Манник на сковороді
Манник - це такий пиріг, в якому замість борошна використовується манна крупа, що визначає його специфічну структуру (зовсім не схожий на манну кашу, якщо хто не знає).
Манники можна робити-випікати як у формах в духовці, так навіть на сковороді, такий метод цікавий, наприклад тим, у кого на дачі тільки електроплита або в заміському - пічка «шведка» з чавунною плитою і знімними колами.
Розповімо, як приготувати маннік на сковороді, власне, рецепт за складом інгредієнтів нічим не відрізняється від звичайного, а ось потрібна сковорода чавунна або алюмінієва, без якихось новомодних покриттів, краще без ручки або зі знімною ручкою.
Інгредієнти:
крупа манна - близько 250 г;
кефір середньої жирності - 200 мл;
сметана густа масна - близько 250 мл;
топлене вершкове масло натуральне - близько 30 м;
курячі яйця - 2-3 шт.;
сода харчова, погашена оцтом або соком лимона - на кінчику ножа;
ваніль або кориця (але не разом) - 1 щіпка;
сухі мелені спеції (шафран, кардамон);
какао-порошок - 2-3 ст. ложки;
цукор-пісок - 2-3 ст. ложки;
ром темний або шоколадний лікер - 1-3 ст. ложки.
Приготування
Манну крупу замочуємо в кефірі зі сметаною години на 2 (промешиваем ретельно, щоб не було грудок).
До певного моменту (коли манка досить набухла) змішуємо в окремій ємності спочатку цукор з какао потім додаємо яйця, спеції, лікер і добре збиваємо міксером. Додаємо цю суміш в ємність з манно-молочною сумішшю. Все ретельно перемішуємо. Якщо хочете, можна додати мелені горіхи (грам 50) і/або пропарений родзинки (стільки ж).
Змащуємо топленим маслом сковороду і заповнюємо її приготованим тестом. Зверху накриваємо сковороду кришкою і ставимо на плиту при середньо-малої подачі вогню (або середньому нагріві на електроліті).
Випікаємо протягом 30-40 хвилин. До цього часу поверхню лепешняку повинна нагадувати желе. Подачу енергії вимикаємо, але не знімаємо з плити. Якщо готуєте на «шведки», знімайте з вогню, закрийте отвір колами і посуньте сковороду на край плити. Через 10-15 хвилин манник готовий.
Ставимо сковороду на мокрий рушник, щоб манник легше відокремився. Витягаємо перевертанням на блюдо. Нарізати можна ножем або натягнутою ниткою, як мамалигу. Подаємо манник зі сметаною або вершковим кремом, з натуральним несолодким йогуртом, з чаєм, кавою, гарячим шоколадом, ройбушем або фруктовим компотом.
Манники можна робити-випікати як у формах в духовці, так навіть на сковороді, такий метод цікавий, наприклад тим, у кого на дачі тільки електроплита або в заміському - пічка «шведка» з чавунною плитою і знімними колами.
Розповімо, як приготувати маннік на сковороді, власне, рецепт за складом інгредієнтів нічим не відрізняється від звичайного, а ось потрібна сковорода чавунна або алюмінієва, без якихось новомодних покриттів, краще без ручки або зі знімною ручкою.
Вишуканий шоколадний манник в сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Манну крупу замочуємо в кефірі зі сметаною години на 2 (промешиваем ретельно, щоб не було грудок).
До певного моменту (коли манка досить набухла) змішуємо в окремій ємності спочатку цукор з какао потім додаємо яйця, спеції, лікер і добре збиваємо міксером. Додаємо цю суміш в ємність з манно-молочною сумішшю. Все ретельно перемішуємо. Якщо хочете, можна додати мелені горіхи (грам 50) і/або пропарений родзинки (стільки ж).
Змащуємо топленим маслом сковороду і заповнюємо її приготованим тестом. Зверху накриваємо сковороду кришкою і ставимо на плиту при середньо-малої подачі вогню (або середньому нагріві на електроліті).
Випікаємо протягом 30-40 хвилин. До цього часу поверхню лепешняку повинна нагадувати желе. Подачу енергії вимикаємо, але не знімаємо з плити. Якщо готуєте на «шведки», знімайте з вогню, закрийте отвір колами і посуньте сковороду на край плити. Через 10-15 хвилин манник готовий.
Ставимо сковороду на мокрий рушник, щоб манник легше відокремився. Витягаємо перевертанням на блюдо. Нарізати можна ножем або натягнутою ниткою, як мамалигу. Подаємо манник зі сметаною або вершковим кремом, з натуральним несолодким йогуртом, з чаєм, кавою, гарячим шоколадом, ройбушем або фруктовим компотом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг маннік на кефірі - рецепт
Манник - це простий і швидкий пиріг до чаю, готується з найпростіших інгредієнтів. Такий десерт неодмінно припаде до душі і дорослим і дітям. Давайте
Манник з сиром - рецепт
Манник являє собою звичайний пиріг, борошно в якому замінена манною крупою. Його можна спекти і подати окремо, а можна використовувати як коржі для
Манник з какао
Манник - простий пиріг на основі манної крупи. Способів його приготування з додаванням різноманітних інгредієнтів дуже багато. І сьогодні ми
Шоколадний манник
Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз
Манник на кисляку
Манник - смачний пиріг на основі манкою крупи. Його можна готувати на воді, молоці, кефірі, ряжанці. І зараз ми розповімо, як його спекти на кисляку,
Манник зі сметаною
Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.