Запечені овочі
Використовуючи асортимент сезонних плодів, ви можете тішити себе гарніром із запечених овочів круглий рік. У цьому матеріалі ми постаралися охопити максимум овочевого розмаїття, щоб ви змогли знайти рецепт по сезону.
Ще одне гідне застосування запеченим овочам – приготування з них салату. У хід можна пускати як спеціально запечені для закуски плоди, так і залишки овочів зі вчорашнього вечері.
Інгредієнти:
картопля – 730 г;
часник – 4 зубки;
оливкова олія – 35 мл;
солодкий перець – 190 г;
червоний цибуля – 190 г;
жменя кедрових горішків ;
зелень рукколи – 80 г;
лимонний сік – 35 мл;
оливкова олія – 55 мл;
гірчиця зернова – 15 г;
щіпка листя орегано.
Приготування
Помиту картоплю розділіть на великі кубики. Часник залиште прямо в оболонці. Викладіть овочі на деко, посоліть і залиште запікати при 220 градусах на 20 хвилин. По закінченні часу переверніть картоплю і додайте скибочки на деко солодкого перцю і цибулі. Залиште всі запікатися ще на 15 хвилин. Після закінчення часу залиште овочі злегка охолодитися, буквально на 10 хвилин, а самі зробіть заправку з цитрусового соку, олії, гірчиці і орегано. Полийте половиною заправки листя рукколи, запечені овочі розкладіть поверх і також заправте їх. Перед подачею доповніть салат кедровими горішками.
Інгредієнти:
кукурудзяна олія – 115 мл;
яблучний оцет – 55 мл;
часник – 1 зубок;
стручкова квасоля – 260 г;
солодкий перець – 310 г;
кабачок – 430 р.
Приготування
Змішайте просту овочеву заправку з олії, оцту і пюрированного часнику. З'єднайте стручки квасолі разом з шматочками солодкого перцю і кубиками кабачки. Заправте овочі, щедро посоліть їх і приправити свіжомеленим перцем. Викладіть овочеві шматочки в конверти з фольги, залийте маринадом і запечатайте один з країв. Випікайте овочі при 210 градусах 20 хвилин.
Навіть поза сезону кабачків, баклажанів і солодкого перцю можна порадувати себе корисним овочевим гарніром, взявши за основу ситні картопляні бульби, шматочки яскравою гарбуза і фіолетового лука. За бажанням суміш можна додатково урізноманітнити сезонними коренеплодами.
Інгредієнти:
гарбуз – 16 кг;
картопля – 680 г;
фіолетовий цибулю – 130 г;
по гілочці розмарину, шавлії та чебрецю;
оливкова олія – 45 мл
Приготування
Очистивши всі овочі зі списку вище, розділіть їх на великі кубики і змішайте з сіллю та оливковою олією. Розітріть трави в ступі або злегка відбийте їх плоскою стороною ножа. Додайте трави до овочів, повторіть перемішування і розподіліть асорті на деку. Готуйте овочі при 230 градусах 20-25 хвилин.
Ви також можете зробити запечені овочі в мультиварці, встановивши опцію «Випічка» на 40-45 хвилин.
Інгредієнти:
картопля – 320 г;
морква – 140 г;
сушений базилік, орегано – 1 ч. ложці;
баклажани – 160 г;
солодкий перець – 160 г;
часник – 2 зубки;
сир – 145 р.
Приготування
Невеликі кубики очищеного картоплі і моркви збризніть маслом і приправити сушеними травами. Доповніть все сіллю і перцем, відправте запікатися на 20 хвилин при 220 градусах. До доведених до напівготовності овочів покладіть шматочки солодкого перцю і баклажанів разом з пюрированным часником. Перемішайте і запікайте ще 20 хвилин, після чого посипте поверхню сиром. Овочі, запечені в духовці з сиром досить готувати ще 2-3 хвилини, після чого можна приступати до сервіровці.
Салат з запечених овочів
Ще одне гідне застосування запеченим овочам – приготування з них салату. У хід можна пускати як спеціально запечені для закуски плоди, так і залишки овочів зі вчорашнього вечері.
Інгредієнти:
Приготування
Помиту картоплю розділіть на великі кубики. Часник залиште прямо в оболонці. Викладіть овочі на деко, посоліть і залиште запікати при 220 градусах на 20 хвилин. По закінченні часу переверніть картоплю і додайте скибочки на деко солодкого перцю і цибулі. Залиште всі запікатися ще на 15 хвилин. Після закінчення часу залиште овочі злегка охолодитися, буквально на 10 хвилин, а самі зробіть заправку з цитрусового соку, олії, гірчиці і орегано. Полийте половиною заправки листя рукколи, запечені овочі розкладіть поверх і також заправте їх. Перед подачею доповніть салат кедровими горішками.
Овочі в духовці, запечені у фользі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте просту овочеву заправку з олії, оцту і пюрированного часнику. З'єднайте стручки квасолі разом з шматочками солодкого перцю і кубиками кабачки. Заправте овочі, щедро посоліть їх і приправити свіжомеленим перцем. Викладіть овочеві шматочки в конверти з фольги, залийте маринадом і запечатайте один з країв. Випікайте овочі при 210 градусах 20 хвилин.
Запечена картопля з овочами
Навіть поза сезону кабачків, баклажанів і солодкого перцю можна порадувати себе корисним овочевим гарніром, взявши за основу ситні картопляні бульби, шматочки яскравою гарбуза і фіолетового лука. За бажанням суміш можна додатково урізноманітнити сезонними коренеплодами.
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши всі овочі зі списку вище, розділіть їх на великі кубики і змішайте з сіллю та оливковою олією. Розітріть трави в ступі або злегка відбийте їх плоскою стороною ножа. Додайте трави до овочів, повторіть перемішування і розподіліть асорті на деку. Готуйте овочі при 230 градусах 20-25 хвилин.
Ви також можете зробити запечені овочі в мультиварці, встановивши опцію «Випічка» на 40-45 хвилин.
Запечені баклажани з овочами і сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Невеликі кубики очищеного картоплі і моркви збризніть маслом і приправити сушеними травами. Доповніть все сіллю і перцем, відправте запікатися на 20 хвилин при 220 градусах. До доведених до напівготовності овочів покладіть шматочки солодкого перцю і баклажанів разом з пюрированным часником. Перемішайте і запікайте ще 20 хвилин, після чого посипте поверхню сиром. Овочі, запечені в духовці з сиром досить готувати ще 2-3 хвилини, після чого можна приступати до сервіровці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з помідорами, запечені в духовці
Безпрограшний дме баклажанів з томатами знаходить місце у багатьох гарячих страви і закуски, відмінно поєднуючись з м'ясними складовими, овочами,
Помідори, запечені в духовці
Поки томатний сезон ще радує нас останніми соковитими плодами, скористайтесь шансом приготувати з них щось смачне і незвичайне. Прикладом простого і
Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю
Поки овочевий сезон остаточно не підійшов до кінця і на ринках ще можна знайти стиглі плоди, встигніть приготувати смачний салат з ароматних
Як запекти овочі в духовці?
Прекрасний спосіб оригінального приготування овочів - їх запікання. Так і рецептів такого способу неймовірне безліч, є з чого вибрати. Далі опишемо
Картопля з м'ясом у рукаві
Секрет приготування чудового складеного страви в ідеальному поєднанні компонентів. Самим безпрограшним варіантом можна впевнено назвати дует з
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені