Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити горошницу?

Як зварити горошницу?

6-06-2016, 21:09
372
Як зварити горошницу?
Горошница або горохова каша при правильному приготуванні є неймовірно корисним, насиченим і смачним блюдом. При її вживанні організм поповнюється масою вітамінів, необхідних елементів, амінокислот і антиоксидантів. Особливо корисна горошница при підвищеному вмісті цукру в крові або порушення обміну речовин.
Далі ми розповімо, як правильно і смачно зварити горошницу в каструлі, а також як приготувати її в мультиварці без замочування.

Як правильно і швидко зварити горошницу в каструлі?


Інгредієнти:

  • сухий горох – 210 г;

  • вода очищена – 980 мл;

  • сіль велика – 10 р.


  • Приготування
    Особливо корисна горошница з цілісного лущеного гороху. Але такий продукт вимагає попередньої підготовки. Його необхідно хорошенечко промити під проточною водою і залити холодною водою, взявши чотири її частини на одну частину гороху. Через дванадцять годин замочування воду зливаємо, горошини ще раз промиваємо і заливаємо чистою водою у товстостінній каструлі, казані або сотейнику.
    Деякі кулінари рекомендують ставити варитися горох в тій же воді, в якій він вымачивался. Але ми б не рекомендували поступати таким чином. Вся справа в тому, що в процесі розбухання горох виділяє у воду речовини, які найчастіше при вживанні продукту викликають бродіння в кишечнику і, як наслідок, є причиною метеоризму. Додаткове ж промивання після замочування допоможе звести подібні негативні прояви до мінімуму.
    Ставимо посудину з горохом і водою на вогонь і після закипання варимо протягом години. Хвилин за п'ять до завершення приготування підсолюємо горошницу за смаком.
    При бажанні можна доповнити вже готову горохову кашу з обсмаженою цибулею копченим беконом або грудинкою.

    Як швидко зварити горошницу в мультиварці без замочування?


    Інгредієнти:

  • сухий горох – 270 г;

  • вода очищена – 790 мл;

  • ріпчаста цибулина – 95 г;

  • олія соняшникова рафінована – 35 мл;

  • вершкове масло – 35 г;

  • сода харчова – на кінчику ножа;

  • сіль велика – 10 р.


  • Приготування
    Дуже смачну горошницу можна приготувати в мультиварці без замочування. Для цього обсмажуємо в мультиварочной каструлі на соняшниковій без аромату маслі ріпчасту цибулину, нарізавши її дрібненькими кубиками і настройте пристрій при цьому на режим «Смаження» або «Випічка». Після цього додаємо до румяному луку промитий під проточною водою горох, вливаємо очищену воду, додаємо масло і щіпку соди. Саме остання прискорить розварювання горошин і значно скоротить час приготування горохової каші.
    Перемикаємо прилад на режим «Боби» і готуємо горошницу протягом однієї години. Після сигналу відкриваємо кришку пристрою, підсолюємо кашу і даємо їй ще хвилин десять настоятися в режимі «Підігрів».

    Як зварити смачну горошницу з томатом?


    Інгредієнти:

  • сухий горох колотий – 520 г;

  • вода очищена – 11 л;

  • ріпчаста цибулина – 95 г;

  • морква – 95 г;

  • паста томатна – 65 г;

  • олія соняшникова рафінована – 55 мл;

  • вершкове масло – 25 г;

  • лаврові листи – 1-2 шт.;

  • приправи;

  • сало копчене – 90 г;

  • сіль велика – 10 р.


  • Приготування
    Перед приготуванням промиваємо сухий горох колотий під проточною холодною водою і заливаємо на п'ятнадцять
    Як зварити горошницу?
    хвилин окропом. Потім ще раз крупу промиваємо в холодній воді, знову заливаємо киплячою водою, вливаємо соняшникова без аромату масло і ставимо варитися на плиту на одну годину, прикривши посудину кришкою і збавивши під нею вогонь до мінімального.
    За цей час нарізаємо дрібними кубиками сало копчене, очищену цибулину і моркву, викладаємо овочі з салом у розтоплене на сковороді масло вершкове і даємо їм підрум'янитися і обсмажитися до м'якості. Тепер додаємо томатну пасту і пасеруємо все разом протягом хвилини.
    Готову кашу підсолюємо за смаком, додаємо приправи і піджарку, перемішуємо, проварюємо, помішуючи, ще п'ять-десять хвилин, і можемо подавати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно зварити горохове пюре?
    Як смачно зварити горохове пюре?
    З одного гороху смачне пюре не вийде. Обов'язково приправте горох цибулевої пассеровкой, обсмаженим беконом, копченою грудинкою або чим-небудь
    Як приготувати горохову кашу в мультиварці?
    Як приготувати горохову кашу в мультиварці?
    З появою мультиварки кулінарна життя багатьох господинь кардинально змінилася. Тепер не потрібно стояти над плитою, щоб зварити кашу і спостерігати,
    Як варити горохову кашу на воді?
    Як варити горохову кашу на воді?
    Страви з гороху мають вікову історію, однак і сьогодні не втратили свою актуальність. Вони поживні і вельми бюджетні. Пропонуємо сьогодні зварити
    Горошница в мультиварці
    Горошница в мультиварці
    Старорусские страви відрізняються простотою приготування і немудрими інгредієнтами, які в результаті роблять страву ситним та смачним. Горошница -
    Горошница - рецепт
    Горошница - рецепт
    Горошница - старовинне російське блюдо, яке готують з гороху з різними добавками. Найчастіше горошница виступає гарніром до м'ясних страв, але можна
    Рецепт горохової каші в мультиварці
    Рецепт горохової каші в мультиварці
    Горохова каша - це джерело корисних речовин, а тому їсти її варто хоча б раз в тиждень. Ви можете готувати її як окрему страву або подавати на