Є величезна кількість страв із свинячої грудинки і, вивчивши рецепти, описані нижче, у вас не з'явиться питання, що з неї приготувати. І шашлики, і рулети, і шинка, і суп виходять просто чудовими.
Рулет зі свинячої грудинки
Інгредієнти: свиняча грудинка одним шматком – 1 кг; паприка – 2 ч. ложки; сіль; чорний перець – 10 г; часник – 6 зубчиків. Приготування Шматочок грудинки прорізаємо уздовж, але до кінця не доходимо. Розгортаємо м'ясо «книжкою», на поверхню укладаємо зубчики часнику, розрізані навпіл, солимо, перчимо. Далі звертаємо м'ясо рулетом, посипаємо сіллю і перцем. Потім перетягуємо його нитками і натираємо поверхню паприкою. Загортаємо рулет фольгою шару в 2. Запікаємо близько години при 200 градусах. Після цього фольгу і нитки знімаємо, і рулет буде повністю готовий до подачі.
Шашлик зі свинячої грудинки
Інгредієнти: свиняча грудинка – 3 кг; винний оцет червоний – 200 мл; цибуля – 500 г; сіль; перець. Приготування Свинячу грудинку ріжемо на шматочки однакового розміру. З шинкованої півкільцями цибулі, солі, перцю і винного оцту робимо маринад. Покласти в нього м'ясо і нарываем кришкою. Лишаємо в такому вигляді годинок на 6 щоб добре просочилося. Потім вже можна смажити шашлик над розжареним вугіллям.
Суп з свинячої грудинки
Інгредієнти: морква – 150 г; грудинка свиняча – 600 г; довгозернистий рис – 120 г; винний оцет червоний – 1 ст. ложка; лавровий лист – 1-2 шт.; цибуля – 100 г; сіль; перець; часник – 2-3 зубчики; томатна паста – 45 г; зелень. Приготування Нарізану грудинку заливаємо приблизно 2 літрами води. Після закипання варимо близько 40 хвилин на малому вогні, а хвилин за 10 до повної готовності кидаємо лавровий лист і перець. Подрібнюємо цибулю, моркву і часник. Пасеруємо підготовлені овочі близько 5 хвилин на олії, потім додаємо томатну пасту, оцет і тушкуємо близько 10 хвилин, помішуючи. Потім лавровий лист виймаємо, закидаємо зажарку в суп і знову доводимо до кипіння. Закладаємо промитий рис і варимо до готовності рису. Потім притрушиваем суп зеленню і знімаємо з плити.
Шинка зі свинячої грудинки
Інгредієнти: грудинка свиняча – 1 кг; спеції ; нитритная сіль – 10 г; сіль поварена – 10 р. Приготування З поверхні м'яса видаляємо кісточки. Натираємо грудинку сіллю – кухонної і нитритной. Поміщаємо грудинку в щільний поліетиленовий пакет, скріплюємо і прибираємо в холод. Час засолення може варіюватися від 3 до 14 днів. Чим довше цей процес, тим краще. Приблизно 1 раз в день м'ясо злегка масажуючи. Після цього м'ясо виймаємо і натираємо спеціями. Загортаємо в харчову плівку і кладемо в каструлю з гарячою водою. Її температура повинна становити близько 80 градусів. Відварюємо м'ясо близько 25 годин. Потім його остуджуємо, залишаємо в холодильнику годин на 8 і тільки потім починаємо ласувати.