Шашлик по-карски

В даний час рецепт шашлику по-карски представлений у вірменській кухні і кулінарних традиціях інших народів Закавказзя. Зараз це блюдо готують, в основному, в закладах громадського харчування.
Чим відрізняється від інших варіантів шашлику?
Відмінність методу приготування шашликів по-карски полягає в наступному: м'ясо з поперекової частини баранячої туші нарізають великими шматками іноді вагою до 500 р. Щоб шашлик смажилося рівномірно, шматки м'яса підрівнюють ножем, для додання приблизно однакової форми і розміру. М'ясо чергується на вертелі з шматками курдючного сала.
Склад маринаду теж унікальний і цілком визначений.
Оскільки готовність шашлику по-карски досягається поступово по мірі приготування, м'ясо періодично зрізають ножем по краях, і подають у вигляді тонких скибочок (товщиною приблизно 15 см) у той час, як решта продовжує смажитись на рожні.
Шашлик по-карски – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищений лук зелень, часник пропустимо через м'ясорубку або краще подрібнити в блендері. Додамо зрізану з лимона і подрібнену цедру, мелені спеції, наллємо коньяк, оцет і сік лимона. Присолим і перемішаємо маринад.
М'ясо наріжемо великими шматками, а сало – приблизно в такій же формі, але більш тонко і залишимо

До певного часу розводимо вогонь в мангалі, на дровах від фруктових дерев. Коли вугілля добре прогоріли, і вогню майже немає, нанизуємо м'ясо, чергуючи шматками сала на вертелы і смажимо, збризкуючи нетемным вином або процідженим маринадом.
Подати шашлик по-карски можна в лаваші з дрібно порізаними свіжими овочами та зеленню. Не забудьте також про вино, коньяк або інші кавказькі міцні алкогольні напої, а також свіжі фрукти.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як замаринувати м'ясо для шашлику?
Всі знають, що ідеальним шашлик робить грамотно підібраний маринад. І далі максимально детально розповімо, які інгредієнти для замочування краще

Шашлик з яловичини
Всі ми з нетерпінням чекаємо весни, щоб відправитися на природу і посмажити справжній шашлик на багатті. І коли настає час, виникає питання - як

Шашлик з баранини - рецепт
Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити

Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з

Шашлик з риби
Шашлики - це улюблене блюдо багатьох, особливо у святкові та вихідні дні. Готують їх з самого різноманітного м'яса, а також з риби. Ось про другому

Шашлик з лимоном
Лимон - чудовий кислий плід, який ми практично не використовуємо самостійно, однак його включення в деякі страви надає їм вишукану нотку, завдяки