Тим, хто любить різні грибні заготовки рекомендуємо зробити в домашніх умовах грибну ікру з рижиков. Вам неодмінно сподобається її приголомшливий ніжний смак і неймовірний аромат.
Як зробити ікру з рижиков з часником на зиму – простий рецепт
Для приготування ікри не обов'язково брати рижики презентабельного зовнішнього вигляду. Згодяться і поламані капелюшки та ніжки і грибні обрізки. Головне, щоб вони були свіжими, не порченными і без червоточин.
Інгредієнти: рижики – 995 г; ріпчасті цибулини – 290 г; зубки часникові – 2-3 шт.; кріп, петрушка (гілочки зелені) – за смаком; поварена не йодована сіль – за смаком; без запаху соняшникова або оливкова олія – 40 мл; оцет яблучний або винний – 15 мл; невеликий лавровий лист – 1 шт.; суміш перців декількох видів (мелена) – за смаком. Приготування Промиваємо рижики під прохолодною проточною водою, ретельно змиваючи забруднення, після чого опускаємо грибну масу в ємність з киплячою, за смаком підсоленою водою і варимо до повної готовності. Готуємо супутні компоненти для приготування ікри. Очищаємо, дрібненько рубаємо кубиками і обсмажуємо до м'якості в сковороді з маслом без запаху цибулини, а також дрібненько шаткуємо очищені часникові зубки і гілочки зелені. Відвареною рыжикам даємо ретельно стекти, після чого пропускаємо разом з цибулевої піджаркою через м'ясорубку або пробиваємо блендером. Кладемо подрібнену грибну масу в емальовану посудину і протушиваем на помірному вогні протягом тридцяти хвилин. Тепер додаємо за смаком сіль, перчик мелений (суміш кількох видів), а також кидаємо підготовлену раніше зелень і часник. Даємо ікрі після цього потомитися ще хвилин десять, а потім вливаємо оцет винний або яблучний, перемішуємо і розфасовуємо по стерильним баночках. Прикриваємо тару ошпареними кришками і після остаточного охолодження ставимо для зберігання на полицю холодильника. Рецепт грибної ікри з свіжих рижиков з помідорами і солодким перцем на зиму
Інгредієнти: рижики – 12 кг; помідори – 295 г; перець солодкий болгарський – 220 г; ріпчасті цибулини – 295 г; морква – 295 г; зубці часникові – 3 шт.; кріп, петрушка (гілочки зелені) – за смаком; поварена не йодована сіль – за смаком; без запаху соняшникова або оливкова олія – 70 мл; оцет яблучний чи винний – 20 мл; невеликий лавровий лист – 1 шт.; суміш перців декількох видів (мелена) – за смаком. Приготування Неймовірно смачною виходить грибна ікра з рижиков з додаванням помідорів і солодкого болгарського перцю. Для її приготування відварюємо до готовності в підсоленій воді ретельно промиті свіжі гриби. Очищаємо і перетираємо на тертці моркву, дрібно шаткуємо очищені цибулини і солодкий болгарський перець, а також нарізаємо дрібненько очищені від шкірки свіжі томати. В прогріту з маслом без запаху сковороду викладаємо спочатку цибулю, а через пару хвилин додаємо моркву і болгарський перець. Смажимо овочеву масу до м'якості скибочок, а потім додаємо томати і витримуємо масу в сковороду на вогні ще хвилин п'ять, періодично розмішуючи. Тепер овочеву піджарку і відварені гриби дробимо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку, перекладаємо в емальовану посудину і додаємо за смаком сіль, а також кидаємо мелений перчик (суміш кількох видів). Варимо ікру протягом півгодини, періодично розмішуючи, після чого вводимо очищений і нарізаний дрібненько часник і зелень, вливаємо оцет, протушиваем ікру ще хвилин п'ять і розкладаємо її стерильною і сухій тарі. Прикриваємо після остигання ємності кришками і ставимо для зберігання на полицю холодильного відділення.