Вернуться назад Распечатать

Коржі на воді та борошні на сковороді

Коржі на воді та борошні на сковороді
Коли складні кулінарні страви вже порядком набридли, особливе задоволення можна отримати від поїдання свіжих і рум'яних коржів, пожаренных на сковороді. Вироби можна доповнити сметаною, варенням , медом або чашкою бульйону .
Для приготування таких коржів знадобиться мінімальний набір з найбільш доступних продуктів, який є на будь-якій кухні.

Рецепт швидких і простих коржів без яєць на воді та борошні на сковороді


Інгредієнти:

  • просеянная борошно пшеничне – 520-600 г;

  • сіль кухонна кам'яна – 10 г;

  • очищена вода – 240 мл;

  • масло без аромату соняшникова або оливкова олія для смаження.


  • Приготування

  • Найпростіше тісто для коржів на сковороді ми зробимо на воді без додавання яєць і масла.

  • Спочатку підсолюємо тепленьку воду, даємо кристалам розчинитися, і починаємо просіяти в посудину борошно, безперервно розмішуючи масу при цьому.

  • Виробляємо заміс густого, але трохи липкого тіста, після чого змазаними маслом руками викладаємо його на припыленный борошном стіл і ще раз гарненько вимішуємо.

  • Поділяємо оформлений борошняний ком на порції, кожну з яких розкачуємо до товщини від трьох до п'яти міліметрів.

  • Коржі можна посмажити як на трохи промасленим, практично сухій сковороді під кришкою до готовності з двох сторін, так і у фритюрі. В останньому випадку отримаємо хрустку скоринку виробів як у чебуреків.


  • Пишні паляниці замість хліба на воді на сковороді


    В даному випадку тісто для коржів на воді готується трохи інакше.
    Інгредієнти:

  • просеянная борошно пшеничне – 480-520 г;

  • сіль кухонна кам'яна – 10 г;

  • погашена оцтом сода харчова – 5 г;

  • очищена вода – 240 мл;

  • масло без аромату соняшникова або оливкова для тіста – 55 мл;

  • масло без аромату соняшникова або оливкова олія для смаження.


  • Приготування

  • Спочатку ми просеем в миску борошно і змішаємо її з сіллю і погашеної оцтом содою.

  • Тепер вливаємо в отриману суху суміш масло рослинне, перемішуємо і поступово починаємо підливати воду і вимішувати масу одночасно.

  • Отримане м'яке і зовсім не липке тісто оформляємо в кулю, прикриваємо його на столі плівкою і залишаємо хвилин на двадцять-тридцять.

  • По закінченні часу скачуємо з тіста свого роду ковбаску і поділяємо її на десять порцій.

  • Кожен фрагмент розкачуємо до отримання плоскої коржики діаметром приблизно десять сантиметрів і смажимо вироби на невеликій сковороді в прогрітому олії до рум'яності з двох сторін.


  • Коржі на воді та борошні на сковороді з зеленню


    Інгредієнти:

  • просеянная борошно пшеничне – 620-660 г;

  • сіль кухонна кам'яна – 10 г;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • яйце куряче добірне – 1 шт.;

  • очищена вода – 240 мл;

  • цибуля зелена, петрушка, кріп і спеції – за смаком;

  • масло без аромату соняшникова або оливкова для тіста – 45 мл;

  • масло без аромату соняшникова або оливкова олія для смаження.


  • Приготування

  • Коржі по даному рецепту вдаються неймовірно ароматними і пікантними. Для початку з'єднуємо куряче яйце відбірне з крупною сіллю і цукром-піском і трохи збиваємо за допомогою віночка або міксера.

  • Тепер вливаємо в яєчну масу теплу воду, олія соняшникова або оливкова без аромату, додаємо порізану зелену цибулю, свіжу зелень і бажані спеції з прянощами, серед яких може бути паприка, каррі, куркума, чорний мелений або червоний перець.

  • Основу тесту перемішуємо і починаємо тепер вводити невеликими порціями просіяне борошно.

  • Виробляємо швидкий заміс не липкого, але м'якого тіста, поділяємо його на порції, кожну з яких розкачуємо до п'яти міліметрів і смажимо на соняшниковій або оливковій маслечко до рум'яної і хрусткої скориночки з двох сторін.