Як смажити креветки?
Солодкими і соковитими вийдуть лише правильно обсмажені креветки. Обравши невірну технологію приготування ви ризикуєте залишитися з малосъедобным продуктом, володіє неприємною гумовою текстурою і з мінімумом смаку. З метою того, щоб мінімізувати можливість зіпсувати досить дорогий продукт, ми докладно розповімо вам про те, як смажити креветки, в цьому матеріалі.
Найбільш очевидним і поширеним способом обжарювання креветок є той, що передбачає використання сковороди. Ми пропонуємо не просто припустити ракоподібних у вершковому олії, а наповнити їх нотками східних смаків.
Інгредієнти:
часник - 2 головки;
рослинне масло - 215 мл;
цедра 1/2 лимона;
креветки - 245 г;
пшеничне борошно - 45 г;
кукурудзяне борошно - 35 г;
гострий перець - за смаком;
рибний соус - 5 мл;
зелена цибуля - 2-3 пера.
Приготування
Перед тим, як смажити креветки на сковороді з часником, слід підготувати сам часник. Розігрійте стакан рослинного масла на середньому вогні, стежачи за тим, щоб температура не була надмірно високою і масло не почало горіти. Подрібніть часник і обсмажте в розігрітому маслі, інтенсивно перемішуючи, до тих пір, поки шматочки не почнуть купувати ледь помітний золотистий відлив. Зніміть посуд з вогню і продовжуйте помішувати часник в маслі, поки той не стане вже виражено золотистим. Злийте масло (і збережіть його), а часник викладіть на серветку і змішайте зі свіжої цедрою.
Креветки просто в панцирі обваляйте в суміші солі з обома видами борошна і обсмажте в невеликій кількості залишився часникового масла до рожевого кольору. Коли ракоподібні змінять забарвлення, перекладіть їх на блюдо, полийте рибним соусом, посипте перцем і змішайте з часником і зеленою цибулею.
Інгредієнти:
королівські креветки (заморожені) - 10 шт.;
паста з тамаринду - 35 г;
соєвий соус - 15 мл;
арахісове масло - 35 мл
Приготування
Приготуйте суміш з пасти тамаринду і соєвого соусу. Розморожені креветочні хвости очистіть від вени, проходить вздовж всієї спинки. Покладіть хвости в отриманий маринад і залиште на півгодини. Викладіть креветки на сковорідку з розігрітим маслом в один шар. Обсмажуйте до рожевого кольору, перевертаючи їх в середині приготування.
Креветки на грилі готуються надзвичайно швидко, а тому для такого способу приготування беруться лише великі хвости. Варіацій маринаду для цього блюда може існувати безліч, ми ж зупинимося на самому ароматному і мінімалістичному.
Інгредієнти:
великі креветки - 460 м;
часник - 7 зубків;
лимонний сік - 1/2 шт.;
листя базиліка - 1 ст.;
жменя зелені петрушки;
пластівці чилі - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 45 мл
Приготування
Очищені від панцира і вени креветочні хвости маринуємо в суміші подрібненого часнику з лимонним соком і нарізаною зеленню. Додайте до ракоподібним щіпка пластівців чилі і влийте оливкове масло. Так як м'якоть креветок має ніжну текстуру і смак, залишати їх в маринаді надовго не доведеться – півгодини вистачить з лишком. Після, настроміть хвости на шпажки і відправте на розігрітий гриль, обсмажуватися, поки ті не придбають рожевий відтінок.
Інгредієнти:
хвости креветок - 14 кг;
сік одного лайма;
борошно - 65 г;
яйця - 3 шт.;
хлібна крихта - 115 г;
рослинна олія для фритюру.
Приготування
Очищені хвости креветок складіть разом голова до хвоста, так, щоб вони освіта подобу кола. Настроміть хвости на шпажки, посоліть, збризніть цитрусовим соком і відкладіть в сторону. Борошно збийте з яйцями, занурте креветки в отриманий кляр і обваляйте в хлібній крихті. Обсмажуйте хвости у фритюрі до золотистого кольору.
Як смажити креветки на сковороді?
Найбільш очевидним і поширеним способом обжарювання креветок є той, що передбачає використання сковороди. Ми пропонуємо не просто припустити ракоподібних у вершковому олії, а наповнити їх нотками східних смаків.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як смажити креветки на сковороді з часником, слід підготувати сам часник. Розігрійте стакан рослинного масла на середньому вогні, стежачи за тим, щоб температура не була надмірно високою і масло не почало горіти. Подрібніть часник і обсмажте в розігрітому маслі, інтенсивно перемішуючи, до тих пір, поки шматочки не почнуть купувати ледь помітний золотистий відлив. Зніміть посуд з вогню і продовжуйте помішувати часник в маслі, поки той не стане вже виражено золотистим. Злийте масло (і збережіть його), а часник викладіть на серветку і змішайте зі свіжої цедрою.
Креветки просто в панцирі обваляйте в суміші солі з обома видами борошна і обсмажте в невеликій кількості залишився часникового масла до рожевого кольору. Коли ракоподібні змінять забарвлення, перекладіть їх на блюдо, полийте рибним соусом, посипте перцем і змішайте з часником і зеленою цибулею.
Як смажити заморожені креветки в соєвому соусі?
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте суміш з пасти тамаринду і соєвого соусу. Розморожені креветочні хвости очистіть від вени, проходить вздовж всієї спинки. Покладіть хвости в отриманий маринад і залиште на півгодини. Викладіть креветки на сковорідку з розігрітим маслом в один шар. Обсмажуйте до рожевого кольору, перевертаючи їх в середині приготування.
Як правильно смажити креветки на мангалі?
Креветки на грилі готуються надзвичайно швидко, а тому для такого способу приготування беруться лише великі хвости. Варіацій маринаду для цього блюда може існувати безліч, ми ж зупинимося на самому ароматному і мінімалістичному.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від панцира і вени креветочні хвости маринуємо в суміші подрібненого часнику з лимонним соком і нарізаною зеленню. Додайте до ракоподібним щіпка пластівців чилі і влийте оливкове масло. Так як м'якоть креветок має ніжну текстуру і смак, залишати їх в маринаді надовго не доведеться – півгодини вистачить з лишком. Після, настроміть хвости на шпажки і відправте на розігрітий гриль, обсмажуватися, поки ті не придбають рожевий відтінок.
Як смажити креветки до пива?
Інгредієнти:
Приготування
Очищені хвости креветок складіть разом голова до хвоста, так, щоб вони освіта подобу кола. Настроміть хвости на шпажки, посоліть, збризніть цитрусовим соком і відкладіть в сторону. Борошно збийте з яйцями, занурте креветки в отриманий кляр і обваляйте в хлібній крихті. Обсмажуйте хвости у фритюрі до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Креветки - рецепти приготування
Креветки сьогодні доступні всюди, і рецептів з їх участю з'явилася достатня кількість. Далі в статті опишемо незрівнянні способи їх приготування.
Смажені креветки в соєвому соусі
Креветки - улюблений делікатес більшості любителів морепродуктів. Все тому, що вони сьогодні доступні всюди і ціна досить прийнятна. А ще ракоподібні
Як готувати варені заморожені креветки?
Сьогодні креветки доступні майже у всіх маркетах і часто їх продають у вже готовому, але замороженому вигляді. Далі детально розберемо, як грамотно
Салат з кедровими горішками і креветками
Поєднання кедрових горішків і креветок вже розбурхує уяву. А якщо доповнити цей чудовий дует новими, незвичайними компонентами і подати страву у
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Пропонуємо урізноманітнити буденне меню і приготувати на вечерю чудову і неймовірно смачну пасту. Додати вишуканості страви допоможуть креветки, в
Фетучіні з креветками
Італійці використовують фетучіні для приготування різноманітних страв, але особливо смачними вони виходять з креветками. Це блюдо підійде і для