Ікра з рижиков
Тим, хто любить різні грибні заготовки рекомендуємо зробити в домашніх умовах грибну ікру з рижиков. Вам неодмінно сподобається її приголомшливий ніжний смак і неймовірний аромат.
Для приготування ікри не обов'язково брати рижики презентабельного зовнішнього вигляду. Згодяться і поламані капелюшки та ніжки і грибні обрізки. Головне, щоб вони були свіжими, не порченными і без червоточин.
Інгредієнти:
рижики – 995 г;
ріпчасті цибулини – 290 г;
зубки часникові – 2-3 шт.;
кріп, петрушка (гілочки зелені) – за смаком;
поварена не йодована сіль – за смаком;
без запаху соняшникова або оливкова олія – 40 мл;
оцет яблучний або винний – 15 мл;
невеликий лавровий лист – 1 шт.;
суміш перців декількох видів (мелена) – за смаком.
Приготування
Промиваємо рижики під прохолодною проточною водою, ретельно змиваючи забруднення, після чого опускаємо грибну масу в ємність з киплячою, за смаком підсоленою водою і варимо до повної готовності.
Готуємо супутні компоненти для приготування ікри. Очищаємо, дрібненько рубаємо кубиками і обсмажуємо до м'якості в сковороді з маслом без запаху цибулини, а також дрібненько шаткуємо очищені часникові зубки і гілочки зелені.
Відвареною рыжикам даємо ретельно стекти, після чого пропускаємо разом з цибулевої піджаркою через м'ясорубку або пробиваємо блендером.
Кладемо подрібнену грибну масу в емальовану посудину і протушиваем на помірному вогні протягом тридцяти хвилин.
Тепер додаємо за смаком сіль, перчик мелений (суміш кількох видів), а також кидаємо підготовлену раніше зелень і часник.
Даємо ікрі після цього потомитися ще хвилин десять, а потім вливаємо оцет винний або яблучний, перемішуємо і розфасовуємо по стерильним баночках.
Прикриваємо тару ошпареними кришками і після остаточного охолодження ставимо для зберігання на полицю холодильника.
Інгредієнти:
рижики – 12 кг;
помідори – 295 г;
перець солодкий болгарський – 220 г;
ріпчасті цибулини – 295 г;
морква – 295 г;
зубці часникові – 3 шт.;
кріп, петрушка (гілочки зелені) – за смаком;
поварена не йодована сіль – за смаком;
без запаху соняшникова або оливкова олія – 70 мл;
оцет яблучний чи винний – 20 мл;
невеликий лавровий лист – 1 шт.;
суміш перців декількох видів (мелена) – за смаком.
Приготування
Неймовірно смачною виходить грибна ікра з рижиков з додаванням помідорів і солодкого болгарського перцю. Для її приготування відварюємо до готовності в підсоленій воді ретельно промиті свіжі гриби.
Очищаємо і перетираємо на тертці моркву, дрібно шаткуємо очищені цибулини і солодкий болгарський перець, а також нарізаємо дрібненько очищені від шкірки свіжі томати.
В прогріту з маслом без запаху сковороду викладаємо спочатку цибулю, а через пару хвилин додаємо моркву і болгарський перець. Смажимо овочеву масу до м'якості скибочок, а потім додаємо томати і витримуємо масу в сковороду на вогні ще хвилин п'ять, періодично розмішуючи.
Тепер овочеву піджарку і відварені гриби дробимо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку, перекладаємо в емальовану посудину і додаємо за смаком сіль, а також кидаємо мелений перчик (суміш кількох видів).
Варимо ікру протягом півгодини, періодично розмішуючи, після чого вводимо очищений і нарізаний дрібненько часник і зелень, вливаємо оцет, протушиваем ікру ще хвилин п'ять і розкладаємо її стерильною і сухій тарі.
Прикриваємо після остигання ємності кришками і ставимо для зберігання на полицю холодильного відділення.
Як зробити ікру з рижиков з часником на зиму – простий рецепт
Для приготування ікри не обов'язково брати рижики презентабельного зовнішнього вигляду. Згодяться і поламані капелюшки та ніжки і грибні обрізки. Головне, щоб вони були свіжими, не порченными і без червоточин.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт грибної ікри з свіжих рижиков з помідорами і солодким перцем на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Морквяна ікра
Якщо ви вважаєте, що на основі моркви смачної страви не вийде, радимо звернути увагу на рецепти, описані далі. Пропонуємо створити чудову морквяну
Грибна ікра з варених грибів
Якщо в процесі консервації грибів у вас залишаються зіпсовані екземпляри або і зовсім залишилися тільки ніжки - не турбуйтеся, а приготуйте з них
Класична ікра з баклажанів
Найпростіше, що можна створити з баклажанів - звичайно, ікра. Далі підкажемо два найбільш простих і цікавих рецепти, які неодмінно вам сподобаються.
Ікра з грибів на зиму – простий рецепт
Заготовлюючи грибну консервацію шляхом соління або маринування, у нас часто залишаються не біля справ ніжки або зіпсовані екземпляри. У такому разі
Ікра з рижиков на зиму - рецепти
Сучасна кулінарія внесла свої корективи в традиційні способи приготування грибів - так з'явилася грибна ікра. У приготуванні цієї дивовижної закуски
Грибна ікра з морквою і цибулею
Рецепт цієї закуски завжди виручає, якщо після приготування грибного страви залишилися ніжки або трохи зіпсовані екземпляри. Зробити ікру дуже просто