню. Однак слід пам'ятати, що закуска з овочевими добавками не терпить тривалого зберігання.
Інгредієнти:
сало – 1 кг;
гостра аджика суха – 4 ст. ложки;
часник – 2 головки;
лавр – 4 шт.;
морква (за бажанням) – 2 шт.;
сіль, перець
Приготування
Кусень сала розрізають уздовж на 2-3 частини.
Приправляють зрізи аджикою, часником, сіллю і перцем, доповнюють за бажанням тертою морквою.
Складають смуги у початковому порядку, додавши по боках лавр, обертають харчовою плівкою і перев'язують мотузкою.
Варять заготівлю 40-50 хвилин, дають охолонути, охолоджують в холодильнику.
Ще один простий рецепт приготування вареного сала дозволить отримати характерного смаку копченостей. Секрет в додаванні рідкого диму і цибулиння. Якщо продукт з великою кількістю прошарків з м'яса, кількість доданої в розсіл солі треба зменшити до чотирьох столових ложок без гірки.
Інгредієнти:
сало – 1 кг;
рідкий дим – 5 ст. ложок;
цибулиння – 2 жмені;
вода – 1 л;
сіль – 6 ст. ложок;
часник – 1 головка;
лавр і перець горошком – за смаком;
перець чорний і червоний мелений.
Приготування
Кип'ятять воду з сіллю, лавровим листом, перцем і рідким димом.
Закладають сало, дають вмісту повторно закипіти і варять 50 хвилин.
Витягують закуску з відвару, дають охолонути і просохнути, натирають сумішшю з паприки, меленого чорного і червоного перцю і подрібненого часнику.
Приготувати дуже смачне варене сало з часником і перцем можна при наявності мультиварки, скориставшись функцією варіння на пару. Для цього знадобиться рукав для запікання або щільний пакет, в який потрібно укласти доповнений приправами і спеціями базовий продукт. Смачніше закуска вийде з сала з м'ясними прошарками.
Інгредієнти:
сало – 1 кг;
сіль – за смаком;
часник – 1 головка;
лавр і перець горошком – за смаком;
приправа для соління сала – 2 ст. ложки.
Приготування
Сало ріжуть на шматки зручного для чаші розміру.
Натирають продукт сумішшю з видавленого часнику, перцю і приправ для засолювання сала, закладають в рукав для запікання або пакет.
Кидають зверху горошини перцю, лаврове листя, інші прянощі за бажанням.
Пакет зав'язують, поміщають в решітку для приготування на пару і включають режим «Пар» на 1 годину.
Дають закуски охолонути в пакеті, після чого прибирають в холодильник.
Як зварити сало?
Приготувати домашнє варене сало, при наявності правильного рецепту з доступними рекомендаціями, зуміє будь-яка починаюча господиня.
Як зварити сало в цибулинні?
Не тільки смачним, ароматним, але ще і апетитним на вигляд виходить варене сало в цибулинні. Від кількості використовуваної добавки буде залежати насиченість кольору закуски. При використанні скибки з великою кількістю м'ясних прошарків кількість солі можна зменшити щоб уникнути пересолу.
Інгредієнти:
Приготування
Сало варене в пакеті – найсмачніший рецепт
Сало варене, найсмачніший рецепт якого буде представлений далі, готується в герметичному пакеті без доступу води до початкового продукту. Крім традиційного набору спецій можна додати цибулю, скибочки моркви, гілочки свіжої зелені. Для тривалого зберігання в морозилці слід очистити скибки сала від спецій і заморозити.
Інгредієнти:
Приготування
Рулет з сала з м'ясним прошарком варений
Не менш смачним і ласим виходить рулет з сала варений в пакет. Для його приготування необхідно вибрати пласт товщиною не більше трьох сантиметрів з м'ясним прошарком. Перцеву суміш із сіллю можна доповнити червоним гострим перцем, паприкою, коріандром, меленим лавровим листом або сушеними травами.
Інгредієнти:
Приготування
Варене сало з часником в пакеті
Наступний рецепт для тих, хто віддає перевагу поєднання сала з часником без сторонніх добавок. Часниковими зубками можна нашпигувати скибки, подрібнити їх і натерти продукт зверху або просто укласти добавку поруч в пакет. Відсутність контакту з водою забезпечить отримання чудових смакових характеристик закуски.
Інгредієнти:
Приготування
Варено-копчене сало в домашніх умовах
Наступний рецепт для тих, у кого є можливість скористатися домашньої коптильнею. Варено-копчене сало власного приготування не порівняти з купівельними продуктом, виходить неймовірно смачним і ароматним. Переважно використовувати в якості сировини подчеревок або щековину з м'ясними прошарками.
Інгредієнти:
Приготування
Варене зі спеціями сало
Скориставшись нижченаведеними рекомендаціями, вдасться приготувати максимально пікантне і ароматне варене в пакеті сало . Пікантний смак закуски додадуть додані до продукту перед варінням ягоди ялівцю, бутони гвоздики і всі види перцю. За готовність ще гарячі скибки можна натерти паприкою, змішаної з сушеним часником.
Інгредієнти:
Приготування
Варене сало в розсолі – найсмачніший рецепт
Ніжним і тане в роті вийде варене сало з часником в розсолі, якщо його приготувати за рецептом, представленому далі. Якщо готовий відварений продукт передбачається зберігати тривалий період часу, часником зі спеціями його не обсипають, а просто поміщають в щільному пакеті в морозильну камеру.
Інгредієнти:
Приготування
Як зварити сало в соєвому соусі?
Незвичайний смак набуває сало, якщо проварити його в соєвому соусі. При значній кількості м'ясних прошарків продукт слід попередньо зварити просто у воді без додавання солі, а потім перекласти в сотейник з соєвим соусом і слідувати рекомендаціям представленого далі рецепта.
Інгредієнти:
Приготування
Варене сало з чорносливом
Наступний рецепт вареного сала дозволить імітувати копчений смак закуски шляхом додавання до складу маринаду чорносливу. Бажаний колір буде досягнуто за рахунок фарбування продукту цибульним лушпинням. Замість часнику з перцем можна використовувати для натирання скибок будь-яку іншу пікантну суміш на свій смак.
Інгредієнти:
Приготування
Сало варене з аджикою
Дивно смачне варене сало вдасться приготувати, доповнивши базовий продукт гострої грузинської аджикою з часнику і пекучого перцю з приправами. За бажанням складу прошарку доповнюють тертої морквою, в'яленими помідорами та зеленню. Однак слід пам'ятати, що закуска з овочевими добавками не терпить тривалого зберігання.
Інгредієнти:
Приготування
Варене сало з рідким димом
Ще один простий рецепт приготування вареного сала дозволить отримати характерного смаку копченостей. Секрет в додаванні рідкого диму і цибулиння. Якщо продукт з великою кількістю прошарків з м'яса, кількість доданої в розсіл солі треба зменшити до чотирьох столових ложок без гірки.
Інгредієнти:
Приготування
Варене сало в мультиварці
Приготувати дуже смачне варене сало з часником і перцем можна при наявності мультиварки, скориставшись функцією варіння на пару. Для цього знадобиться рукав для запікання або щільний пакет, в який потрібно укласти доповнений приправами і спеціями базовий продукт. Смачніше закуска вийде з сала з м'ясними прошарками.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Сало в банку - найсмачніший рецепт
Навряд чи хтось зможе відмовитися від смачної закуски - солоного сала. Хоча сьогодні якісний продукт досить складно купити, тому пропонуємо трохи
Як засолити сало в домашніх умовах?
Сало, засолене в спеціях, набуває м'який смак, особливий аромат і перетворюється на відмінну закуску. Адже навіть ті, хто не особливо любить сало в
Засолювання сала в розсолі з часником
Улюблену багатьма закуску - солоне сало, можна без клопоту зробити самостійно. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний процес засолювання і
Варене зі спеціями сало в пакеті
Способів приготування сала досить багато. Але якщо у вас немає часу чекати, коли воно засолится або промаринується, ми пропонуємо вам зварити його зі
Мариноване сало
Якщо ви любите сало в різних його варіантах приготування, то наш рецепт однозначно заслуговує вашої уваги. Мариноване сало - чудова закуска, яка не
Варене сало - рецепт
Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її