Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт
Шаурма стала загальним улюбленцем не тільки завдяки простоті приготування, але і з-за свого зручного формату, що дозволяє ласувати стравою на ходу. Тут ж не варто забувати і про смак, варіабельність якого дає колосальний розгул фантазії і дозволяє поєднувати в рамках однієї страви масу найрізноманітніших інгредієнтів. Нижче ми розберемо деякі з рецептів шаурми з куркою по-домашньому.
Цю шаурму ми будемо готувати і маринувати в складній східної суміші спецій, але якщо ви не маєте часу або бажання займатися змішуванням спецій в домашніх умовах, то можете озброїтися магазинної сумішшю для курки і м'яса птиці.
Інгредієнти:
Для курки:
філе - 11 кг;
йогурт - 135 мл;
часникові зубки - 3 шт.;
лимонний сік - 20 мл;
мелений кумін, коріандр - по 2 ч. ложки;
мелений кардамон, пажитник, гвоздика, паприка, куркума - по 1/4 ч. ложки;
щіпка гострого перцю.
Для шаурми:
лаваш;
мариновані огірки - 2 шт.;
майонез - 65 г;
томати - 160 г;
пучок салатних листків;
фіолетовий цибулю - 45 р.
Приготування
Розділіть куряче філе на шматочки однакового розміру і замаринуйте їх в суміші йогурту з пюрированным часником, лимонним соком і всіма спеціями зі списку. Залиште курятину на добу в холоді, а потім обсмажте до повної готовності.
Підготуйте овочі. Наріжте тонкою соломкою огірки, розділіть томати на полукружочки, а цибулю нашаткуйте. Змастіть лавашные листи майонезом і викладіть овочі рядами на нижній третині лаваша. Поверх овочів покладіть курятину. Поверніть лаваш в рулет, підібравши бічні краї. Приготування шаурми в домашніх умовах може бути завершено вже на цьому етапі, а можна обсмажити рулет на сухій сковороді, поки краї лаваша не схопляться разом.
Цей варіант шаурми не вимагає тривалого перебування курки в якому-небудь маринаді, досить просто натерти її спеціями (можна навіть готовою сумішшю для птиці) і швидко обсмажити.
Інгредієнти:
йогурт - 130 мл;
майонез - 95 г;
лимон;
суміш спецій для курки - 1 ст. ложка;
яловичина (філе) - 680 г;
свіжий огірок, томати, цибуля - за смаком;
лаваш .
Приготування
Приготуйте простий соус для шаурми в домашніх умовах, змішавши йогурт з майонезом і доповнивши все це цитрусової цедрою. Сік, що залишився лимона без цедри вилийте поверх нарізаного курячого філе і слідом всипте універсальну суміш спецій для курки. Після перемішування, птицю можна залишити для маринування, а можна відразу ж відправити на сковороду.
Підготуйте бажану кількість овочів, нарізавши їх невеликими шматочками. Змастіть лист лаваша заздалегідь приготовленим соусом, викладіть овочі та птицю з одного з країв. Накрийте начинку бічними сторонами лаваша, а потім скрутіть у рулет.
Ця шаурма буде готуватися на середземноморський манер, а тому її основою стане не звичайний тонкий лаваш, а піта, яку можна купити вже готової або зробити самостійно під керівництвом наших рецептів.
Інгредієнти:
курятина - 940 м;
мелений кумін, коріандр - 1 ч. ложка;
мелений кардамон, кайенский перець - по 1/2 ч. ложці;
сік трьох лаймів;
майонез - 55 г;
солодкий перець - 140 г;
огірок - 115 г;
піта;
пучок петрушки;
томати - 210 г;
сир фета - 45 р.
Приготування
Замаринуйте шматочки курячого філе, полив їх лаймовим соком і приправте спеціями зі списку. Шматочки курятини доведіть до готовності на сковороді.
Начинка для шаурми в домашніх умовах гранично проста: змастіть піту йогуртом або майонезом, викладіть курятину та томати з петрушкою, додайте шматочки перцю і огірка, посипте все фетою і поверніть корж.
Рецепт домашньої шаурми в лаваші з куркою
Цю шаурму ми будемо готувати і маринувати в складній східної суміші спецій, але якщо ви не маєте часу або бажання займатися змішуванням спецій в домашніх умовах, то можете озброїтися магазинної сумішшю для курки і м'яса птиці.
Інгредієнти:
Для курки:
Для шаурми:
Приготування
Розділіть куряче філе на шматочки однакового розміру і замаринуйте їх в суміші йогурту з пюрированным часником, лимонним соком і всіма спеціями зі списку. Залиште курятину на добу в холоді, а потім обсмажте до повної готовності.
Підготуйте овочі. Наріжте тонкою соломкою огірки, розділіть томати на полукружочки, а цибулю нашаткуйте. Змастіть лавашные листи майонезом і викладіть овочі рядами на нижній третині лаваша. Поверх овочів покладіть курятину. Поверніть лаваш в рулет, підібравши бічні краї. Приготування шаурми в домашніх умовах може бути завершено вже на цьому етапі, а можна обсмажити рулет на сухій сковороді, поки краї лаваша не схопляться разом.
Куряча шаурма в домашніх умовах
Цей варіант шаурми не вимагає тривалого перебування курки в якому-небудь маринаді, досить просто натерти її спеціями (можна навіть готовою сумішшю для птиці) і швидко обсмажити.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте простий соус для шаурми в домашніх умовах, змішавши йогурт з майонезом і доповнивши все це цитрусової цедрою. Сік, що залишився лимона без цедри вилийте поверх нарізаного курячого філе і слідом всипте універсальну суміш спецій для курки. Після перемішування, птицю можна залишити для маринування, а можна відразу ж відправити на сковороду.
Підготуйте бажану кількість овочів, нарізавши їх невеликими шматочками. Змастіть лист лаваша заздалегідь приготовленим соусом, викладіть овочі та птицю з одного з країв. Накрийте начинку бічними сторонами лаваша, а потім скрутіть у рулет.
Як приготувати домашню шаурму з куркою?
Ця шаурма буде готуватися на середземноморський манер, а тому її основою стане не звичайний тонкий лаваш, а піта, яку можна купити вже готової або зробити самостійно під керівництвом наших рецептів.
Інгредієнти:
Приготування
Замаринуйте шматочки курячого філе, полив їх лаймовим соком і приправте спеціями зі списку. Шматочки курятини доведіть до готовності на сковороді.
Начинка для шаурми в домашніх умовах гранично проста: змастіть піту йогуртом або майонезом, викладіть курятину та томати з петрушкою, додайте шматочки перцю і огірка, посипте все фетою і поверніть корж.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шаурма в домашніх умовах
Побалуйте себе і домашніх прекрасним перекусом, за яким не потрібно йти в найближчу крамницю фаст-фуду. Далі представлені рецепти створення чудовою,
Рулет з лаваша з шинкою
Прекрасним варіантом швидкого перекусу стане смачний рулет зі звичайного тонкого лаваша, наповненого шинкою та іншими поживними і доступними
Як правильно загортати шаурму?
У приготуванні шаурми головне - відмінна ситна начинка і, звичайно, якісне оформлення. Адже дуже важливо, щоб наповнення не випадало в процесі
Шаурма по-домашньому - рецепт
Всі звикли до того, що шаурма - їжа з фаст-фуду, але це не зовсім так. Це східне блюдо можна з легкістю приготувати самим в домашніх умовах, поклавши
Як загортати шаурму?
Скуштувати смак «справжньої» шаурми можна на кожному розі. Тим не менш, далеко не всі готові довірити своє здоров'я в руки вуличних кухарів і тому
Шаурма з куркою - рецепт
Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо