Шашлик по-карски
![Шашлик по-карски Шашлик по-карски](/uploads/posts/2016-05/shashlik-po-karski_121.jpeg)
В даний час рецепт шашлику по-карски представлений у вірменській кухні і кулінарних традиціях інших народів Закавказзя. Зараз це блюдо готують, в основному, в закладах громадського харчування.
Чим відрізняється від інших варіантів шашлику?
Відмінність методу приготування шашликів по-карски полягає в наступному: м'ясо з поперекової частини баранячої туші нарізають великими шматками іноді вагою до 500 р. Щоб шашлик смажилося рівномірно, шматки м'яса підрівнюють ножем, для додання приблизно однакової форми і розміру. М'ясо чергується на вертелі з шматками курдючного сала.
Склад маринаду теж унікальний і цілком визначений.
Оскільки готовність шашлику по-карски досягається поступово по мірі приготування, м'ясо періодично зрізають ножем по краях, і подають у вигляді тонких скибочок (товщиною приблизно 15 см) у той час, як решта продовжує смажитись на рожні.
Шашлик по-карски – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищений лук зелень, часник пропустимо через м'ясорубку або краще подрібнити в блендері. Додамо зрізану з лимона і подрібнену цедру, мелені спеції, наллємо коньяк, оцет і сік лимона. Присолим і перемішаємо маринад.
М'ясо наріжемо великими шматками, а сало – приблизно в такій же формі, але більш тонко і залишимо
![Шашлик по-карски Шашлик по-карски](/uploads/posts/2016-05/shashlik-po-karski_632.jpeg)
До певного часу розводимо вогонь в мангалі, на дровах від фруктових дерев. Коли вугілля добре прогоріли, і вогню майже немає, нанизуємо м'ясо, чергуючи шматками сала на вертелы і смажимо, збризкуючи нетемным вином або процідженим маринадом.
Подати шашлик по-карски можна в лаваші з дрібно порізаними свіжими овочами та зеленню. Не забудьте також про вино, коньяк або інші кавказькі міцні алкогольні напої, а також свіжі фрукти.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як замаринувати м'ясо для шашлику?](/uploads/posts/2016-05/yak-zamarinuvati-myaso-dlya-shashliku_691.jpeg)
Як замаринувати м'ясо для шашлику?
Всі знають, що ідеальним шашлик робить грамотно підібраний маринад. І далі максимально детально розповімо, які інгредієнти для замочування краще
![Шашлик з яловичини](http://womanadvice.ru/sites/default/files/imagecache/width_250/shashalyk_iz_govyadiny_6_0.jpg)
Шашлик з яловичини
Всі ми з нетерпінням чекаємо весни, щоб відправитися на природу і посмажити справжній шашлик на багатті. І коли настає час, виникає питання - як
![Шашлик з баранини - рецепт](/uploads/posts/2015-03/shashlik-z-baranini-recept_131.jpeg)
Шашлик з баранини - рецепт
Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити
![Шашлик в гранатовому соку](/uploads/posts/2015-03/shashlik-v-granatovomu-soku_271.jpeg)
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
![Шашлик з риби](/uploads/posts/2015-03/shashlik-z-ribi_741.jpeg)
Шашлик з риби
Шашлики - це улюблене блюдо багатьох, особливо у святкові та вихідні дні. Готують їх з самого різноманітного м'яса, а також з риби. Ось про другому
![Шашлик з лимоном](/uploads/posts/2015-03/shashlik-z-limonom_951.jpeg)
Шашлик з лимоном
Лимон - чудовий кислий плід, який ми практично не використовуємо самостійно, однак його включення в деякі страви надає їм вишукану нотку, завдяки