Використовуючи асортимент сезонних плодів, ви можете тішити себе гарніром із запечених овочів круглий рік. У цьому матеріалі ми постаралися охопити максимум овочевого розмаїття, щоб ви змогли знайти рецепт по сезону.
Салат з запечених овочів
Ще одне гідне застосування запеченим овочам – приготування з них салату. У хід можна пускати як спеціально запечені для закуски плоди, так і залишки овочів зі вчорашнього вечері.
Інгредієнти: картопля – 730 г; часник – 4 зубки; оливкова олія – 35 мл; солодкий перець – 190 г; червоний цибуля – 190 г; жменя кедрових горішків ; зелень рукколи – 80 г; лимонний сік – 35 мл; оливкова олія – 55 мл; гірчиця зернова – 15 г; щіпка листя орегано. Приготування Помиту картоплю розділіть на великі кубики. Часник залиште прямо в оболонці. Викладіть овочі на деко, посоліть і залиште запікати при 220 градусах на 20 хвилин. По закінченні часу переверніть картоплю і додайте скибочки на деко солодкого перцю і цибулі. Залиште всі запікатися ще на 15 хвилин. Після закінчення часу залиште овочі злегка охолодитися, буквально на 10 хвилин, а самі зробіть заправку з цитрусового соку, олії, гірчиці і орегано. Полийте половиною заправки листя рукколи, запечені овочі розкладіть поверх і також заправте їх. Перед подачею доповніть салат кедровими горішками.
Овочі в духовці, запечені у фользі – рецепт
Інгредієнти: кукурудзяна олія – 115 мл; яблучний оцет – 55 мл; часник – 1 зубок; стручкова квасоля – 260 г; солодкий перець – 310 г; кабачок – 430 р. Приготування Змішайте просту овочеву заправку з олії, оцту і пюрированного часнику. З'єднайте стручки квасолі разом з шматочками солодкого перцю і кубиками кабачки. Заправте овочі, щедро посоліть їх і приправити свіжомеленим перцем. Викладіть овочеві шматочки в конверти з фольги, залийте маринадом і запечатайте один з країв. Випікайте овочі при 210 градусах 20 хвилин.
Запечена картопля з овочами
Навіть поза сезону кабачків, баклажанів і солодкого перцю можна порадувати себе корисним овочевим гарніром, взявши за основу ситні картопляні бульби, шматочки яскравою гарбуза і фіолетового лука. За бажанням суміш можна додатково урізноманітнити сезонними коренеплодами.
Інгредієнти: гарбуз – 16 кг; картопля – 680 г; фіолетовий цибулю – 130 г; по гілочці розмарину, шавлії та чебрецю; оливкова олія – 45 мл Приготування Очистивши всі овочі зі списку вище, розділіть їх на великі кубики і змішайте з сіллю та оливковою олією. Розітріть трави в ступі або злегка відбийте їх плоскою стороною ножа. Додайте трави до овочів, повторіть перемішування і розподіліть асорті на деку. Готуйте овочі при 230 градусах 20-25 хвилин.
Ви також можете зробити запечені овочі в мультиварці, встановивши опцію «Випічка» на 40-45 хвилин.
Запечені баклажани з овочами і сиром в духовці
Інгредієнти: картопля – 320 г; морква – 140 г; сушений базилік, орегано – 1 ч. ложці; баклажани – 160 г; солодкий перець – 160 г; часник – 2 зубки; сир – 145 р. Приготування Невеликі кубики очищеного картоплі і моркви збризніть маслом і приправити сушеними травами. Доповніть все сіллю і перцем, відправте запікатися на 20 хвилин при 220 градусах. До доведених до напівготовності овочів покладіть шматочки солодкого перцю і баклажанів разом з пюрированным часником. Перемішайте і запікайте ще 20 хвилин, після чого посипте поверхню сиром. Овочі, запечені в духовці з сиром досить готувати ще 2-3 хвилини, після чого можна приступати до сервіровці.