Як смачно зварити курку?
![Як смачно зварити курку? Як смачно зварити курку?](/uploads/posts/2016-06/yak-smachno-zvariti-kurku_651.jpeg)
Як смачно зварити курку цілком в каструлі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб зварити саме курку, а не бульйон вам потрібна молода бажано не колишня заморожування, а свіжа просто охолоджена птах. Краще, щоб це була м'ясна порода бройлерів, а не звичайна домашня курка, так як вона все-таки більше підходить для бульйону. Поставте нагріватися до кипіння воду, кількість її має бути більше, ніж просто покрити птицю, так як вода википатиме, а вона повинна покривати курку до самого фіналу приготування.
Саму курку вимийте, огляньте залишки пір'я і після закипання помістіть у воду. Для того, щоб зварити м'ясо його необхідно опускати тільки в киплячу воду, так закриваються всі пори і птиці у воду йде менше смаку. А якщо ви кладете м'ясо в холодну воду, а потім варіть, то у вас вийде смачний бульйон, але менш смачне м'ясо.
Дочекайтеся другого закипання, зберіть піну, покладіть овочі, підготувавши їх наступним чином: розріжте навпіл цибулину, морквину на три частини, селери потрібен шматочок не більше ніж 3 на 3 сантиметри. Кріп додайте прямо пов'язаний в пучок, не забудьте про сіль та спеції. А після знизьте температуру до мінімуму, щоб вода ледве кипіла. Варитися птиця має від 40 до 60 хвилин, якщо це бройлер з птахофабрики, якщо це домашня птиця і вона стара, то час може збільшитися до 3 годин. І звичайно все ще залежить від ваги самої птиці, але якщо ви бачите, що м'ясо відходить від кісток, то вона напевно вже зварилася. Також можна зробити прокол виделкою, якщо вилка з легкістю увійшла в м'ясо стегна, значить курка зварилася, це теж показник готовності.
В результаті у вас все-таки вийде який-ніякий, а бульйон, тим більше він буде ще і овочевий. Тому процідіть і використовуйте для соусу або крем-супу.
Як смачно зварити філе або інше м'ясо курки?
Інгредієнти:
![Як смачно зварити курку? Як смачно зварити курку?](/uploads/posts/2016-06/yak-smachno-zvariti-kurku_522.jpeg)
Приготування
Якщо говорити про вареному філе, то краще придбати цілу грудку, а вже потім після приготування вирізати філе. По-перше, так філе виходить більш соковитим і менш в'язким, а по-друге, у вас все ж вийде бульйон, який можна буде використовувати для приготування, звичайно не борщу, але для якого-небудь соусу відмінно підійде.
М'ясо з крупно порізаними овочами і спеціями покладіть у воду після закипання і через 20-25 хвилин вже можете його витягати. А от якщо це великі стегенця, краще проварити все пів години, так буде надійніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як зварити курку?](/uploads/posts/2016-06/yak-zvariti-kurku_801.jpeg)
Як зварити курку?
Часто в різноманітних рецептах потрібно відварна курка. Звичайно підготувати птицю таким способом зможе кожен, однак можна її зробити і смачною. Далі
![Як смачно зварити раків?](/uploads/posts/2016-06/yak-smachno-zvariti-rakv_971.jpeg)
Як смачно зварити раків?
Раки для більшості любителів пінного, напевно, найбільш улюблена закуска. Однак не всі знають, як правильно їх зварити, дивуючись, чому вони вийшли
![Як зварити прозорий курячий бульйон?](/uploads/posts/2016-04/yak-zvariti-prozoriy-kuryachiy-bulyon_831.jpeg)
Як зварити прозорий курячий бульйон?
У цій статті розкриємо головні секрети правильного курячого бульйону. Адже не завжди у хазяєчок страва виходить по-справжньому смачним і, головне,
![Грибний суп на курячому бульйоні](/uploads/posts/2016-04/gribniy-sup-na-kuryachomu-bulyon_231.jpeg)
Грибний суп на курячому бульйоні
Грибні супи завжди відрізняються особливим ароматом, але якщо його приготувати на смачнючий курячому бульйоні - вийде прекрасне страву! Далі опишемо
![Бульйон з курки](/uploads/posts/2015-03/bulyon-z-kurki_561.jpeg)
Бульйон з курки
Варка правильного курячого бульйону, прозорого, золотистого, без зайвого жиру - це справжнє мистецтво, якому можна навчитися лише методом проб і
![Курка в червоному вині](/uploads/posts/2015-03/kurka-v-chervonomu-vin_391.jpeg)
Курка в червоному вині
Курка у вині - вельми аристократичне блюдо, яке підійде і до святкового столу, і зробить звичайна вечеря святом. На приготування цієї страви вам