Мабуть, зараз уже всім відомо про користь йогуртів. Як зробити домашній натуральний йогурт, читайте нижче.
Як зробити домашній йогурт в мультиварці?
Інгредієнти: йогурт натуральний – 180 г; молоко пастеризоване – 15 літра. Приготування Пастеризоване молоко нагріваємо до 40 градусів, а потім вже кладемо в нього натуральний йогурт і добре розмішуємо, можна навіть збити міксером. Розливаємо отриману суміш по маленьким чистеньким баночках, прикриваємо кришечками або плівкою і покласти в каструлю. Наливаємо в неї воду, температура якої буде близько 40 градусів, вона повинна покривати баночки на 3/4 . Дно чаші при цьому застеляємо серветкою. Включаємо «Підігрів» на 20 хвилин, потім прилад вимикаємо, але не відкриваємо кришку. Залишаємо майбутній йогурт на годину, потім знову включаємо «Підігрів» на 20 хвилин і знову на годину відключаємо і даємо настоятися 3 години. Після цього йогурт можна прибрати в холод.
Як зробити домашній йогурт без йогуртниці?
Інгредієнти: молоко 32% жирності – 2 літри; свіжа сметана для закваски – 40 р. Приготування Пастеризоване молоко нагріваємо до 37 градусів. У тепле молоко кладемо закваску – у нашому випадку це сметана. Гарненько розмішуємо і переливаємо молоко в банку. Далі ставимо її в каструлю з гарячою (близько 55 градусів) водою. Накриваємо каструлю кришкою, загорнути великим махровим рушником і залишаємо годинок на 6. З молока і сметани вийде достатньо рідкий питний йогурт.
Як зробити домашній йогурт – рецепт
Інгредієнти: закваска – 1 пакетик; ультрапастеризоване молоко – 2 літри. Приготування Ультрапастеризоване молоко наливаємо в каструлю і підігріваємо до 38 градусів. Перегрівати молоко не можна, інакше бактерії в ньому просто загинуть і йогурту не вийде. Отже, висипаємо закваску в молоко і розмішуємо. Далі можна діяти по-різному: якщо є йогуртниця, просто чудово. Розливаємо молоко із закваскою з чистеньким баночках, поміщаємо в прилад, включаємо його і залишаємо на 6 годин. Після цього чудовий йогурт буде готовий. Ставимо баночки до повного дозрівання в холодильник
і через частики-інший можна вже їм ласувати. Також можна каструлю з молоком і закваскою щільно укутати ковдрою і залишити в теплому місці годинок на 6-8. Також вийде на виході відмінний йогурт.
Як зробити густий йогурт в домашніх умовах?
Якщо ж для приготування йогурту взяти вершки, наприклад 10% жирності, йогурт вийде щільної консистенції. Для цих цілей також підійде жирне домашнє молоко. Головне, не забути перекип'ятити його перед використанням.
Ми розповіли вам, як зробити натуральний йогурт в домашніх умовах. Тепер ви знаєте, що це зовсім не складно!