Коржі на воді та борошні на сковороді
Коли складні кулінарні страви вже порядком набридли, особливе задоволення можна отримати від поїдання свіжих і рум'яних коржів, пожаренных на сковороді. Вироби можна доповнити сметаною, варенням , медом або чашкою бульйону .
Для приготування таких коржів знадобиться мінімальний набір з найбільш доступних продуктів, який є на будь-якій кухні.
Інгредієнти:
просеянная борошно пшеничне – 520-600 г;
сіль кухонна кам'яна – 10 г;
очищена вода – 240 мл;
масло без аромату соняшникова або оливкова олія для смаження.
Приготування
Найпростіше тісто для коржів на сковороді ми зробимо на воді без додавання яєць і масла.
Спочатку підсолюємо тепленьку воду, даємо кристалам розчинитися, і починаємо просіяти в посудину борошно, безперервно розмішуючи масу при цьому.
Виробляємо заміс густого, але трохи липкого тіста, після чого змазаними маслом руками викладаємо його на припыленный борошном стіл і ще раз гарненько вимішуємо.
Поділяємо оформлений борошняний ком на порції, кожну з яких розкачуємо до товщини від трьох до п'яти міліметрів.
Коржі можна посмажити як на трохи промасленим, практично сухій сковороді під кришкою до готовності з двох сторін, так і у фритюрі. В останньому випадку отримаємо хрустку скоринку виробів як у чебуреків.
В даному випадку тісто для коржів на воді готується трохи інакше.
Інгредієнти:
просеянная борошно пшеничне – 480-520 г;
сіль кухонна кам'яна – 10 г;
погашена оцтом сода харчова – 5 г;
очищена вода – 240 мл;
масло без аромату соняшникова або оливкова для тіста – 55 мл;
масло без аромату соняшникова або оливкова олія для смаження.
Приготування
Спочатку ми просеем в миску борошно і змішаємо її з сіллю і погашеної оцтом содою.
Тепер вливаємо в отриману суху суміш масло рослинне, перемішуємо і поступово починаємо підливати воду і вимішувати масу одночасно.
Отримане м'яке і зовсім не липке тісто оформляємо в кулю, прикриваємо його на столі плівкою і залишаємо хвилин на двадцять-тридцять.
По закінченні часу скачуємо з тіста свого роду ковбаску і поділяємо її на десять порцій.
Кожен фрагмент розкачуємо до отримання плоскої коржики діаметром приблизно десять сантиметрів і смажимо вироби на невеликій сковороді в прогрітому олії до рум'яності з двох сторін.
Інгредієнти:
просеянная борошно пшеничне – 620-660 г;
сіль кухонна кам'яна – 10 г;
цукровий пісок – 20 г;
яйце куряче добірне – 1 шт.;
очищена вода – 240 мл;
цибуля зелена, петрушка, кріп і спеції – за смаком;
масло без аромату соняшникова або оливкова для тіста – 45 мл;
масло без аромату соняшникова або оливкова олія для смаження.
Приготування
Коржі по даному рецепту вдаються неймовірно ароматними і пікантними. Для початку з'єднуємо куряче яйце відбірне з крупною сіллю і цукром-піском і трохи збиваємо за допомогою віночка або міксера.
Тепер вливаємо в яєчну масу теплу воду, олія соняшникова або оливкова без аромату, додаємо порізану зелену цибулю, свіжу зелень і бажані спеції з прянощами, серед яких може бути паприка, каррі, куркума, чорний мелений або червоний перець.
Основу тесту перемішуємо і починаємо тепер вводити невеликими порціями просіяне борошно.
Виробляємо швидкий заміс не липкого, але м'якого тіста, поділяємо його на порції, кожну з яких розкачуємо до п'яти міліметрів і смажимо на соняшниковій або оливковій маслечко до рум'яної і хрусткої скориночки з двох сторін.
Для приготування таких коржів знадобиться мінімальний набір з найбільш доступних продуктів, який є на будь-якій кухні.
Рецепт швидких і простих коржів без яєць на воді та борошні на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Пишні паляниці замість хліба на воді на сковороді
В даному випадку тісто для коржів на воді готується трохи інакше.
Інгредієнти:
Приготування
Коржі на воді та борошні на сковороді з зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Млинці на молоці та воді
Якщо ви не знаєте, як піч ідеальні млинці, неодмінно використовуйте рекомендації, детально описані в даному матеріалі! Далі підкажемо, як зробити
Тонкі млинці з дірочками на ряжанці – рецепт
Кожна вміла господиня вміє готувати справжні смачні млинці і, напевно, має свій ідеальний рецепт, яким користується постійно. Сьогодні ми пропонуємо
Калачі на сметані
Рецепти чудових страв, описані в цій статті, неодмінно стануть вам у пригоді, якщо ви вирішите порадувати рідних чимось смачненьким. Далі підкажемо,
Тісто для піци без дріжджів
Навіть без додавання дріжджів в класичну основу, піца вийде напрочуд смачною. Адже існує маса оригінальних і абсолютно бесхлопотных рецептів тесту,
Тісто для чебуреків як в чебуречних
Особливістю готових покупних чебуреків можна впевнено назвати тонку, рум'яну і чудово хрустку основу, ну і, звичайно, сумнівної якості наповнення.
Пісні коржі на сковороді
Замінити звичайний хліб можна смачними коржиками з різними наповненнями. До того ж, запропоновані далі рецепти розраховані на людей, що дотримують