Солодкими і соковитими вийдуть лише правильно обсмажені креветки. Обравши невірну технологію приготування ви ризикуєте залишитися з малосъедобным продуктом, володіє неприємною гумовою текстурою і з мінімумом смаку. З метою того, щоб мінімізувати можливість зіпсувати досить дорогий продукт, ми докладно розповімо вам про те, як смажити креветки, в цьому матеріалі.
Як смажити креветки на сковороді?
Найбільш очевидним і поширеним способом обжарювання креветок є той, що передбачає використання сковороди. Ми пропонуємо не просто припустити ракоподібних у вершковому олії, а наповнити їх нотками східних смаків.
Інгредієнти: часник - 2 головки; рослинне масло - 215 мл; цедра 1/2 лимона; креветки - 245 г; пшеничне борошно - 45 г; кукурудзяне борошно - 35 г; гострий перець - за смаком; рибний соус - 5 мл; зелена цибуля - 2-3 пера. Приготування Перед тим, як смажити креветки на сковороді з часником, слід підготувати сам часник. Розігрійте стакан рослинного масла на середньому вогні, стежачи за тим, щоб температура не була надмірно високою і масло не почало горіти. Подрібніть часник і обсмажте в розігрітому маслі, інтенсивно перемішуючи, до тих пір, поки шматочки не почнуть купувати ледь помітний золотистий відлив. Зніміть посуд з вогню і продовжуйте помішувати часник в маслі, поки той не стане вже виражено золотистим. Злийте масло (і збережіть його), а часник викладіть на серветку і змішайте зі свіжої цедрою.
Креветки просто в панцирі обваляйте в суміші солі з обома видами борошна і обсмажте в невеликій кількості залишився часникового масла до рожевого кольору. Коли ракоподібні змінять забарвлення, перекладіть їх на блюдо, полийте рибним соусом, посипте перцем і змішайте з часником і зеленою цибулею.
Як смажити заморожені креветки в соєвому соусі?
Інгредієнти: королівські креветки (заморожені) - 10 шт.; паста з тамаринду - 35 г; соєвий соус - 15 мл; арахісове масло - 35 мл Приготування Приготуйте суміш з пасти тамаринду і соєвого соусу. Розморожені креветочні хвости очистіть від вени, проходить вздовж всієї спинки. Покладіть хвости в отриманий маринад і залиште на півгодини. Викладіть креветки на сковорідку з розігрітим маслом в один шар. Обсмажуйте до рожевого кольору, перевертаючи їх в середині приготування.
Як правильно смажити креветки на мангалі?
Креветки на грилі готуються надзвичайно швидко, а тому для такого способу приготування беруться лише великі хвости. Варіацій маринаду для цього блюда може існувати безліч, ми ж зупинимося на самому ароматному і мінімалістичному.
Інгредієнти: великі креветки - 460 м; часник - 7 зубків; лимонний сік - 1/2 шт.; листя базиліка - 1 ст.; жменя зелені петрушки; пластівці чилі - 1 ч. ложка; оливкова олія - 45 мл Приготування Очищені від панцира і вени креветочні хвости маринуємо в суміші подрібненого часнику з лимонним соком і нарізаною зеленню. Додайте до ракоподібним щіпка пластівців чилі і влийте оливкове масло. Так як м'якоть креветок має ніжну текстуру і смак, залишати їх в маринаді надовго не доведеться – півгодини вистачить з лишком. Після, настроміть хвости на шпажки і відправте на розігрітий гриль, обсмажуватися, поки ті не придбають рожевий відтінок.
Як смажити креветки до пива?
Інгредієнти: хвости креветок - 14 кг; сік одного лайма; борошно - 65 г; яйця - 3 шт.; хлібна крихта - 115 г; рослинна олія для фритюру. Приготування Очищені хвости креветок складіть разом голова до хвоста, так, щоб вони освіта подобу кола. Настроміть хвости на шпажки, посоліть, збризніть цитрусовим соком і відкладіть в сторону. Борошно збийте з яйцями, занурте креветки в отриманий кляр і обваляйте в хлібній крихті. Обсмажуйте хвости у фритюрі до золотистого кольору.