Домашній плавлений сир, приготовлений своїми руками, куди корисніше і смачніше того, що пропонують нам виробники в торговельній мережі. Спробуйте зробити улюблені ласощі самі і ви назавжди відмовитеся від покупних його аналогів.
Домашній плавлений сир з сиру і молока - рецепт
Інгредієнти: некислий сир (з невисоким відсотком жирності) – 525 г; незбиране молоко – 135 мл; селянське масло вершкове – 70 г; сода – 5 г; сіль кам'яна – за смаком. Приготування Сир продавлюємо через ситечко або збиваємо блендером до однорідності. Тепер додаємо соду харчову, молоко, перемішуємо ретельно до рівномірного розподілу компонентів і ставимо посудину з сумішшю на помірний вогонь. Прогріваємо масу, помішуючи, до отримання однорідної розплавленої тягучою текстури, додавши в процесі масло вершкове та кам'яну сіль. На даному етапі можна додати в основу плавленого сиру дрібненько порізану зелень, насіння кмину, нарізаний бекон або інші смакові добавки.
Перекладаємо масу в контейнер або лоточок, даємо охолонути при кімнатній температурі, а потім прибираємо на пару годин на полицю холодильника.
Як зробити плавлений сир з козячого сиру в домашніх умовах?
Інгредієнти: сир козячий – 470 г; яйце відбірне – 1-2 шт.; сіль кам'яна – 5 г або по смаку; сода – 5 г; цукровий пісок – 1 щіпка. Приготування Щоб приготувати плавлений сир з козячого сиру поміщаємо продукт в миску, додаємо яйце, сіль і соду і ретельно розмішуємо. Тепер встановлюємо ємність на водяну баню і прогріваємо при безперервному помішуванні до розплавлення вмісту, але не даємо закипіти, так як маса може згорнутися. Процес плавлення повинен зайняти в середньому п'ятнадцять-двадцять хвилин. Якщо сир розплавився не весь і відчувається його молочний запах, можливо, він був надмірно кислим і необхідно додати трохи більше
соди. Якщо ж молочний запах відсутній і маса пахне плавленим сиром, але ще містить грудочки, то досить просто пробити до кремової консистенції блендером.
Плавлений сир з сиру як козячого, так і коров'ячого, можна приготувати в мікрохвильовій печі. Для цього поміщаємо компоненти, додавши додатково столову ложку сметани, у підходящої посуді в пристрій, і прогріваємо при потужності 500 Вт протягом п'яти хвилин. Після цього масу розмішуємо і знову поміщаємо в НВЧ на такий же час. Можливо, вам буде потрібно ще один цикл прогрівання, якщо необхідна консистенція за десять хвилин не була досягнута.