Вернуться назад Распечатать

Запечені овочі

Запечені овочі
Використовуючи асортимент сезонних плодів, ви можете тішити себе гарніром із запечених овочів круглий рік. У цьому матеріалі ми постаралися охопити максимум овочевого розмаїття, щоб ви змогли знайти рецепт по сезону.

Салат з запечених овочів


Ще одне гідне застосування запеченим овочам – приготування з них салату. У хід можна пускати як спеціально запечені для закуски плоди, так і залишки овочів зі вчорашнього вечері.
Інгредієнти:

  • картопля – 730 г;

  • часник – 4 зубки;

  • оливкова олія – 35 мл;

  • солодкий перець – 190 г;

  • червоний цибуля – 190 г;

  • жменя кедрових горішків ;

  • зелень рукколи – 80 г;

  • лимонний сік – 35 мл;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • гірчиця зернова – 15 г;

  • щіпка листя орегано.


  • Приготування
    Помиту картоплю розділіть на великі кубики. Часник залиште прямо в оболонці. Викладіть овочі на деко, посоліть і залиште запікати при 220 градусах на 20 хвилин. По закінченні часу переверніть картоплю і додайте скибочки на деко солодкого перцю і цибулі. Залиште всі запікатися ще на 15 хвилин. Після закінчення часу залиште овочі злегка охолодитися, буквально на 10 хвилин, а самі зробіть заправку з цитрусового соку, олії, гірчиці і орегано. Полийте половиною заправки листя рукколи, запечені овочі розкладіть поверх і також заправте їх. Перед подачею доповніть салат кедровими горішками.

    Овочі в духовці, запечені у фользі – рецепт


    Інгредієнти:

  • кукурудзяна олія – 115 мл;

  • яблучний оцет – 55 мл;

  • часник – 1 зубок;

  • стручкова квасоля – 260 г;

  • солодкий перець – 310 г;

  • кабачок – 430 р.


  • Приготування
    Змішайте просту овочеву заправку з олії, оцту і пюрированного часнику. З'єднайте стручки квасолі разом з шматочками солодкого перцю і кубиками кабачки. Заправте овочі, щедро посоліть їх і приправити свіжомеленим перцем. Викладіть овочеві шматочки в конверти з фольги, залийте маринадом і запечатайте один з країв. Випікайте овочі при 210 градусах 20 хвилин.

    Запечена картопля з овочами


    Навіть поза сезону кабачків, баклажанів і солодкого перцю можна порадувати себе корисним овочевим гарніром, взявши за основу ситні картопляні бульби, шматочки яскравою гарбуза і фіолетового лука. За бажанням суміш можна додатково урізноманітнити сезонними коренеплодами.
    Інгредієнти:

  • гарбуз – 16 кг;

  • картопля – 680 г;

  • фіолетовий цибулю – 130 г;

  • по гілочці розмарину, шавлії та чебрецю;

  • оливкова олія – 45 мл


  • Приготування
    Очистивши всі овочі зі списку вище, розділіть їх на великі кубики і змішайте з сіллю та оливковою олією. Розітріть трави в ступі або злегка відбийте їх плоскою стороною ножа. Додайте трави до овочів, повторіть перемішування і розподіліть асорті на деку. Готуйте овочі при 230 градусах 20-25 хвилин.
    Ви також можете зробити запечені овочі в мультиварці, встановивши опцію «Випічка» на 40-45 хвилин.

    Запечені баклажани з овочами і сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля – 320 г;

  • морква – 140 г;

  • сушений базилік, орегано – 1 ч. ложці;

  • баклажани – 160 г;

  • солодкий перець – 160 г;

  • часник – 2 зубки;

  • сир – 145 р.


  • Приготування
    Невеликі кубики очищеного картоплі і моркви збризніть маслом і приправити сушеними травами. Доповніть все сіллю і перцем, відправте запікатися на 20 хвилин при 220 градусах. До доведених до напівготовності овочів покладіть шматочки солодкого перцю і баклажанів разом з пюрированным часником. Перемішайте і запікайте ще 20 хвилин, після чого посипте поверхню сиром. Овочі, запечені в духовці з сиром досить готувати ще 2-3 хвилини, після чого можна приступати до сервіровці.