Плавлений сир з сиру в домашніх умовах
Домашній плавлений сир, приготовлений своїми руками, куди корисніше і смачніше того, що пропонують нам виробники в торговельній мережі. Спробуйте зробити улюблені ласощі самі і ви назавжди відмовитеся від покупних його аналогів.
Інгредієнти:
некислий сир (з невисоким відсотком жирності) – 525 г;
незбиране молоко – 135 мл;
селянське масло вершкове – 70 г;
сода – 5 г;
сіль кам'яна – за смаком.
Приготування
Сир продавлюємо через ситечко або збиваємо блендером до однорідності. Тепер додаємо соду харчову, молоко, перемішуємо ретельно до рівномірного розподілу компонентів і ставимо посудину з сумішшю на помірний вогонь. Прогріваємо масу, помішуючи, до отримання однорідної розплавленої тягучою текстури, додавши в процесі масло вершкове та кам'яну сіль. На даному етапі можна додати в основу плавленого сиру дрібненько порізану зелень, насіння кмину, нарізаний бекон або інші смакові добавки.
Перекладаємо масу в контейнер або лоточок, даємо охолонути при кімнатній температурі, а потім прибираємо на пару годин на полицю холодильника.
Інгредієнти:
сир козячий – 470 г;
яйце відбірне – 1-2 шт.;
сіль кам'яна – 5 г або по смаку;
сода – 5 г;
цукровий пісок – 1 щіпка.
Приготування
Щоб приготувати плавлений сир з козячого сиру поміщаємо продукт в миску, додаємо яйце, сіль і соду і ретельно розмішуємо. Тепер встановлюємо ємність на водяну баню і прогріваємо при безперервному помішуванні до розплавлення вмісту, але не даємо закипіти, так як маса може згорнутися. Процес плавлення повинен зайняти в середньому п'ятнадцять-двадцять хвилин. Якщо сир розплавився не весь і відчувається його молочний запах, можливо, він був надмірно кислим і необхідно додати трохи більше соди. Якщо ж молочний запах відсутній і маса пахне плавленим сиром, але ще містить грудочки, то досить просто пробити до кремової консистенції блендером.
Плавлений сир з сиру як козячого, так і коров'ячого, можна приготувати в мікрохвильовій печі. Для цього поміщаємо компоненти, додавши додатково столову ложку сметани, у підходящої посуді в пристрій, і прогріваємо при потужності 500 Вт протягом п'яти хвилин. Після цього масу розмішуємо і знову поміщаємо в НВЧ на такий же час. Можливо, вам буде потрібно ще один цикл прогрівання, якщо необхідна консистенція за десять хвилин не була досягнута.
Домашній плавлений сир з сиру і молока - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Сир продавлюємо через ситечко або збиваємо блендером до однорідності. Тепер додаємо соду харчову, молоко, перемішуємо ретельно до рівномірного розподілу компонентів і ставимо посудину з сумішшю на помірний вогонь. Прогріваємо масу, помішуючи, до отримання однорідної розплавленої тягучою текстури, додавши в процесі масло вершкове та кам'яну сіль. На даному етапі можна додати в основу плавленого сиру дрібненько порізану зелень, насіння кмину, нарізаний бекон або інші смакові добавки.
Перекладаємо масу в контейнер або лоточок, даємо охолонути при кімнатній температурі, а потім прибираємо на пару годин на полицю холодильника.
Як зробити плавлений сир з козячого сиру в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати плавлений сир з козячого сиру поміщаємо продукт в миску, додаємо яйце, сіль і соду і ретельно розмішуємо. Тепер встановлюємо ємність на водяну баню і прогріваємо при безперервному помішуванні до розплавлення вмісту, але не даємо закипіти, так як маса може згорнутися. Процес плавлення повинен зайняти в середньому п'ятнадцять-двадцять хвилин. Якщо сир розплавився не весь і відчувається його молочний запах, можливо, він був надмірно кислим і необхідно додати трохи більше соди. Якщо ж молочний запах відсутній і маса пахне плавленим сиром, але ще містить грудочки, то досить просто пробити до кремової консистенції блендером.
Плавлений сир з сиру як козячого, так і коров'ячого, можна приготувати в мікрохвильовій печі. Для цього поміщаємо компоненти, додавши додатково столову ложку сметани, у підходящої посуді в пристрій, і прогріваємо при потужності 500 Вт протягом п'яти хвилин. Після цього масу розмішуємо і знову поміщаємо в НВЧ на такий же час. Можливо, вам буде потрібно ще один цикл прогрівання, якщо необхідна консистенція за десять хвилин не була досягнута.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити сир з сиру?
Коли в холодильнику збирається велика кількість сиру, не поспішайте готувати звичайні запіканки. Зробіть справжній, шалено смачний сир. Таке
Як зробити домашній сир?
Для любителів експериментувати з рецептами представляємо способи виготовлення домашнього сиру. Продукт виходить не гірше покупного, тільки корисніше.
Сир з козячого молока в домашніх умовах
Не обов'язково бути досвідченим домашнім сыроваром для того, щоб знати, наскільки специфічними є сири, приготовані з козячого молока. Далі розповімо,
Домашній плавлений сир
Створювати домашні закуски - дійсно вдячна справа. Наприклад, плавлений сир у вас точно вийде без яких-небудь корисних добавок, а смак його просто
Плавлений сир в домашніх умовах
Не хочете купувати молочні продукти в магазинах? Правильно, адже в процесі приготування в них додають багато непотрібних добавок. Краще спробуйте
Сир з сиру
Сир, який ми щодня купуємо у магазинах, часто не є корисним для нашого організму. І сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний сир із сиру у