Любителі вишуканої і одночасно простий шоколадній випічки неодмінно оцінять шоколадні мафіни з рідкою начинкою всередині. Порадуйте себе і своїх близьких цим неймовірно смачним десертом, приготувавши його за запропонованими нижче рецептами.
Шоколадні мафіни з рідкою серединою - класичний рецепт
Інгредієнти: борошно – 65 г; жовтки яєчні – 3 шт.; курячі яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 55 г; масло вершкове – 110 г; сіль – щіпка; гіркий шоколад – 210 р. Приготування Для приготування шоколадних мафінів з рідким центром нам знадобиться натуральний темний шоколад, який ми розламуємо на шматочки і з'єднуємо з шматочками вершкового масла в ковшике або мисочці. Поміщаємо ємність на водяну баню і повністю розпускаємо вміст, помішуючи. В іншому посуді збиваємо до пишної піни яйця, потім додаємо жовтки і, не припиняючи процедуру збивання, додаємо цукровий пісок. Маса повинна вийти пухкою і однорідною. Тепер з'єднуємо трохи остиглий розтоплений шоколад з маслом і солодку яєчну масу, додаємо дрібку солі, всипаємо просіяне борошно і розмішуємо до позбавлення від борошняних грудочок.
Заповнюємо шоколадним тестом промазані маслом формочки приблизно на дві третини від обсягу і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 195 градусів духовку приблизно на десять хвилин. Коли мафіни трохи збільшаться в обсязі і зверху на них утворяться невеликі тріщинки, виймаємо їх з духовки і подаємо ще гарячими. Окремо можна подати ванільне морозиво з ягодами.
Ще один варіант приготування мафінів з рідким шоколадом усередині передбачає трохи інші пропорції інгредієнтів, але результат теж на висоті.
Шоколадні мафіни з рідкою начинкою всередині – рецепт
Інгредієнти: борошно – 70 г; курячі яйця – 4 шт.; цукровий пісок – 100 г; масло вершкове – 100 г; сіль – щіпка; гіркий шоколад – 300 р. Приготування Алгоритм приготування десерту схожий з попереднім рецептом. Гіркий шоколад подрібнюємо на шматочки як можна дрібніше, укладаємо в миску, додаємо масло і розтоплюємо вміст на водяній бані, безперервно помішуючи. Яйця збиваємо міксером до отримання пишної піни, а потім всипаємо цукор-пісок і продовжуємо збивати, поки повністю розчиняться всі цукрові кристали. Масло з шоколадом трохи охолоджуємо, з'єднуємо з збитими з цукром яйцями і перемішуємо. Тепер просіваємо в масу пшеничне борошно і акуратно розмішуємо,
домагаючись однорідності і розчинення грудочок. Формочки для мафінів промасливаем, обсипаємо борошном або порошком какао і наповнюємо приготованим тестом приблизно на дві третини від загального обсягу.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 185 градусів і розміщуємо в ньому формочки з мафінами. Час випікання десерту для отримання рідкої начинки всередині може варіюватися від п'яти до десяти хвилин і залежить від можливостей духовки. Тому краще спекти спочатку один виріб і вже за результатом визначити час, необхідний вам для отримання ідеального результату.