Як зробити домашній йогурт?
Мабуть, зараз уже всім відомо про користь йогуртів. Як зробити домашній натуральний йогурт, читайте нижче.
Інгредієнти:
йогурт натуральний – 180 г;
молоко пастеризоване – 15 літра.
Приготування
Пастеризоване молоко нагріваємо до 40 градусів, а потім вже кладемо в нього натуральний йогурт і добре розмішуємо, можна навіть збити міксером. Розливаємо отриману суміш по маленьким чистеньким баночках, прикриваємо кришечками або плівкою і покласти в каструлю. Наливаємо в неї воду, температура якої буде близько 40 градусів, вона повинна покривати баночки на 3/4 . Дно чаші при цьому застеляємо серветкою. Включаємо «Підігрів» на 20 хвилин, потім прилад вимикаємо, але не відкриваємо кришку. Залишаємо майбутній йогурт на годину, потім знову включаємо «Підігрів» на 20 хвилин і знову на годину відключаємо і даємо настоятися 3 години. Після цього йогурт можна прибрати в холод.
Інгредієнти:
молоко 32% жирності – 2 літри;
свіжа сметана для закваски – 40 р.
Приготування
Пастеризоване молоко нагріваємо до 37 градусів. У тепле молоко кладемо закваску – у нашому випадку це сметана. Гарненько розмішуємо і переливаємо молоко в банку. Далі ставимо її в каструлю з гарячою (близько 55 градусів) водою. Накриваємо каструлю кришкою, загорнути великим махровим рушником і залишаємо годинок на 6. З молока і сметани вийде достатньо рідкий питний йогурт.
Інгредієнти:
закваска – 1 пакетик;
ультрапастеризоване молоко – 2 літри.
Приготування
Ультрапастеризоване молоко наливаємо в каструлю і підігріваємо до 38 градусів. Перегрівати молоко не можна, інакше бактерії в ньому просто загинуть і йогурту не вийде. Отже, висипаємо закваску в молоко і розмішуємо. Далі можна діяти по-різному: якщо є йогуртниця, просто чудово. Розливаємо молоко із закваскою з чистеньким баночках, поміщаємо в прилад, включаємо його і залишаємо на 6 годин. Після цього чудовий йогурт буде готовий. Ставимо баночки до повного дозрівання в холодильник і через частики-інший можна вже їм ласувати. Також можна каструлю з молоком і закваскою щільно укутати ковдрою і залишити в теплому місці годинок на 6-8. Також вийде на виході відмінний йогурт.
Якщо ж для приготування йогурту взяти вершки, наприклад 10% жирності, йогурт вийде щільної консистенції. Для цих цілей також підійде жирне домашнє молоко. Головне, не забути перекип'ятити його перед використанням.
Ми розповіли вам, як зробити натуральний йогурт в домашніх умовах. Тепер ви знаєте, що це зовсім не складно!
Як зробити домашній йогурт в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Пастеризоване молоко нагріваємо до 40 градусів, а потім вже кладемо в нього натуральний йогурт і добре розмішуємо, можна навіть збити міксером. Розливаємо отриману суміш по маленьким чистеньким баночках, прикриваємо кришечками або плівкою і покласти в каструлю. Наливаємо в неї воду, температура якої буде близько 40 градусів, вона повинна покривати баночки на 3/4 . Дно чаші при цьому застеляємо серветкою. Включаємо «Підігрів» на 20 хвилин, потім прилад вимикаємо, але не відкриваємо кришку. Залишаємо майбутній йогурт на годину, потім знову включаємо «Підігрів» на 20 хвилин і знову на годину відключаємо і даємо настоятися 3 години. Після цього йогурт можна прибрати в холод.
Як зробити домашній йогурт без йогуртниці?
Інгредієнти:
Приготування
Пастеризоване молоко нагріваємо до 37 градусів. У тепле молоко кладемо закваску – у нашому випадку це сметана. Гарненько розмішуємо і переливаємо молоко в банку. Далі ставимо її в каструлю з гарячою (близько 55 градусів) водою. Накриваємо каструлю кришкою, загорнути великим махровим рушником і залишаємо годинок на 6. З молока і сметани вийде достатньо рідкий питний йогурт.
Як зробити домашній йогурт – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ультрапастеризоване молоко наливаємо в каструлю і підігріваємо до 38 градусів. Перегрівати молоко не можна, інакше бактерії в ньому просто загинуть і йогурту не вийде. Отже, висипаємо закваску в молоко і розмішуємо. Далі можна діяти по-різному: якщо є йогуртниця, просто чудово. Розливаємо молоко із закваскою з чистеньким баночках, поміщаємо в прилад, включаємо його і залишаємо на 6 годин. Після цього чудовий йогурт буде готовий. Ставимо баночки до повного дозрівання в холодильник і через частики-інший можна вже їм ласувати. Також можна каструлю з молоком і закваскою щільно укутати ковдрою і залишити в теплому місці годинок на 6-8. Також вийде на виході відмінний йогурт.
Як зробити густий йогурт в домашніх умовах?
Якщо ж для приготування йогурту взяти вершки, наприклад 10% жирності, йогурт вийде щільної консистенції. Для цих цілей також підійде жирне домашнє молоко. Головне, не забути перекип'ятити його перед використанням.
Ми розповіли вам, як зробити натуральний йогурт в домашніх умовах. Тепер ви знаєте, що це зовсім не складно!
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашній йогурт без йогуртниці – рецепт
У приготуванні натурального йогурту немає нічого складного. Головне - знати основні моменти, які далі докладно описані. До того ж немає необхідності
Як зробити йогурт вдома?
Зробити домашній натуральний йогурт зовсім не клопітно, навіть без використання кухонної техніки. Тому далі детально опишемо кілька базових способів
Йогурт в йогуртниці – рецепт
Маючи в розпорядженні домашню йогуртницю просто необхідно приготувати натуральний продукт самостійно. Це і корисніше і радості принесе більше від
Йогурт в мультиварці - рецепт
Йогурт – смачне і корисне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. І зараз ми розповімо, як його швидко і просто приготувати в популярній кухонних
Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
Фруктовий йогурт
Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх