Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра з рижиков

Ікра з рижиков

18-11-2016, 15:35
592
Ікра з рижиков
Тим, хто любить різні грибні заготовки рекомендуємо зробити в домашніх умовах грибну ікру з рижиков. Вам неодмінно сподобається її приголомшливий ніжний смак і неймовірний аромат.

Як зробити ікру з рижиков з часником на зиму – простий рецепт


Для приготування ікри не обов'язково брати рижики презентабельного зовнішнього вигляду. Згодяться і поламані капелюшки та ніжки і грибні обрізки. Головне, щоб вони були свіжими, не порченными і без червоточин.
Інгредієнти:

  • рижики – 995 г;

  • ріпчасті цибулини – 290 г;

  • зубки часникові – 2-3 шт.;

  • кріп, петрушка (гілочки зелені) – за смаком;

  • поварена не йодована сіль – за смаком;

  • без запаху соняшникова або оливкова олія – 40 мл;

  • оцет яблучний або винний – 15 мл;

  • невеликий лавровий лист – 1 шт.;

  • суміш перців декількох видів (мелена) – за смаком.


  • Приготування

  • Промиваємо рижики під прохолодною проточною водою, ретельно змиваючи забруднення, після чого опускаємо грибну масу в ємність з киплячою, за смаком підсоленою водою і варимо до повної готовності.

  • Готуємо супутні компоненти для приготування ікри. Очищаємо, дрібненько рубаємо кубиками і обсмажуємо до м'якості в сковороді з маслом без запаху цибулини, а також дрібненько шаткуємо очищені часникові зубки і гілочки зелені.

  • Відвареною рыжикам даємо ретельно стекти, після чого пропускаємо разом з цибулевої піджаркою через м'ясорубку або пробиваємо блендером.

  • Кладемо подрібнену грибну масу в емальовану посудину і протушиваем на помірному вогні протягом тридцяти хвилин.

  • Тепер додаємо за смаком сіль, перчик мелений (суміш кількох видів), а також кидаємо підготовлену раніше зелень і часник.

  • Даємо ікрі після цього потомитися ще хвилин десять, а потім вливаємо оцет винний або яблучний, перемішуємо і розфасовуємо по стерильним баночках.

  • Прикриваємо тару ошпареними кришками і після остаточного охолодження ставимо для зберігання на полицю холодильника.


  • Рецепт грибної ікри з свіжих рижиков з помідорами і солодким перцем на зиму


    Інгредієнти:

  • рижики – 12 кг;

  • помідори – 295 г;

  • перець солодкий болгарський – 220 г;

  • ріпчасті цибулини – 295 г;

  • морква – 295 г;

  • зубці часникові – 3 шт.;

  • кріп, петрушка (гілочки зелені) – за смаком;

  • поварена не йодована сіль – за смаком;

  • без запаху соняшникова або оливкова олія – 70 мл;

  • оцет яблучний чи винний – 20 мл;

  • невеликий лавровий лист – 1 шт.;

  • суміш перців декількох видів (мелена) – за смаком.


  • Приготування

  • Неймовірно смачною виходить грибна ікра з рижиков з додаванням помідорів і солодкого болгарського перцю. Для її приготування відварюємо до готовності в підсоленій воді ретельно промиті свіжі гриби.

  • Очищаємо і перетираємо на тертці моркву, дрібно шаткуємо очищені цибулини і солодкий болгарський перець, а також нарізаємо дрібненько очищені від шкірки свіжі томати.

  • В прогріту з маслом без запаху сковороду викладаємо спочатку цибулю, а через пару хвилин додаємо моркву і болгарський перець. Смажимо овочеву масу до м'якості скибочок, а потім додаємо томати і витримуємо масу в сковороду на вогні ще хвилин п'ять, періодично розмішуючи.

  • Тепер овочеву піджарку і відварені гриби дробимо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку, перекладаємо в емальовану посудину і додаємо за смаком сіль, а також кидаємо мелений перчик (суміш кількох видів).

  • Варимо ікру протягом півгодини, періодично розмішуючи, після чого вводимо очищений і нарізаний дрібненько часник і зелень, вливаємо оцет, протушиваем ікру ще хвилин п'ять і розкладаємо її стерильною і сухій тарі.

  • Прикриваємо після остигання ємності кришками і ставимо для зберігання на полицю холодильного відділення.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Морквяна ікра
    Морквяна ікра
    Якщо ви вважаєте, що на основі моркви смачної страви не вийде, радимо звернути увагу на рецепти, описані далі. Пропонуємо створити чудову морквяну
    Грибна ікра з варених грибів
    Грибна ікра з варених грибів
    Якщо в процесі консервації грибів у вас залишаються зіпсовані екземпляри або і зовсім залишилися тільки ніжки - не турбуйтеся, а приготуйте з них
    Класична ікра з баклажанів
    Класична ікра з баклажанів
    Найпростіше, що можна створити з баклажанів - звичайно, ікра. Далі підкажемо два найбільш простих і цікавих рецепти, які неодмінно вам сподобаються.
    Ікра з грибів на зиму – простий рецепт
    Ікра з грибів на зиму – простий рецепт
    Заготовлюючи грибну консервацію шляхом соління або маринування, у нас часто залишаються не біля справ ніжки або зіпсовані екземпляри. У такому разі
    Ікра з рижиков на зиму - рецепти
    Ікра з рижиков на зиму - рецепти
    Сучасна кулінарія внесла свої корективи в традиційні способи приготування грибів - так з'явилася грибна ікра. У приготуванні цієї дивовижної закуски
    Грибна ікра з морквою і цибулею
    Грибна ікра з морквою і цибулею
    Рецепт цієї закуски завжди виручає, якщо після приготування грибного страви залишилися ніжки або трохи зіпсовані екземпляри. Зробити ікру дуже просто