Цукровий сироп
Готовий цукровий сироп можна придбати в багатьох спеціалізованих кондитерських магазинах, але навіщо потрібні зайві витрати, якщо його запросто можна приготувати в домашніх умовах.
Для приготування ідеального цукрового сиропу бажано мати під рукою кулінарний термометр, але можна обійтися і без нього, якщо взяти на озброєння рекомендації з цього матеріалу.
Почнемо з варіння базового сиропу, який зазвичай використовується для приготування коктейлів та інших напоїв. В якості основного, ми вирішили вибрати рецепт м'ятного сиропу , але ви можете замінити листочки м'яти будь прянощами або виключити смакові добавки зовсім.
Інгредієнти:
вода - 240 мл;
цукровий пісок - 145 г;
листя м'яти - 1 ст.
Приготування
Рецепт елементарно просто запам'ятати хоча б тому, що пропорції інгредієнтів в ньому рівні, а сама технологія приготування цукрового сиропу обмежується парою кроків.
З'єднайте всі інгредієнти в сотейнику. Поставте посуд на мінімальний вогонь і дайте кристалами цукру повністю розчинитися. Після, процідіть сироп і перелийте в герметичний контейнер. Зберігайте в прохолоді аж до одного місяця.
Для просочення бісквітних коржів можна використовувати простий цукровий сироп, на зразок того, який ми описали в рецепті вище, а можна збагатити сироп смаком і зварити його з цитрусовим соком і фініками.
Інгредієнти:
фініки - 490 г;
вода - 980 мл;
апельсиновий сік - 480 мл;
сік 1 лимона.
Приготування
Залийте фініки водою і поставте на середній вогонь приблизно на півгодини. По закінченні часу процідіть воду, а самі розм'яклі фініки відіжміть через марлю. Отриманий фініковий відвар змішайте з апельсиновим соком, поверніть на вогонь і уваривайте до тих пір, поки кількість рідини у посуді не зменшиться вдвічі. Видавіть до сиропу лимонний сік і використовуйте за призначенням.
Взявши за основу рецепт цього вишневого сиропу, ви зможете готувати сиропи з будь-яких ягід і використовувати їх для приготування улюблених коктейлів, десертів і просочення випічки.
Інгредієнти:
вишні (без кісточок) - 2 ст.;
цукровий пісок - 230 г;
вода - 440 мл
Приготування
З'єднайте всі інгредієнти в одному посуді і поставте на середній вогонь. Проваріть суміш на середньому вогні близько 10 хвилин, після чого зніміть посуд з вогню і залиште все ще на 10 хвилин. Збийте сироп блендером близько 30 секунд, а потім пропустіть рідина через сито з марлею.
Інгредієнти:
лимонний сік - 45 мл;
цукровий пісок - 390 г;
вода - 200 мл
Приготування
З'єднайте цукор з водою і доведіть сироп до кипіння. Влийте лимонний сік і знову дочекайтеся закипання суміші. Збавивши вогонь, варіть сироп від 40 до 60 хвилин, час від часу прибираючи кристали цукру зі стінок посуду з допомогою змоченої у воді кисті. Як тільки сироп досягне 115 градусів і придбає глибокий золотистий відтінок, зніміть посуд з вогню.
Цукровий сироп для булочок – це звичайна глазур, з допомогою якої можна декорувати улюблену випічку неймовірно швидко і просто. Як і в звичайний сироп, в глазур можна класти різноманітні смакові добавки та барвники, але ми зупинимося на базовому варіанті.
Інгредієнти:
цукрова пудра - 115 г;
молоко - 45 мл
Приготування
Пропустіть цукрову пудру через сито і почніть поступово, по столовій ложці за раз, вливати до неї молоко. Постійно перемішуйте глазур, щоб не утворювалося грудочок. За бажанням, додайте барвник. Декоруйте охолоджені булочки та інші борошняні вироби.
Для приготування ідеального цукрового сиропу бажано мати під рукою кулінарний термометр, але можна обійтися і без нього, якщо взяти на озброєння рекомендації з цього матеріалу.
Цукровий сироп – рецепт
Почнемо з варіння базового сиропу, який зазвичай використовується для приготування коктейлів та інших напоїв. В якості основного, ми вирішили вибрати рецепт м'ятного сиропу , але ви можете замінити листочки м'яти будь прянощами або виключити смакові добавки зовсім.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт елементарно просто запам'ятати хоча б тому, що пропорції інгредієнтів в ньому рівні, а сама технологія приготування цукрового сиропу обмежується парою кроків.
З'єднайте всі інгредієнти в сотейнику. Поставте посуд на мінімальний вогонь і дайте кристалами цукру повністю розчинитися. Після, процідіть сироп і перелийте в герметичний контейнер. Зберігайте в прохолоді аж до одного місяця.
Цукровий сироп для просочення бісквіта
Для просочення бісквітних коржів можна використовувати простий цукровий сироп, на зразок того, який ми описали в рецепті вище, а можна збагатити сироп смаком і зварити його з цитрусовим соком і фініками.
Інгредієнти:
Приготування
Залийте фініки водою і поставте на середній вогонь приблизно на півгодини. По закінченні часу процідіть воду, а самі розм'яклі фініки відіжміть через марлю. Отриманий фініковий відвар змішайте з апельсиновим соком, поверніть на вогонь і уваривайте до тих пір, поки кількість рідини у посуді не зменшиться вдвічі. Видавіть до сиропу лимонний сік і використовуйте за призначенням.
Цукровий сироп ягідний в домашніх умовах
Взявши за основу рецепт цього вишневого сиропу, ви зможете готувати сиропи з будь-яких ягід і використовувати їх для приготування улюблених коктейлів, десертів і просочення випічки.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте всі інгредієнти в одному посуді і поставте на середній вогонь. Проваріть суміш на середньому вогні близько 10 хвилин, після чого зніміть посуд з вогню і залиште все ще на 10 хвилин. Збийте сироп блендером близько 30 секунд, а потім пропустіть рідина через сито з марлею.
Густий цукровий сироп
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте цукор з водою і доведіть сироп до кипіння. Влийте лимонний сік і знову дочекайтеся закипання суміші. Збавивши вогонь, варіть сироп від 40 до 60 хвилин, час від часу прибираючи кристали цукру зі стінок посуду з допомогою змоченої у воді кисті. Як тільки сироп досягне 115 градусів і придбає глибокий золотистий відтінок, зніміть посуд з вогню.
Цукровий сироп для прикраси солодких мучних виробів
Цукровий сироп для булочок – це звичайна глазур, з допомогою якої можна декорувати улюблену випічку неймовірно швидко і просто. Як і в звичайний сироп, в глазур можна класти різноманітні смакові добавки та барвники, але ми зупинимося на базовому варіанті.
Інгредієнти:
Приготування
Пропустіть цукрову пудру через сито і почніть поступово, по столовій ложці за раз, вливати до неї молоко. Постійно перемішуйте глазур, щоб не утворювалося грудочок. За бажанням, додайте барвник. Декоруйте охолоджені булочки та інші борошняні вироби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати цукровий сироп?
Для ідеального результату у створенні десерту або особливого напою часто не вистачає простої деталі - цукрового сиропу. Щоб не бігти за ним в
Компот із ревеню на зиму
Кисло-солодкі стебла ревеню незаслужено вважають бур'яном. Тим не менш, його можна використовувати в якості основи для різних десертів, сиропів або
Як зварити сироп?
Здавалося б, що може бути легше, ніж зварити цукровий сироп? Але коли доходить до справи, виявляється, що все не так просто! Є певні правила
Шоколадний сироп
Якщо ви є прихильницею солодощів, то вам відомо такі ласощі як шоколадний сироп. Його можна додати в напій, до морозиву, тістечок і будь-якого іншого
М'ятний сироп
М'ятний сироп - основа для приготування багатьох страв і напоїв з чудовим освіжаючим смаком. Тепер немає потреби купувати ці ласощі в магазинах, адже
Сироп для просочення бісквіта
Бісквіти - це, безперечно, чудова основа для тортів. Але найчастіше вони виходять сухуватими. І щоб зробити їх більш ніжними та смачними, нам