Шаверма в домашніх умовах
Шаверма – смачна і ситна закуска, яку люблять багато жителів нашої країни. Але всі знають, що купити якісний і свіжий продукт не так-то й просто. Тому сьогодні ми розповімо вам, як приготувати шаверму в домашніх умовах.
Інгредієнти:
куряче філе – 360 г;
лаваш вірменський;
салатні листя – 105 г;
огірок – 80 г;
маринований огірок – 55 г;
стиглий помідор – 1 шт.;
цибулина – 35 г;
часник – 1 зубчик;
олія рослинна;
спеції.
Для соусу:
майонез – 45 мл;
ряжанка – 45 мл;
часник – 1 зубчик;
спеції.
Приготування
Овочі промиваємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо і викладаємо їх у миску. Куряче філе розрізаємо кубиками. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло, додаємо до нього крупно нашатковану зубчик часнику і підрум'янюємо кілька хвилин. Потім виймаємо і викидаємо. На часниковому маслі обсмажуємо до золотистого кольору підготовлене м'ясо і приправляємо спеціями за смаком.
Тепер давайте розглянемо з вами рецепт соусу для шаверми в домашніх умовах. Для цього змішуємо майонез з ряжанкою, видавлюємо через прес часник і кидаємо будь-які спеції.
Лаваш трохи підсушуємо на сковороді, а потім викладаємо на нього листя салату і овочеву начинку. Далі рівномірно розподіляємо м'ясні шматочки і рясно поливаємо соусом. Звертаємо шаверму в домашніх умовах щільним рулетом і закручуємо знизу папір, щоб соус не витікав.
Інгредієнти:
куряче філе – 405 г;
тонкий лаваш – 2 аркуша;
пекінська капуста – 155 г;
помідор – 115 г;
огірок – 80 г;
кетчуп гострий – 25 мл;
майонез – 20 мл
Приготування
Куряче м'ясо промиваємо, обсушуємо і відварюємо в підсоленій в міру воді до готовності. Пекінську капусту шаткуємо тонкими смужками. Огірок обполіскуємо, рубаємо брусочками, а помідори подрібнюємо кубиками. Відварне м'ясо остуджуємо, розбиваємо на волокна і приступаємо до формування шаверми.
Лист лаваша розкладаємо на столі, змащуємо кетчупом, майонезом і з одного краю розподіляємо рівномірно овочі з м'ясом: курку, пекінську капусту, огірок і помідор. Загортаємо заготовку в щільний рулетик і прибираємо в холодильник, упакувавши в целофановий пакет.
Інгредієнти:
піта – 2 шт.;
курка гриль – 155 г;
помідор – 85 м;
огірок – 85 м;
цибулина – за смаком;
майонез – за смаком.
Приготування
Курку гриль дрібно рубаємо ножем. Піту розрізаємо навпіл і промазуємо майонезом. Потім викладаємо трохи м'яса. Помідор і огірок промиваємо, шаткуємо соломкою і додаємо в піту. Зверху розподіляємо ще м'ясо, за бажанням викладаємо цибульні кільця і зверху поливаємо майонезом. Розігріваємо шаверму 20 секунд в мікрохвильовій печі і подаємо до столу.
Інгредієнти:
фарш свинячий – 315 г;
картопля – 315 г;
помідор – 115 г;
лаваш – 1 аркуш;
спеції;
майонез – 105 мл;
масло вершкове – 45 г;
масло рослинне – 155 мл
Приготування
М'ясо обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10. Картоплю очищаємо і нарізаємо тоненькою соломкою. У глибокому сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла, підливаємо рослинного і обсмажуємо картоплю невеликими порціями. Готовий фрі викладаємо на паперовий рушник, витираємо, а потім перекладаємо в глибоку миску і затягуємо фольгою. Помідор рубаємо соломкою.
Лист лаваша розрізаємо навпіл, змащуємо майонезом і викладаємо з краю спочатку м'ясний фарш, далі картопля та помідори. Акуратно загортаємо лаваш, підгинаючи всі краї. Готову шаверму обсмажуємо на сковороді або запікаємо 5 хвилин в духовці.
Шаверма з куркою в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Овочі промиваємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо і викладаємо їх у миску. Куряче філе розрізаємо кубиками. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло, додаємо до нього крупно нашатковану зубчик часнику і підрум'янюємо кілька хвилин. Потім виймаємо і викидаємо. На часниковому маслі обсмажуємо до золотистого кольору підготовлене м'ясо і приправляємо спеціями за смаком.
Тепер давайте розглянемо з вами рецепт соусу для шаверми в домашніх умовах. Для цього змішуємо майонез з ряжанкою, видавлюємо через прес часник і кидаємо будь-які спеції.
Лаваш трохи підсушуємо на сковороді, а потім викладаємо на нього листя салату і овочеву начинку. Далі рівномірно розподіляємо м'ясні шматочки і рясно поливаємо соусом. Звертаємо шаверму в домашніх умовах щільним рулетом і закручуємо знизу папір, щоб соус не витікав.
Шаверма в домашніх умовах в лаваші
Інгредієнти:
Приготування
Куряче м'ясо промиваємо, обсушуємо і відварюємо в підсоленій в міру воді до готовності. Пекінську капусту шаткуємо тонкими смужками. Огірок обполіскуємо, рубаємо брусочками, а помідори подрібнюємо кубиками. Відварне м'ясо остуджуємо, розбиваємо на волокна і приступаємо до формування шаверми.
Лист лаваша розкладаємо на столі, змащуємо кетчупом, майонезом і з одного краю розподіляємо рівномірно овочі з м'ясом: курку, пекінську капусту, огірок і помідор. Загортаємо заготовку в щільний рулетик і прибираємо в холодильник, упакувавши в целофановий пакет.
Шаверма в піті в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Курку гриль дрібно рубаємо ножем. Піту розрізаємо навпіл і промазуємо майонезом. Потім викладаємо трохи м'яса. Помідор і огірок промиваємо, шаткуємо соломкою і додаємо в піту. Зверху розподіляємо ще м'ясо, за бажанням викладаємо цибульні кільця і зверху поливаємо майонезом. Розігріваємо шаверму 20 секунд в мікрохвильовій печі і подаємо до столу.
Шаверма з фаршем в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10. Картоплю очищаємо і нарізаємо тоненькою соломкою. У глибокому сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла, підливаємо рослинного і обсмажуємо картоплю невеликими порціями. Готовий фрі викладаємо на паперовий рушник, витираємо, а потім перекладаємо в глибоку миску і затягуємо фольгою. Помідор рубаємо соломкою.
Лист лаваша розрізаємо навпіл, змащуємо майонезом і викладаємо з краю спочатку м'ясний фарш, далі картопля та помідори. Акуратно загортаємо лаваш, підгинаючи всі краї. Готову шаверму обсмажуємо на сковороді або запікаємо 5 хвилин в духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашня шаверма
Традиційна шаверма може готуватися не тільки звичною і доступною курятини, але і з яловичини, приправляється вона широким асортиментом прянощів і
Шаверма - рецепт
Не поспішайте в крамницю фаст-фуду, щоб поласувати улюбленою шавермой. Запасіться необхідними компонентами і сміливо приступайте до створення цієї
Рецепт шавермы в лаваші
Ідеальний варіант максимально швидкого і смачного перекусу - шаверма. Далі опишемо, які прості і доступні скрізь компоненти можна загорнути в лаваш,
Рулет з лаваша з копченою куркою
Прекрасне кулінарне рішення - рулет з лаваша. Його подають на фуршетний стіл, як оригінальну закуску або беруть з собою в якості швидкого перекусу. У
Рулет з лаваша з куркою
Лаваш з куркою - це найкраща основа для приготування швидкої і оригінальної закуски. Зробивши з цих інгредієнтів рулет, у вас вийде досить незвичайне
Шаурма з куркою - рецепт
Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо