Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Пташине молоко» - рецепт

Торт «Пташине молоко» - рецепт

14-03-2016, 20:56
1 227
Торт «Пташине молоко» - рецепт
У свій час цей торт був страшним дефіцитом, і це не дивно. Адже крім приголомшливого смаку, він ще і дуже легкий і містить мало калорій. І хоч зараз часи дефіциту минули і торт можна купити в будь-кондитерської, спробуйте приготувати його вдома за цими нескладними рецептами.

Класичний рецепт торта «Пташине молоко» в домашніх умовах


Інгредієнти:
Коржі:

  • яйце – 4 шт.;

  • ванілін - 10 г;

  • цукор – 190 г;

  • борошно – 140 р.


  • Суфле:

  • желатин – 45 г;

  • вода – 60 мл;

  • цукор – 360 г;

  • яйце – 10 шт.;

  • крохмаль кукурудзяний – 30 г;

  • ванілін – 10 г;

  • молоко – 210 мл;

  • вершкове масло – 280 м;

  • сік лимона – 10 мл


  • Глазур:

  • масло вершкове – 55 г;

  • шоколад – 220 р.


  • Приготування
    Для тіста міксером збиваємо яйця, потроху додаємо цукор і ванілін, потім вмішуємо борошно. Отримане тісто викладаємо у форму, злегка постукаємо формою об стіл, щоб вигнати бульбашки повітря, які порушують структуру бісквіта. Печемо при 200 градусах, не відкриваючи духовку, третину години.
    Приступаємо до приготування суфле для торта " пташине молоко. Розмішуєм теплу воду з желатином і залишимо розчинятися. Збиваємо жовтки з 180 г цукру, додаємо молоко. Крохмаль розведемо в 30 мл води і теж додати до жовтків. Заваримо крем на водяній бані, не забуваючи помішувати.
    Якщо желатин не розчинився, його можна довести теж на водяній бані. Білки збиваємо з рештою цукром і соком лимона, тонкою цівкою вводимо желатин. Вмішуємо білки в жовтки.
    Остиглий корж разрежем на 2 частини, боки рознімної форми змастимо маслом, укладаємо один шар бісквіта, суфле, зверху другий бісквіт. Так тортик повинен провести в холодильнику 3 години. Дістаємо з форми і покриваємо глазур'ю з шоколаду і масла. Даємо охолонути ще півгодини і можна пригощатися.

    Рецепт торта «Пташине молоко» з манкою


    Інгредієнти:

  • бісквітний корж тонкий – 4 шт.;

  • молоко – 05 літра;

  • цукрова пудра – 220 г;

  • лимон – 2 шт.;

  • манка – 55 г;

  • масло вершкове – 330 г;

  • глазур шоколадна – 250 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    Молоко закип'ятимо і, не зупиняючись помішуємо, тонкою цівкою додаємо манку, варимо на мінімальній температурі 10 хвилин, весь час мішаючи. Масло збиваємо з пудрою і ваніллю. У манний крем додаємо цедру і сік двох лимонів, змішуємо і поступово вводимо до маслу, збиваючи. Тепер у форму укладаємо шар бісквіта, потім шар крему і так чергуємо, закінчуючи зверху бісквітом. Торт повинен застигнути в холоді, а потім покриваємо його глазур'ю і, ще трохи почекавши, поки все застигне, можемо пробувати.

    Простий рецепт приготування торта «Пташине молоко» зі згущеним молоком


    Інгредієнти:
    Бісквіт:

  • цукор – 150 г;

  • масло вершкове – 150 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • борошно – 210 г;

  • ваніль.


  • Суфле:

  • білок – 90 г;

  • сік лимона – 40 г;

  • згущене молоко – 150 г;

  • вода – 100 мл;

  • цукор – 690 м;

  • масло вершкове – 300 г;

  • желатин – 50 г;

  • ваніль, глазур шоколадна.


  • Приготування
    Для бісквіта зіб'ємо цукор з маслом і ваніллю, потім поступово вмешаем яйця. Додавши борошно, замішуємо тісто. На пергаменті малюємо коло, розміром з передбачуваний корж і викладаємо тісто лопаткою, розрівнюючи. Таких коржів нам потрібно отримати два. Випікаємо 10 хвилин при 230 градусах. Готові коржі міряємо формою і рівняємо, якщо це буде потрібно.
    Желатин заливаємо теплою водою, а коли він набубнявіє, остаточно розчинний на плиті. Додаємо туди цукор
    Торт «Пташине молоко» - рецепт
    і, помішуючи, чекаємо, коли він закипить і розчиниться.
    Масло взобьем з ваніліном і поступово введемо згущене молоко. Білки збиваємо з соком лимона до щільної маси. У цей момент, не перестаючи збивати, вводимо злегка остиглий сироп. Крем повинен стати щільним і густим. Змішуємо масляну і білкову частини.
    У форму викладаємо один корж, покриваємо половиною суфле, зверху кладемо бісквіт і заливаємо рештою суфле. Торт повинен застигати протягом щонайменше трьох годин. Готовий торт обмазуємо глазур'ю і прикрашаємо у відповідності з приводом його приготування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пташине молоко - рецепт
    Пташине молоко - рецепт
    Пташине молоко - дуже улюблене ласощі, відоме кожному. Однак не всім вдається відтворити його власноруч. Тому далі розповімо, як зробити десерт у
    Торт «Пташине молоко» по ГОСТу
    Торт «Пташине молоко» по ГОСТу
    Знамениту кондитерську класику рекомендуємо відтворити за описаним рецептом. Далі докладно розповімо, як спорудити чудовий цей торт «Пташине молоко»
    Торт з абрикосами
    Торт з абрикосами
    Неймовірно прості в приготуванні солодощі - це торти на фруктовій основі. Пропонуємо два варіанти легких, цікавих і вельми незвичайних десертів з
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Торт «Пташине молоко» з манкою
    Торт «Пташине молоко» з манкою
    Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак
    Торт з варенням
    Торт з варенням
    Торт з варенням - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. У нашій статті ми зібрали кілька простих, але в теж час смачних