Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смажити креветки?

Як смажити креветки?

28-04-2016, 20:54
1 000
Як смажити креветки?
Солодкими і соковитими вийдуть лише правильно обсмажені креветки. Обравши невірну технологію приготування ви ризикуєте залишитися з малосъедобным продуктом, володіє неприємною гумовою текстурою і з мінімумом смаку. З метою того, щоб мінімізувати можливість зіпсувати досить дорогий продукт, ми докладно розповімо вам про те, як смажити креветки, в цьому матеріалі.

Як смажити креветки на сковороді?


Найбільш очевидним і поширеним способом обжарювання креветок є той, що передбачає використання сковороди. Ми пропонуємо не просто припустити ракоподібних у вершковому олії, а наповнити їх нотками східних смаків.
Інгредієнти:

  • часник - 2 головки;

  • рослинне масло - 215 мл;

  • цедра 1/2 лимона;

  • креветки - 245 г;

  • пшеничне борошно - 45 г;

  • кукурудзяне борошно - 35 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • рибний соус - 5 мл;

  • зелена цибуля - 2-3 пера.


  • Приготування
    Перед тим, як смажити креветки на сковороді з часником, слід підготувати сам часник. Розігрійте стакан рослинного масла на середньому вогні, стежачи за тим, щоб температура не була надмірно високою і масло не почало горіти. Подрібніть часник і обсмажте в розігрітому маслі, інтенсивно перемішуючи, до тих пір, поки шматочки не почнуть купувати ледь помітний золотистий відлив. Зніміть посуд з вогню і продовжуйте помішувати часник в маслі, поки той не стане вже виражено золотистим. Злийте масло (і збережіть його), а часник викладіть на серветку і змішайте зі свіжої цедрою.
    Креветки просто в панцирі обваляйте в суміші солі з обома видами борошна і обсмажте в невеликій кількості залишився часникового масла до рожевого кольору. Коли ракоподібні змінять забарвлення, перекладіть їх на блюдо, полийте рибним соусом, посипте перцем і змішайте з часником і зеленою цибулею.

    Як смажити заморожені креветки в соєвому соусі?


    Інгредієнти:

  • королівські креветки (заморожені) - 10 шт.;

  • паста з тамаринду - 35 г;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • арахісове масло - 35 мл


  • Приготування
    Приготуйте суміш з пасти тамаринду і соєвого соусу. Розморожені креветочні хвости очистіть від вени, проходить вздовж всієї спинки. Покладіть хвости в отриманий маринад і залиште на півгодини. Викладіть креветки на сковорідку з розігрітим маслом в один шар. Обсмажуйте до рожевого кольору, перевертаючи їх в середині приготування.

    Як правильно смажити креветки на мангалі?


    Креветки на грилі готуються надзвичайно швидко, а тому для такого способу приготування беруться лише великі хвости. Варіацій маринаду для цього блюда може існувати безліч, ми ж зупинимося на самому ароматному і мінімалістичному.
    Інгредієнти:

  • великі креветки - 460 м;

  • часник - 7 зубків;

  • лимонний сік - 1/2 шт.;

  • листя базиліка - 1 ст.;

  • жменя зелені петрушки;

  • пластівці чилі - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Приготування
    Очищені від панцира і вени креветочні хвости маринуємо в суміші подрібненого часнику з лимонним соком і нарізаною зеленню. Додайте до ракоподібним щіпка пластівців чилі і влийте оливкове масло. Так як м'якоть креветок має ніжну текстуру і смак, залишати їх в маринаді надовго не доведеться – півгодини вистачить з лишком. Після, настроміть хвости на шпажки і відправте на розігрітий гриль, обсмажуватися, поки ті не придбають рожевий відтінок.

    Як смажити креветки до пива?


    Інгредієнти:

  • хвости креветок - 14 кг;

  • сік одного лайма;

  • борошно - 65 г;
  • Як смажити креветки?

  • яйця - 3 шт.;

  • хлібна крихта - 115 г;

  • рослинна олія для фритюру.


  • Приготування
    Очищені хвости креветок складіть разом голова до хвоста, так, щоб вони освіта подобу кола. Настроміть хвости на шпажки, посоліть, збризніть цитрусовим соком і відкладіть в сторону. Борошно збийте з яйцями, занурте креветки в отриманий кляр і обваляйте в хлібній крихті. Обсмажуйте хвости у фритюрі до золотистого кольору.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Креветки - рецепти приготування
    Креветки - рецепти приготування
    Креветки сьогодні доступні всюди, і рецептів з їх участю з'явилася достатня кількість. Далі в статті опишемо незрівнянні способи їх приготування.
    Смажені креветки в соєвому соусі
    Смажені креветки в соєвому соусі
    Креветки - улюблений делікатес більшості любителів морепродуктів. Все тому, що вони сьогодні доступні всюди і ціна досить прийнятна. А ще ракоподібні
    Як готувати варені заморожені креветки?
    Як готувати варені заморожені креветки?
    Сьогодні креветки доступні майже у всіх маркетах і часто їх продають у вже готовому, але замороженому вигляді. Далі детально розберемо, як грамотно
    Салат з кедровими горішками і креветками
    Салат з кедровими горішками і креветками
    Поєднання кедрових горішків і креветок вже розбурхує уяву. А якщо доповнити цей чудовий дует новими, незвичайними компонентами і подати страву у
    Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
    Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
    Пропонуємо урізноманітнити буденне меню і приготувати на вечерю чудову і неймовірно смачну пасту. Додати вишуканості страви допоможуть креветки, в
    Фетучіні з креветками
    Фетучіні з креветками
    Італійці використовують фетучіні для приготування різноманітних страв, але особливо смачними вони виходять з креветками. Це блюдо підійде і для