Коли складні кулінарні страви вже порядком набридли, особливе задоволення можна отримати від поїдання свіжих і рум'яних коржів, пожаренных на сковороді. Вироби можна доповнити сметаною, варенням , медом або чашкою бульйону .
Для приготування таких коржів знадобиться мінімальний набір з найбільш доступних продуктів, який є на будь-якій кухні.
Рецепт швидких і простих коржів без яєць на воді та борошні на сковороді
Інгредієнти: просеянная борошно пшеничне – 520-600 г; сіль кухонна кам'яна – 10 г; очищена вода – 240 мл; масло без аромату соняшникова або оливкова олія для смаження. Приготування Найпростіше тісто для коржів на сковороді ми зробимо на воді без додавання яєць і масла. Спочатку підсолюємо тепленьку воду, даємо кристалам розчинитися, і починаємо просіяти в посудину борошно, безперервно розмішуючи масу при цьому. Виробляємо заміс густого, але трохи липкого тіста, після чого змазаними маслом руками викладаємо його на припыленный борошном стіл і ще раз гарненько вимішуємо. Поділяємо оформлений борошняний ком на порції, кожну з яких розкачуємо до товщини від трьох до п'яти міліметрів. Коржі можна посмажити як на трохи промасленим, практично сухій сковороді під кришкою до готовності з двох сторін, так і у фритюрі. В останньому випадку отримаємо хрустку скоринку виробів як у чебуреків. Пишні паляниці замість хліба на воді на сковороді
В даному випадку тісто для коржів на воді готується трохи інакше.
Інгредієнти: просеянная борошно пшеничне – 480-520 г; сіль кухонна кам'яна – 10 г; погашена оцтом сода харчова – 5 г; очищена вода – 240 мл; масло без аромату соняшникова або оливкова для тіста – 55 мл; масло без аромату соняшникова або оливкова олія для смаження. Приготування Спочатку ми просеем в миску борошно і змішаємо її з сіллю і погашеної оцтом содою. Тепер вливаємо в отриману суху суміш масло рослинне, перемішуємо і поступово починаємо підливати воду і вимішувати масу одночасно. Отримане м'яке і зовсім не липке тісто оформляємо в кулю, прикриваємо його на столі плівкою і залишаємо хвилин на двадцять-тридцять. По закінченні часу скачуємо з тіста свого роду ковбаску і поділяємо її на десять порцій. Кожен фрагмент розкачуємо до отримання плоскої коржики діаметром приблизно десять сантиметрів і смажимо вироби на невеликій сковороді в прогрітому олії до рум'яності з двох сторін. Коржі на воді та борошні на сковороді з зеленню
Інгредієнти: просеянная борошно пшеничне – 620-660 г; сіль кухонна кам'яна – 10 г; цукровий пісок – 20 г; яйце куряче добірне – 1 шт.; очищена вода – 240 мл; цибуля зелена, петрушка, кріп і спеції – за смаком; масло без аромату соняшникова або оливкова для тіста – 45 мл; масло без аромату соняшникова або оливкова олія для смаження. Приготування Коржі по даному рецепту вдаються неймовірно ароматними і пікантними. Для початку з'єднуємо куряче яйце відбірне з крупною сіллю і цукром-піском і трохи збиваємо за допомогою віночка або міксера. Тепер вливаємо в яєчну масу теплу воду, олія соняшникова або оливкова без аромату, додаємо порізану зелену цибулю, свіжу зелень і бажані спеції з прянощами, серед яких може бути паприка, каррі, куркума, чорний мелений або червоний перець. Основу тесту перемішуємо і починаємо тепер вводити невеликими порціями просіяне борошно. Виробляємо швидкий заміс не липкого, але м'якого тіста, поділяємо його на порції, кожну з яких розкачуємо до п'яти міліметрів і смажимо на соняшниковій або оливковій маслечко до рум'яної і хрусткої скориночки з двох сторін.