Шоколадні мафіни з рідкою начинкою - рецепт
Любителі вишуканої і одночасно простий шоколадній випічки неодмінно оцінять шоколадні мафіни з рідкою начинкою всередині. Порадуйте себе і своїх близьких цим неймовірно смачним десертом, приготувавши його за запропонованими нижче рецептами.
Інгредієнти:
борошно – 65 г;
жовтки яєчні – 3 шт.;
курячі яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 55 г;
масло вершкове – 110 г;
сіль – щіпка;
гіркий шоколад – 210 р.
Приготування
Для приготування шоколадних мафінів з рідким центром нам знадобиться натуральний темний шоколад, який ми розламуємо на шматочки і з'єднуємо з шматочками вершкового масла в ковшике або мисочці. Поміщаємо ємність на водяну баню і повністю розпускаємо вміст, помішуючи. В іншому посуді збиваємо до пишної піни яйця, потім додаємо жовтки і, не припиняючи процедуру збивання, додаємо цукровий пісок. Маса повинна вийти пухкою і однорідною. Тепер з'єднуємо трохи остиглий розтоплений шоколад з маслом і солодку яєчну масу, додаємо дрібку солі, всипаємо просіяне борошно і розмішуємо до позбавлення від борошняних грудочок.
Заповнюємо шоколадним тестом промазані маслом формочки приблизно на дві третини від обсягу і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 195 градусів духовку приблизно на десять хвилин. Коли мафіни трохи збільшаться в обсязі і зверху на них утворяться невеликі тріщинки, виймаємо їх з духовки і подаємо ще гарячими. Окремо можна подати ванільне морозиво з ягодами.
Ще один варіант приготування мафінів з рідким шоколадом усередині передбачає трохи інші пропорції інгредієнтів, але результат теж на висоті.
Інгредієнти:
борошно – 70 г;
курячі яйця – 4 шт.;
цукровий пісок – 100 г;
масло вершкове – 100 г;
сіль – щіпка;
гіркий шоколад – 300 р.
Приготування
Алгоритм приготування десерту схожий з попереднім рецептом. Гіркий шоколад подрібнюємо на шматочки як можна дрібніше, укладаємо в миску, додаємо масло і розтоплюємо вміст на водяній бані, безперервно помішуючи. Яйця збиваємо міксером до отримання пишної піни, а потім всипаємо цукор-пісок і продовжуємо збивати, поки повністю розчиняться всі цукрові кристали. Масло з шоколадом трохи охолоджуємо, з'єднуємо з збитими з цукром яйцями і перемішуємо. Тепер просіваємо в масу пшеничне борошно і акуратно розмішуємо, домагаючись однорідності і розчинення грудочок. Формочки для мафінів промасливаем, обсипаємо борошном або порошком какао і наповнюємо приготованим тестом приблизно на дві третини від загального обсягу.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 185 градусів і розміщуємо в ньому формочки з мафінами. Час випікання десерту для отримання рідкої начинки всередині може варіюватися від п'яти до десяти хвилин і залежить від можливостей духовки. Тому краще спекти спочатку один виріб і вже за результатом визначити час, необхідний вам для отримання ідеального результату.
Шоколадні мафіни з рідкою серединою - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування шоколадних мафінів з рідким центром нам знадобиться натуральний темний шоколад, який ми розламуємо на шматочки і з'єднуємо з шматочками вершкового масла в ковшике або мисочці. Поміщаємо ємність на водяну баню і повністю розпускаємо вміст, помішуючи. В іншому посуді збиваємо до пишної піни яйця, потім додаємо жовтки і, не припиняючи процедуру збивання, додаємо цукровий пісок. Маса повинна вийти пухкою і однорідною. Тепер з'єднуємо трохи остиглий розтоплений шоколад з маслом і солодку яєчну масу, додаємо дрібку солі, всипаємо просіяне борошно і розмішуємо до позбавлення від борошняних грудочок.
Заповнюємо шоколадним тестом промазані маслом формочки приблизно на дві третини від обсягу і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 195 градусів духовку приблизно на десять хвилин. Коли мафіни трохи збільшаться в обсязі і зверху на них утворяться невеликі тріщинки, виймаємо їх з духовки і подаємо ще гарячими. Окремо можна подати ванільне морозиво з ягодами.
Ще один варіант приготування мафінів з рідким шоколадом усередині передбачає трохи інші пропорції інгредієнтів, але результат теж на висоті.
Шоколадні мафіни з рідкою начинкою всередині – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Алгоритм приготування десерту схожий з попереднім рецептом. Гіркий шоколад подрібнюємо на шматочки як можна дрібніше, укладаємо в миску, додаємо масло і розтоплюємо вміст на водяній бані, безперервно помішуючи. Яйця збиваємо міксером до отримання пишної піни, а потім всипаємо цукор-пісок і продовжуємо збивати, поки повністю розчиняться всі цукрові кристали. Масло з шоколадом трохи охолоджуємо, з'єднуємо з збитими з цукром яйцями і перемішуємо. Тепер просіваємо в масу пшеничне борошно і акуратно розмішуємо, домагаючись однорідності і розчинення грудочок. Формочки для мафінів промасливаем, обсипаємо борошном або порошком какао і наповнюємо приготованим тестом приблизно на дві третини від загального обсягу.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 185 градусів і розміщуємо в ньому формочки з мафінами. Час випікання десерту для отримання рідкої начинки всередині може варіюватися від п'яти до десяти хвилин і залежить від можливостей духовки. Тому краще спекти спочатку один виріб і вже за результатом визначити час, необхідний вам для отримання ідеального результату.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни з шоколадом
Шоколадні мафіни – проста і при цьому дуже смачне частування. Це неймовірно апетитна випічка, яку оцінять абсолютно всі, особливо діти. Такі кекси
Шоколадні кекси з рідкою начинкою
Шоколадний кекс з рідкою начинкою - ніжний вишуканий десерт, який подається, як правило, в теплому вигляді з кулькою будь-якого морозива. Готується
Шоколадні мафіни - рецепт
Шоколадні мафіни - один з найпопулярніших десертів. Їх рецептів існує дуже багато, тому ми відібрали для вас найцікавіші. З цієї статті ви
Сирні маффіни
Мафіни - це популярна в нашій країні випічка, яку ми любимо з дитинства. Її роблять з ягодами, овочами, м'ясом. Сьогодні ми з вами поговоримо про
Мафіни з рідкою начинкою
Мафіни - це чудові англійські кекси з начинкою. Їх готують з яблуками, лимонами, апельсинами, бананами, вишнею і т. д. Але ми сьогодні поговоримо про
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування