Паста з томатами
Літо - прекрасна пора смачних, ароматних, соковитих і спілих овочів. Одним з таких є помідор. У цю пору його плоди м'ясисті і особливо насиченого смаку, так що гріх не скористатися можливістю і не приготувати що-небудь смачненьке, де центром уваги буде саме томат, наприклад, пасту.
Ця паста виходить особливо ароматною і ніжною.
Інгредієнти:
цибуля шалот – 2 шт.;
оливкова олія – 45 мл;
часник – 3 зубчики;
чебрець – 2 гілочки;
томати у власному соку – 400 р;
базилік – 1 пучок;
масло вершкове – 60 г;
лінгвіні – 250 г;
цукор, перець, сіль.
Приготування
На сковороду виливаємо оливкова олія і кладемо роздавлений часник, або порізаний пластинами, поки масло не нагрілося, щоб коли він тільки почне темніти відразу його прибрати. Тоді додаємо цибулю шалот, порізаний досить дрібно, і чебрець цілими гілочками. Смажимо буквально три хвилинки і висипаємо до цибулі томати. Перчимо, солимо, якщо не вистачає солодощі балансуємо смак цукром, додаємо масло. Відварюємо Пасту на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці і перекладаємо до соусу, а прямо перед цим рубаємо базилік і прогріваємо в соусі хвилинку.
Пікантності цій страві додає вино і трохи гострого перцю.
Інгредієнти:
цибуля порей – 4 см;
креветки – 250 г;
вино сухе біле – 100 мл;
масло вершкове – 50 г;
перець гострий – 10 г;
олія оливкова – 30 мл;
часник – 2 зубчики;
томати черрі – 200 г;
фетучіні – 200 г;
сіль.
Приготування
Креветки очистити, посолити, поперчити їх. Цибулю, перець і часник нарізаємо дрібно, в сковороді прогріваємо половину оливкової олії і вершкового масла, кладемо цибулю, а потім і часник з перцем. Через хвилинку йдуть туди ж креветки, готуємо їх кілька хвилин, а потім виймаємо. Відправляємо В сковороду помідори, розрізані на дві частини і інше масло. Як тільки масло розтопилося вливаємо вино, через хвилинку повертаємо креветки, а ще через хвилину фетучіні, перемішуємо й подаємо.
Інгредієнти:
пенне – 200 г
в'ялені помідори – 150 г;
пармезан – 80 г;
часник – 2 зубчики;
перець чилі – 5 г;
олія помідор – 50 мл;
кедрові горіхи – 30 г;
вершки – 100 мл;
орегано, сіль.
Приготування
Спочатку на сухій сковороді злегка обсмажимо горішки, потім їх прибираємо і наливаємо олію, до нього кладемо часник пластинками, перець кільцями і помідори половинками, обсмажуємо пару хвилин. Потім закладаємо сирі пенне, додаємо вершки, сіль, орегано і заливаємо водою. Перемішуємо накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності пасти. Поки натираємо сир, і як тільки все готово щедро посипаємо зверху, перемішуємо. Викладаємо на тарілки і прикрашаємо кедровими горішками.
Рецепт пасти з томатами і базиліком
Ця паста виходить особливо ароматною і ніжною.
Інгредієнти:
Приготування
На сковороду виливаємо оливкова олія і кладемо роздавлений часник, або порізаний пластинами, поки масло не нагрілося, щоб коли він тільки почне темніти відразу його прибрати. Тоді додаємо цибулю шалот, порізаний досить дрібно, і чебрець цілими гілочками. Смажимо буквально три хвилинки і висипаємо до цибулі томати. Перчимо, солимо, якщо не вистачає солодощі балансуємо смак цукром, додаємо масло. Відварюємо Пасту на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці і перекладаємо до соусу, а прямо перед цим рубаємо базилік і прогріваємо в соусі хвилинку.
Паста з креветками і томатами
Пікантності цій страві додає вино і трохи гострого перцю.
Інгредієнти:
Приготування
Креветки очистити, посолити, поперчити їх. Цибулю, перець і часник нарізаємо дрібно, в сковороді прогріваємо половину оливкової олії і вершкового масла, кладемо цибулю, а потім і часник з перцем. Через хвилинку йдуть туди ж креветки, готуємо їх кілька хвилин, а потім виймаємо. Відправляємо В сковороду помідори, розрізані на дві частини і інше масло. Як тільки масло розтопилося вливаємо вино, через хвилинку повертаємо креветки, а ще через хвилину фетучіні, перемішуємо й подаємо.
Паста з в'яленими томатами та сиром
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку на сухій сковороді злегка обсмажимо горішки, потім їх прибираємо і наливаємо олію, до нього кладемо часник пластинками, перець кільцями і помідори половинками, обсмажуємо пару хвилин. Потім закладаємо сирі пенне, додаємо вершки, сіль, орегано і заливаємо водою. Перемішуємо накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності пасти. Поки натираємо сир, і як тільки все готово щедро посипаємо зверху, перемішуємо. Викладаємо на тарілки і прикрашаємо кедровими горішками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Пропонуємо урізноманітнити буденне меню і приготувати на вечерю чудову і неймовірно смачну пасту. Додати вишуканості страви допоможуть креветки, в
Фетучіні з креветками
Італійці використовують фетучіні для приготування різноманітних страв, але особливо смачними вони виходять з креветками. Це блюдо підійде і для
Паста з морепродуктами
Паста - відоме італійське блюдо готується з додаванням різних інгредієнтів. Її роблять з різними соусами - вершковими, томатними з додаванням сиру,
Паста з сьомгою
Варіантів приготування італійської пасти дуже багато. Її можна робити з м'ясом, грибами, овочами і рибою. І сьогодні ми розповімо, як її смачно і
Паста з печерицями
Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити
Паста з креветками - рецепт
Паста з креветками - італійське блюдо, яке не залишить байдужим жодного людини. Ви можете приготувати його і на своїй кухні, відтворивши не тільки