Страви з свинячої грудинки
Є величезна кількість страв із свинячої грудинки і, вивчивши рецепти, описані нижче, у вас не з'явиться питання, що з неї приготувати. І шашлики, і рулети, і шинка, і суп виходять просто чудовими.
Інгредієнти:
свиняча грудинка одним шматком – 1 кг;
паприка – 2 ч. ложки;
сіль;
чорний перець – 10 г;
часник – 6 зубчиків.
Приготування
Шматочок грудинки прорізаємо уздовж, але до кінця не доходимо. Розгортаємо м'ясо «книжкою», на поверхню укладаємо зубчики часнику, розрізані навпіл, солимо, перчимо. Далі звертаємо м'ясо рулетом, посипаємо сіллю і перцем. Потім перетягуємо його нитками і натираємо поверхню паприкою. Загортаємо рулет фольгою шару в 2. Запікаємо близько години при 200 градусах. Після цього фольгу і нитки знімаємо, і рулет буде повністю готовий до подачі.
Інгредієнти:
свиняча грудинка – 3 кг;
винний оцет червоний – 200 мл;
цибуля – 500 г;
сіль;
перець.
Приготування
Свинячу грудинку ріжемо на шматочки однакового розміру. З шинкованої півкільцями цибулі, солі, перцю і винного оцту робимо маринад. Покласти в нього м'ясо і нарываем кришкою. Лишаємо в такому вигляді годинок на 6 щоб добре просочилося. Потім вже можна смажити шашлик над розжареним вугіллям.
Інгредієнти:
морква – 150 г;
грудинка свиняча – 600 г;
довгозернистий рис – 120 г;
винний оцет червоний – 1 ст. ложка;
лавровий лист – 1-2 шт.;
цибуля – 100 г;
сіль;
перець;
часник – 2-3 зубчики;
томатна паста – 45 г;
зелень.
Приготування
Нарізану грудинку заливаємо приблизно 2 літрами води. Після закипання варимо близько 40 хвилин на малому вогні, а хвилин за 10 до повної готовності кидаємо лавровий лист і перець. Подрібнюємо цибулю, моркву і часник. Пасеруємо підготовлені овочі близько 5 хвилин на олії, потім додаємо томатну пасту, оцет і тушкуємо близько 10 хвилин, помішуючи. Потім лавровий лист виймаємо, закидаємо зажарку в суп і знову доводимо до кипіння. Закладаємо промитий рис і варимо до готовності рису. Потім притрушиваем суп зеленню і знімаємо з плити.
Інгредієнти:
грудинка свиняча – 1 кг;
спеції ;
нитритная сіль – 10 г;
сіль поварена – 10 р.
Приготування
З поверхні м'яса видаляємо кісточки. Натираємо грудинку сіллю – кухонної і нитритной. Поміщаємо грудинку в щільний поліетиленовий пакет, скріплюємо і прибираємо в холод. Час засолення може варіюватися від 3 до 14 днів. Чим довше цей процес, тим краще. Приблизно 1 раз в день м'ясо злегка масажуючи. Після цього м'ясо виймаємо і натираємо спеціями. Загортаємо в харчову плівку і кладемо в каструлю з гарячою водою. Її температура повинна становити близько 80 градусів. Відварюємо м'ясо близько 25 годин. Потім його остуджуємо, залишаємо в холодильнику годин на 8 і тільки потім починаємо ласувати.
Рулет зі свинячої грудинки
Інгредієнти:
Приготування
Шматочок грудинки прорізаємо уздовж, але до кінця не доходимо. Розгортаємо м'ясо «книжкою», на поверхню укладаємо зубчики часнику, розрізані навпіл, солимо, перчимо. Далі звертаємо м'ясо рулетом, посипаємо сіллю і перцем. Потім перетягуємо його нитками і натираємо поверхню паприкою. Загортаємо рулет фольгою шару в 2. Запікаємо близько години при 200 градусах. Після цього фольгу і нитки знімаємо, і рулет буде повністю готовий до подачі.
Шашлик зі свинячої грудинки
Інгредієнти:
Приготування
Свинячу грудинку ріжемо на шматочки однакового розміру. З шинкованої півкільцями цибулі, солі, перцю і винного оцту робимо маринад. Покласти в нього м'ясо і нарываем кришкою. Лишаємо в такому вигляді годинок на 6 щоб добре просочилося. Потім вже можна смажити шашлик над розжареним вугіллям.
Суп з свинячої грудинки
Інгредієнти:
Приготування
Нарізану грудинку заливаємо приблизно 2 літрами води. Після закипання варимо близько 40 хвилин на малому вогні, а хвилин за 10 до повної готовності кидаємо лавровий лист і перець. Подрібнюємо цибулю, моркву і часник. Пасеруємо підготовлені овочі близько 5 хвилин на олії, потім додаємо томатну пасту, оцет і тушкуємо близько 10 хвилин, помішуючи. Потім лавровий лист виймаємо, закидаємо зажарку в суп і знову доводимо до кипіння. Закладаємо промитий рис і варимо до готовності рису. Потім притрушиваем суп зеленню і знімаємо з плити.
Шинка зі свинячої грудинки
Інгредієнти:
Приготування
З поверхні м'яса видаляємо кісточки. Натираємо грудинку сіллю – кухонної і нитритной. Поміщаємо грудинку в щільний поліетиленовий пакет, скріплюємо і прибираємо в холод. Час засолення може варіюватися від 3 до 14 днів. Чим довше цей процес, тим краще. Приблизно 1 раз в день м'ясо злегка масажуючи. Після цього м'ясо виймаємо і натираємо спеціями. Загортаємо в харчову плівку і кладемо в каструлю з гарячою водою. Її температура повинна становити близько 80 градусів. Відварюємо м'ясо близько 25 годин. Потім його остуджуємо, залишаємо в холодильнику годин на 8 і тільки потім починаємо ласувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свиняча грудинка в духовці - рецепт
Незрівнянне основне блюдо можна створити з свинячої грудинки, використовуючи запропоновані рецепти. Далі розповімо, як запекти таке м'ясо не
Свиняча грудинка – рецепт
З свинячої грудинки можна готувати безліч смачних страв, головне - грамотно вибрати м'ясо і скористатися хорошим рецептом. Далі опишемо, як зробити
Свиняча грудинка в цибулинні
Приготувати свинячу грудинку можна різними способами, однак найсмачнішим по праву можна назвати варіант вареного продукту в цибулинні. І, звичайно,
Варена грудинка в цибулинні
Здивуйте гостей чудовою закускою власного приготування, адже ми пропонуємо найпростіші її рецепти. Розповімо, як зварити свинячу грудинку в маринаді
Рулет зі свинячої грудинки
Найкращою заміною магазинним ковбас може стати рулет зі свинячої грудинки, приготований самостійно. Пропонуємо два варіанти, як приготувати це блюдо:
Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
Свиняча грудинка в цибулинні може стати відмінною альтернативою магазинною ковбасою. Процес її приготування досить простий і не вимагає ніяких